רכב ממקום העבודה בזמן הפיטורין

doronmm

New member
רכב ממקום העבודה בזמן הפיטורין

היי אשמח אם מישהו שמבין / מנוסה בעניין יוכל המשכורת שלי היתה מורכבת משכר (נאמר 10,000 ש"ח) + רכב (2,500 ש"ח לערך). התנאים היו רק על השכר (10,000 ש"ח). בחוזה שלי רשום שמגיע לי גם רכב. ועכשיו השאלה: האם המעסיק חייב לממן לי את הרכב בחודשים הראשונים לפיטורין ? (אם עבדתי 3 שנים - אז מדובר על שלושה חודשים) ? למישהו יש מושג מה החוק לגבי מקרה כגון זה ? תודה

she2000

New member
לגבי רכב

רכב נחשב רכוש מקום העבודה וניתן כהטבה לכן עם הפיטורין מחזירים בדר"כ את הרכב וכל רכוש נלווה אחר אשר ניתן לעובד אלא אם כן המעסיק מחליט אחרת (למשל אצל חלק ממפוטרי קומברס)אך בכל מקרה לא ניתן לחייב-לצערנו הרב...
בהצלחה.

liat111

New member
אז ככה

אם בתקופת ההודעה המוקדמת את ממשיכה לעבוד: הרכב נשאר אצלך עד ליום הפסקת העבודה. אם בתקופה הזו אמרו לך להשא בבית, אז זה תלוי בטוב ליבו של המעביד: הוא יכול להשאיר אצלך את הרכב עד שהפיטורים יכנסו לתוקף (זה גם מאוד מקובל), אבל הוא יכול גם לקחת ממך את הרכב. אלא אם כן בחוזה כתוב במפורש שהרכב יהיה ברשותך גם בתקופת ההודעה המוקדמת (לרוב זה לא כתוב). לא הבנתי למה התכוונת כששאלת על ה - 3 חודשים. האם התכוונת לתקופת ההודעה המוקדמת (הזמן שצריך להודיע לך על הפיטורים לפני שהם נכנסים לתוקף)? אם כן אז זה תלוי בחוזה, ואם זה לא כתוב בחוזה אז חודש (כיוון שעבדת יותר משנה).

למעלה