רכז בוגרים ארצי - דמי בוגר

רכז בוגרים ארצי - דמי בוגר

שלום לכולם. שמי יוסי ואני רכז בוגרים ארצי ומרכז את ראשון מערב{למי שלא מכיר עדיין...} נכנסתי לפורום ושמתי לב שעדיין מדברים לא מעט על דמי בוגר וישנם בוגרים שלא מבינים למה משלמים ואיך הרכזים "מעיפים" בוגרים מהסניף... אז כדי שהכל יהיה ברור : דמי בוגר נועדו לבוגר בלבד. לפעילויות העשרה , גיבוש , צ'ופרים וכו' ע"פ המצב שהסניף נמצא בו ולכן אין תכנית שנתית מוגדרת. אתם חייבים להבין שאתם כאן כדי לקבל ולא רק כדי לתת כי באמת מגיע לכם אחרי ההשקעה שאתם נותנים { במקום סתם לשבת מול הטלוויזיה...} וגם דברים אלו עולים כסף כמו כל דבר. כנראה שאם היה כסף שנכנס מהחניכים או רשות מקומית או כל מקור אחר לא הו לוקחים מכם דמי בוגר. אתם חייבים להבין שתרבות החינם כבר לא קיימת היום... לכל מי שיש בעיה לשלם את הדמי בוגר בגלל בעיות כלכליות בבית או עיכובים בתשלום מוזמן לדבר עם הרכז שלו והם יגיעו פתרון. שימו לב ! יש הבדל בין "לא יכול לשלם כי אין " לבין "לא יכול לשלם כי אני מעדיף להוציא את זה על משהו אחר כמו בגדים,הופעה וכו' " ונקודה אחרונה - כל מי שלא משלם ומנסה "לבדוק" אם "יעיפו" אותו...זה מיותר לחלוטין. הרכז בינתיים לא יכול להשתמש בדמי בוגר שאחרים שילמו מכוון שהוא רוצה לעשות פעילויות סניפיות וכך אתם סתם פוגעים בחברים שלכם !!!!! מקווה שעזרתי לכם להבין ואם לא אנא פנו לרכז ותלבנו את הדברים. אתם מוזמנים לפנות גם אליי בשעות הצורך. יוסי

noamsheron

New member
יוסיייייי../images/Emo98.gif

חחח זו נעם הלוחשת מגדרה:) אני מבינה את הנקודה שעליה אתה מדבר, אבל העניין הוא שלפעמים יש פעילויות העשרה שאנחנו צריכים להוסיף עליהם כסף.. ואז זה יוצא ממש מלא. ובסה"כ, זה תלוי כמה משקיעים בפעילויות ההעשרה לבוגרי הסניף.

בדיוק../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

כל הקטע הזה של להיות במכבי יוצא ממש הרבה כסף..ולא מספיק.. עכשיו גם הוסיפו את זה.. כן..אנחנו מבינים אותך..ואםן כולם משלמיםאת כולם כולל כולם משלמים..וכן מבינים הכל.. אבל חש דבר אחד שאולי אתם לא מבינים.. שבסופו של דבר הכל יוצא ממש הרבה כסף
ועוד הוסיפו עכשיו את זה.. לא בטון של כעס או משו..כן?
[רק תסתכלו שניה על כל השנה..על הטיולים..על הכל..וזה לא מחיר כולל להכל..] ברוך הבא

giloosh15

New member
היי יוסי :]

אני איתך ב - 100% .. אגב זאת גיל מגדרה , הדרכת אותי בטיול חמישיותת ... אני אמרתי לך להוריד ת'ראש כי עפות פה חארטות :)

תגובה חשובה

שלום.אני חמשושית ממכבי לא שילמתי דמי בוגר ואני גם לא מתכוונת לשלם. נכון,בתוכנית השנתית אמורים להיות פעולות בוגרים אבל אני נורא מצטערת אני לא חושבת שבוגר צריך לשלם בשבילהם. חס וחלילה אני לא אומרת שפעולות כמו בפיינטבול/הופעה/לונה פארק או משהו כזה צריכות להיות בחינם כי ברור שאין מאיפה להוציא כל כך הרבה כסף. אני חושבת כך: א.לא הכרחי לגבות מתחילת השנה את הכסף מפני שאם לא יזדמן לי להגיע לאיזושהי פעולה בזמן כלשהו.הכסף שלי יתבזבז. לכן אני חושבת שהרבה יותר חכם זה כשיש תאריך מסוים שנוסעים למקום כלשהו או משהו שצורך סכום מסוים שאין מאיפה להוציא אותו אז הבוגרים ישלמו עליו. ב.אני חושבת שאני קורעת את התחת כל יום שישי,ישר שאני חוזרת מית ספר אני צריכה להתארגן לפעולה. בימי ניקיון/ימי התרמה או ימים כלשהם שלא קשורים לימי פעילות רגילים. בטיולים-שבנוסף להם אני משלמת עליהם.והרבה. או ימים של פגישות צוות,מליאות,בניית פעולות. ישיבות לפורימון,פתיחת שנה,מירוץ לפיד וכו'. ומה שאני מנסה להבהיר בנק' אלו זה שאני קורעת תתחת בשביל ההדרכה הזאת ובנוסף אני צריכה הרצאות על זה שאני צריכה לשלם על משהו שאני עושה ותורמת בשבילו. אני חושבת שמעצם היותי מדריכה אני צריכה לקבל פעולות בחינם.לא,אני לא אקרא לזה ב"חינם" מפני שזה לא משהו שאני עובדת בשבילו ומקבלת אותו סתם ככה,אלא זה משהו שאני מרוויחה אותו מעצם היותי מדריכה ואני לא חושבת שזה נכון שבוגר שתורם לתנועה זאת צריך לשלם כדי להישאר בתנועה ועל אחת כמה וכמה גם עובד בשביל זה!! מקווה שהבהרתי את עמדתי בנושא. ...:)

תיקון:

לא,אני לא אקרא לזה ב"חינם" מפני שזה לא משהו שאני עובדת בשבילו ומקבלת אותו סתם ככה. תיקון:לא,אני לא אקרא לזה ב"חינם" מפני שזה לא משהו שאני לא עובדת בשבילו ומקבלת אותו סתם ככה.

A m b a G a l

New member
שאלה,

דיברת על דמי בוגר, כמיועדים לבוגר בלבד. אני מניחה שהאקסטרות שדמי הבוגר מקנים, הן אקסטרות לחלוטין. זאת אומרת לא דברים שהם מסורתיים/חובה כמו סמינר פתיחת שנה,מרוץ לפיד,חלוץ- שעליהם ממילא מוסיפים כספים. כלומר, התשלום הוא לאקסטרות שלא מוצרכות לבוגר/מדריך. למשל- אוכל בישיבה, הצגה בהפתעה, ימי גיבוש לבוגרים. ועכשיו לשאלה- למה לא מערבים אותנו, הבוגרים, בקביעת התקציב? אם היית שואל את הסניף שלי- האם הוא מעדיף לשלם דמי בוגר לאקסטרות שיבואו במהלך השנה(כאשר לא יודע אילו) או לשלם על כל אקסטרה שהוא מעוניין לקחת חלק בה, בנפרד, אני מניחה שיותר ממחצית יעדיפו לא לשלם את דמי הבוגר, כלומר על כל אקסטרה (כמו יום גיבוש) לשלם בנפרד.. ואם הם לא רוצים לקחת חלק באסטרה, לא לשלם בכלל. למעשה נוצר מצב, שאני משלמת על משהו ש- א. אין לי מושג מהו (אני לא יודעת על שום אקסטרה שתבוא במהלך השנה, וגם לא קיבלתי שום אקסטרה עד עכשיו). ב. לא בטוח שאני מעוניינת בו. (אם זה פעילות שלא מתאים לי לקחת חלק בה, מכל סיבה שהיא. או פעילות שאני לא יכולה להגיע אליה. הדבר הזה לא מתאים לא לי, ולא להרבה בוגרים אחרים. גם ההורים שלי, מעדיפים לשלם בנפרד על כל דבר ספציפי, מאשר פעם אחת על הכל- בלי לדעת לאן זה הולך. אני את הדמי בוגר שילמתי בתחילת השנה, אבל עדיין זה מאוד מפריע לי ואשמח לקבל תשובות.

חיפושית מתוקה או מתנגדים נוספים.

קודם כל אשמח אם תזדהו כי אני לא יודע מי אתם באמת... דבר נוסף ואחרון כי הכל כבר הובהר : אין פירוט הוצאות של דמי בוגר מכוון שהפעילות לא מוכננת מראש : הרכז מחליט אילו פעילויות יתרמו להתפתחות הסניף. יכול להיות שזו תהייה פעהילות לפי שכבות, סניף או צוותים. יכול להיות שהסיבה היא גיבוש { כי יש הרגשה שהסניף כבר לא מה שהיה } העשרה { כי הבוגרים נותנים כל כך הרבה אז מגיע להם ללמוד ממישהומקצועי ולא רק מהרכז } או כל דבר אחר... אתן דוג' : מה קורה אם אני בתור רכז צריך בדחיפות סדנא מקצועית לבוגרים בנושא סמים כי הגיע לאוזניי שאחד הבוגרים מעשן{מה שכמובן לא יקרה לעולם} ? אני אתחיל לרדוף אחרי בוגרים שישלמו לי כסף עבור פעילות העשרתית?זה יקח בערך שבועיים במקרה הטוב...וזה סתם מקרה קטן שתבינו... הכל עניין של הרכז - איך הוא בוחר לעשות את הדברים. אין שום בעיה שהרכז צעיר או רכזי צוותים יפנו אל הרכז כשהם מרגישים שצריך פעילויות מסויימת לבוגרים. יתרה מכך , רצוי שאחוז מסויים מהדמיבוגר יהיו לרשות צוות תרבות/צהו"ב או איך שקורים לו בסניף שלכם על מנת לשדרג את פעילויות והווי הבוגרים.

...

אוקיי. קודם כל אני מעדיפה להישאר אלמונית מכיוון שזה יותר נוח לי.אבל אתה יכול להיות בטוח שאני אחת מהתנועה!! טענתי לגבי "דמי בוגר" הייתה שבוגר צריך לקבל תגמול למה שהוא עושה.מכיוון שבהרבה דברים בחיים אתה עושה משהו ומקבל עבורו משהו ללא ערבות הכסף,כמו:עזרה לקהילה במתנסי"ם/בקהילות שונות וכו'-בהתנדבויות אלו מקבלים תמורה ולא משלבים בעניין את הכסף,כי אני חושבת שזו אפילו חוצפה לדרוש מבוגר שהוא מדריך לעשות את מה שהוא עושה וזה הרבה ואז לאחר כל מעשים אל ושהוא עושה אפילו בלי איזו 'תודה' מוצאים אותו מהסניף. אני חושבת שהבהרתי את עמדתי בנושא ואשר להודעתך: אתה טוען שרכז צריך את הכסף מראש לפעילות שהוא עושה-שזה הגיוני אבל הבאת דוגמא לכך בזה שכתבת סדנא מיוחדת לבוגר בסניף שמעשן וציינת -מה שכמובן לא יקרה לעולם.אז קודם כל כתבת שדבר כזה לא יקרה לעולם-דבר שגרם לי לתהות:למה הרכז צריך את הכסף בכלל?-אבל נשים את זה בצד לרגע אני אגיב לדבר השני שכתבת שהרכז לא יתחיל לרדוף אחרי בוגרים שיביאו לו את הכסף לדבר דחוף כמו הדוגמא שנתת.אז כפיתרון לכך אפשר לקחת מהכסף של הסניף כסף לסדנא כזאת ואז הבוגרים כמובן יכירו בחשיבות הנושא ויחזירו את הכסף בזמן הסדנא או לאחריהץ או עוד פיתרון כללי-אפשר לגבות סכום מסוים מבוגר כל חודש ואז כשלא יוצאת הפעילות לפועל-מה שיכול לקרות הרבה בסניף שלי ניתן יהיה להחזיר את הכסף לפעילות שלא יצאה לפועל שהבוגר שילם עליה. ועוד פיתרון אחרון הוא:לא לכל בוגר סדנא זו או אחרת מדברת אליו-לא את כולם נושא זה מעניין-כתוצאה מכך הבוגר ירגיש שהוא שילם כסף כדי להישאר בסניףולא כדי להינות מהישארותו בסניף.

למעלה