רכושניות

avitalbs

New member
רכושניות

שלום, יש לי בת מהממת :) בת שנה, וכשמגיעים אלינו חברים היא לא מסכימה שהילדים שלהם יגעו במשחקים שלה, היא צורחת ובוכה, אני בד"כ לא מתערבת לה עד שזה נהייה מוגזם, ואז אני מנסה להשיח את דעתה בצורות שונות. השאלה שלי היא איך באמת הכי טוב לנהוג, במיוחד לאור העובדה שהיא רק בת שנה... תודה מראש :)

תפקיד ההורה בפיתוח מיומנויות חברתיות

שלום רב, תפקיד ההורים לעזור לילדים לרכוש בהדרגה מיומנויות חברתיות ורגשיות. ארגז הכלים של פעוטות בני שנה דל. הם לומדים. הם טרם רכשו יכולות דיבור, משא ומתן, פישור, גישור, ויתור וכיו"ב. עלינו ההורים לגלות סבלנות וסובלנות לתהליך הלמידה. הגבלה של התערבות הורית בזמן אמת היא דרך יעילה לאפשר לילדים ללמוד מנסיונם ומהחיים. את מתערבת "כשזה נהיה מוגזם". מה הילדה לומדת? יכול להיות שהיא לומדת להשיג ממך התיחסות בדרך מוטעית. מה כדאי לעשות? אפשרות אחת : לא להתערב כלל ולפנות את המרחב ללמידה. אפשרות שניה :היא להיות מעורב בלי לשפוט, בלי לנקוט עמדה, בלי לנסות להוציא את הצדק לאור, או ללמד את הילדה שיעור בחינוך. חשוב להעביר לילדה את מסר אוהד באמפאטיה: " אני מבינה שאת רוצה את המשחק שלך", לשקף לה: " אין לך חשק לתת עכשיו" אמירות המנוסחות באופן שיאפשר לילדה לשקול מחדש את צעדיה. יחד עם זאת לא לשכוח היא רכה, המשחקים הם שלה, היא אינה חייבת לתת, צריך לעזור לה לפתח את הרצון הפנימי לחלוק. בברכה, עינת

למעלה