רכיבה בארץ ישראל

nachshon4

New member
רכיבה בארץ ישראל

עד שאני חוזר לבית בעמיקם, אשהה לזמן מה באיזור עשרת (בין אשדוד לגדרה). כמה בטוח יהיה לרכב על כביש 41 לכיוון גדרה ואח״כ על 40 לכיוון מסמיה, כדי להגיע לאזור רגוע יותר?החזרה לארץ מניבה חששות, גם בתחום הרכיבה על הכביש...תודה לעוזרים.

ItsikH

Member
ספציפית בענין הזה לא הייתי דואג יותר מדי
הסבירות שאזעקה תתפוס אותך בשטח פתוח ללא הגנת כיפת ברזל וללא מחסה, וגם טיל יפגע בדיוק במקום בו אתה נמצא - קיימת אך נמוכה ביותר.

nachshon4

New member
איציק, אני מקווה שאתה לא ציני

לא התכוונתי לסכנות מהאוויר, התכוונתי לסכנות מהקרקע...
האם הכבישים הללו בטוחים לרכיבה

ItsikH

Member
*עוקצני [סרקאסטי], וממש לא, ובכל מקרה תשובה:
ראשית זו אכן השאלה הרלוונטית ביותר, כי בטיחות הכביש לרכיבה לעולם מוטלת בספק אבל לפחות אתה יכול להניח [?] שאין איש מנסה ממש לפגוע בך. הניסוח לעיל הוא עמדתי העקרונית לגבי ירי כזה, גם ב-2006 רכבתי בצפון תחת קטיושות [הרבה פחות מסוכן ממכוניות] - יש שיקול דעת סביר לפי חומרת המצב.
שנית, לגבי המסלול ששאלת, אמנם כבר כמה שנים שלא רכבתי בדרום כי אני בצפון, אבל אין לכבישים אלו תכונה מיוחדת ביחס לאחרים, אמנם הם סואנים אבל בתמורה יש לך שוליים רחבים. אישית איני אוהב אותם לכן. למיטב זכרוני בכנות היה מחלף בהקמה, איני יודע מה קורה שם.

ItsikH

Member
ד"א אתה ודאי מכיר, יש כבישים קטנים בשפע שעוקפים
חלק מהראשיים, וגם אם מאריכים מעט את הדרך - לטעמי מענגים ביותר. ישנו למשל כביש 3933 דרך חפץ חיים, רכבתי בו פעם אחת ויחידה לפני שנים, למיטב זכרוני יש שער כלשהו שצריך לעתים לעקוף רגלית.

daditami

New member
אם הכוונה לרכיבת שבת בבוקר

אז עדיף דרך המושבים לצאת לכביש 40, לפנות צפונה עד לצומת ברנר, ימינה לעבור את מזכרת בתיה, עד לכביש 3 באיזור טל שחר.

בימי חול כביש 40 סואן.
דדי

למעלה