רכב ע"ר בנתב"ג?

• פותח הנושא YTmda
  • פורסם בתאריך

YTmda

New member
רכב ע"ר בנתב"ג?

הייתי היום בנתב"ג, ובפינה שליד היציאה מהמעלית בקומת הטיסות היוצאות, גיליתי להפתעתי רכב שעליו מיטה, מצוייד בלוח גב אלומיניום, צווארון ובלוני חמצן. אולי בתוך התאים יש עוד משהו, אבל את זה אני כבר לא יכול לדעת. מה המטרה של הרכב?? אני מניח שלתת טיפול ראשוני במקום, אבל אם אין בו אמבו או דפיברילטור, הוא באמת עוזר? יותר חשוב לוח גב מאמבו וערכת החייאה? אולי בעצם יש אמבו ודפיברילטור והם בתוך מקום סגור? בכל מקרה, הנה תמונות...

idan shina

New member
השערה...

לפי דעתי כאשר הצוות או המטפל היחיד מקבל קריאה הוא מביא איתו את הציוד...מי ישאיר דפיברלטור ככה במקום ציבורי הרי מדובר בציוד יקר, הציוד (תיק אמבו, דפיברלטור...) הוא ציוד נישא ככה שאפשר לשער כי את הציוד מביא איתו הצוות המטפל... כל הכבוד לנתב"ג שדואגים גם לפרטים הקטנים... התרשמתי...

afiksambol

New member
../images/Emo101.gif מרפאת נתב"ג....

המרפאה בנתב"ג חולשת על שטח גדול (הן הקרקעי והן האווירי) והיא מתופעלת ע"י פראמדיקים ואחים.בתחום ה"שליטה" שלה עוברים מדי יום עשרות אלפי אנשים, אם לא יותר ובנוסף היא אמורה להעניק מענה ראשוני לאירועי חירום בשטח האווירי (אותם אירועים שאנחנו נוהגים לכנות "אירועי נתב"ג"...). הרכב אותו ראית הוא אחת הדרכים של צוות המרפאה להגיע במהירות לאירועים בתוך המבנה הקרקעי של השדה ולהעניק טיפול/פינוי לנפגע. כפי ששיערת, בתוך התאים הנעולים נמצא ציוד עזרה ראשונה והחייאה, ובו אמור להשתמש איש צוות המרפאה בשטח. בנוסף קיימים לרשות המרפאה אמבולנסים רגילים לטובת הגעה לאירועים בשטח האווירי ופינויים לבתי החולים. אגב, בזמנו דובר על התקנת ארונות החייאה בנתב"ג, כמו בשדות תעופה בכל העולם (ארון חירום עם חלון זכוכית גדול ופטיש שבירה ובו תיק החייאה ודפיברילטור חצי אוטומטי לטובת התחלת החייאת שטח על ידי עובר אורח שיודע להשתמש במכשיר...). לצערי אני לא יודע מה עלה בגורל הרעיון הזה.

YTmda

New member
אוקיי, הבנתי...

ועכשיו, בגלל שאתמול לא הצלחתי להעלות את שאר התמונות, הנה הן...

למעלה