רכות בדרך הלוחמים?

Talia E

New member
רכות בדרך הלוחמים?

הצורה שבה תפסתי בעבר את נושא הלחימה, כללה בתוכה "להיות קשה כלפי עצמי". אבל מה זו בעצם הקשיות הזו שקיימתי בתוכי? חלק ממנה היה שיפוט במסווה - שזה סתם בזבוז אנרגיה אדיר. חלק ממנה נגע בחשיבות עצמית (קשור גם לשיפוט). חלק ממנה היה פשוט נוקשות; העדר גמישות והעדר תחושה. חלק ממנה היה קשור למחשבה שאם אני לא אהיה נוקשה לעצמי, אז אני לא אהיה עקבית ולא אצליח. ועוד חלק?... לא ברור, לא מוגדר. ומה אני מגלה?... שבלהיות רכה לעצמי אני הרבה יותר עקבית שהרכות מאפשרת לי להתמיד מבלי לאבד המון אנרגיה שכשאני מקבלת את עצמי, זה לא סותר את הרצון הבלתי-נלאה שלי להתפתח שעם הרכות אני מפסיקה להיות הרודן הקטנוני (בכוונה לא כתבתי "קטן") של עצמי ומתחילה להיות המשחררת של עצמי. רכות מסתדרת לי היטב... נדמה לי כאילו יש בדרך הלוחמים איזה משחק של רכות וקושי, שמתקשר לי גם לייקוש. כרגע אני נותנת פתח גדול לרכות

bertcat

New member
4 הלכי הרוח של הייקוש

מתיקות אכזריות סבלנות ערמומיות ושל חלימה?!? אני מכיר שני "סטים" של הלכי רוח. כל פעולה צריכה להעשות ע"י אחד הסטים האלה. כל הארבעה, בו זמנית, במינונים שונים. המינון הנכון הוא המינון הנכון בכל רגע נתון. מהו "המינון הנכון"?? כל רגע והמינון שלו. אבל תמיד כולם יחד. ולסיום, קל להגיד. קשה לעשות, ואפילו להבין.

bertcat

New member
4 הלכי הרוח של החלימה

נזילות אבל לא (????) יציבות אבל לא קשיחות(?) (????????????) (????????????) לא זוכר הכל. רעיונות??

Talia E

New member
רעיונות

חשבתי על הלכי-רוח נוספים שעשויים להיות רלוונטיים, כמו: זריזות קלילות חמקמקות העמקה מוצקות השתנות זרימה
לבסוף גיבשתי את הארבעה הבאים: נזילות אבל לא הסחפות יציבות אבל לא התקבעות רציפות אבל לא האחזות ערנות אבל לא פחדנות לתחושתי ארבעת הלכי הרוח הראשונים הם בסיסיים ורלוונטיים כל הזמן, גם בחלימה - ואליהם מתווספים ארבעת הלכי הרוח של החלימה. מה אתה אומר?

bertcat

New member
את קרובה

ארבעת הלכי הרוח של החלימה: 1.)fluidity-(זרימה/נזילות) 2.)destiny-(גורל) 3.)mixed abundance-(שפע מגוון) 4.)stability -(יציבות) לגבי הלכי הרוח הראשונים, כפי שקראת להם, אלו ארבעת הלכי הרוח של הייקוש, והם סט אחד. ארבעת הלכי הרוח של החלימה הם סט שני. אין פה ראשון ושני, אלו סטים שונים שכל פעולה ניתן לבחור אחד מהסטים, ולפעול על פי ארבעת המתאימים. ושלא יהיה בלבול, אפשר (ואפילו כדאי לנסות) להשתמש בהלכי הרוח של הייקוש בחלימה ולהיפך. כפי שהסברתי בהודעה הקודמת, כל רביעייה היא בעצם הלך רוח אחד. זה לא סדר פעולות, כמו למשל, עקרונות הייקוש, אלה שבכל פעולה יש מינון אחר של הרביעייה בה אנו משתמשים.

Talia E

New member
תודה על ההבהרה ../images/Emo45.gif

הרגע שבו היה נדמה לי שהרביעיה של הייקוש היא בסיסית יותר מזו של החלימה היה כנראה רגע של חוסר בהירות... (לרגע שכחתי מה הרביעיה הזו בכלל ומאין היא באה - ופשוט ראיתי את זה כארבעה דברים, שנראו לי בסיסיים). גם התזכורת לכך שכל הרביעיה מופיעה במינונים שונים ומהווה בעצם הלך רוח אחד - היתה במקום (אפילו שאמרת את זה כבר בשרשור הזה
). למה הכוונה לדעתך ב"גורל" וב"שפע מגוון"? (הממ. מן הסתם עוד לא הגעתי לקטע שמדבר על זה בספרים [מופיע, אני משערת, ב"אמנות החלימה"?] - ויכול להיות שתעדיף שאקרא לפני שאתה טורח לענות).

bertcat

New member
אני לא בטוח אבל

בכל זאת אנסה. יציבות ונזילות משלימים זה את זה. הם כאילו מנוגדים אבל מתארים מצוין את הקושי והאיזון העדין שבחלימה. אפשר להסביר "גורל", לדעתי, בהפקרה שלנו לרוח, כשאנחנו נוזליים, אנחנו פתוחים להגיע לאן שה"גורל" (הרוח?) מושך אותנו. היציבות תמנע מאתנו להסחף למקומות ש"גדולים" עלינו. "שפע מגוון" - טוב זה תרגום לא ברור. זה מתייחס לאין סוף (כמעט) האפשרויות שפתוחות בפני האדם. לפעמים אנחנו נתקעים, רואים רק מה שמול העיניים שלנו, ומודעות לשפע המגוון משחררת מהתקיעה. פותחת שערים שלא שמנו לב אליהם. השפע הוא אחד הסממנים ה"נראים לעין" בחלימה. כל פרט ופרט הוא מושך, שופע ומגוון. זה המושך בחלימה וזה התוקע בחלימה. כי אפשר לעצור על כל פרט ולהסחף אליו, ולהביט בו שעות. ודרך אגב, זה כתוב בספרים (בערך) אבל לא מסודר כמו הלכי הרוח של הייקוש. למה?

bertcat

New member
וליתר דיוק...

חוסר רחמים/מעצורים אך ללא גסות עורמה אך לא אכזריות סבלנות אך לא הזנחה/שאננות מתיקות אך לא טיפשות

למעלה