רכיבה בלטרון ביום חול

בטוטה

New member
רכיבה בלטרון ביום חול

האם זה התאבדות או שאפשרי לרכב באזור לטרון לבד מוקדם בבוקר ?
תודה

ariasdo

New member
שיוצאים לבלייד דייט עדיף לבדוק בעיניים מאשר לשמוע מאחרים לכן

העצה שלי לעשות סיבוב ברכב בשעות ובימים שאת מעוניינת לרכב ללמוד את המסלול
עומס תנועת המכוניות , מצב הכביש ,נקודות תורפה בטיחותיות וכו' .בהתאם לנ"ל להגיע למסקנות

כידוע כביש זה מקום מסוכן לרוכבי אופנים - כל רוכב/ת לוקח את האחריות עליו .

אני יוצא מנקודת הנחה שאת לא מכירה את האזור שזה לא רק לצורך רכיבה חד פעמית אלה ישמש למסלול להמשך .

אריה סדובניק

Dov_s

New member
באזור של לטרון במשך כל השבוע יש רוכבים

אפשר לעשות את המשלוש או לרכב לכיוון מסמיה.
ברוב ימות השבוע בשעות הבוקר או אחה"צ יש שם תמיד רוכבים.
לטעמי ממש סביר אבל תמיד צריכים להיות זהירים.
כביש 424 (לטרון - נשר) יחסית שקט ונוח לרכיבה במשך כל הזמן.

ItsikH

Member
נדירים הכבישים השקטים באמצ"ש בכל הארץ, בפרט במרכזה
והתנועה מתחילה כבר בבוקר השכם. הערכתי [גילוי נאות - איני מעודכן במצב בכבישי המרכז]:
כביש 3 הוא הסואן מכולם, במיוחד מנחשון מערבה לכיוון ראם. דווקא בקטע המשולש לטרון-נחשון יש חלופה שקטה ביותר לרובו בכביש הישן שבין קיבוץ נחשון לבין בקוע [זמין בשני הכיוונים]. בחלקו המערבי [נחשון-ראם] מספרים לי שהפס הצהוב נחרץ - לדעתי רק לטובה כי זהו קטע קלאסי לחירוץ כזה, מישורי עם שוליים רחבים.
כביש 44 סואן אף הוא לכל אורכו. החירוץ שם מסבך את חיינו בגלל הירידות.
כביש לטרון-נשר [424] סואן משמעותית פחות.
כביש 38 אף הוא סואן.
כביש עזקה-ראם [424] סואן משמעותית פחות.

באמצ"ש לכן הייתי מסתפק במשולש עם החלופה של נחשון-בקוע, ותוך הצמדות לימין השול עד כמה שניתן. ד"א יש גיוון נחמד בקרבת לטרון, העליה לנווה שלום.

Dov_s

New member
איציק בניגוד אליך, אני רוכב באזור ונוסע באזור כל השבוע

בכביש 3 לכל אורכו רוכבים כל השבוע רוכבי אופנים.
המעקף שאתה מדבר עליו הוא לעורך של שני ק"מ מתוך ה-21 ק"מ של כביש 3 בקטעה הרלבנטי.
המעקף נחשון בקוע במצב פיזי לא טוב ויש בו הרבה בורות ותעלות.
הקבוצות והרוכבים גם משתמשים בכביש 40 בקטע מעינת לכיוון רמלה.
כדי לרכב במרכז כדי לכתוב על המצב האמיתי נולא לכתוב.

כמו שכבר אמרתי בעבר אין קשר בין החרוץ לרכיבת אופנים, גם בכביש 6 יש חרוץ ואף אחד לא ממליץ לרכב שם.

zeero

New member
שאלה מצויינת - רוכב שנים באזור, בהחלט יש קטעים לא נעימים.

לטרון זה מושג קצת רחב, יש משולש, מרובע וקטעים סמוכים. אנסה לפרט חלק מהקטעים מנסיוני ברמה של ציונים מ- 0 ל- 10 (0= גרוע, 10= מצויין):
אני נוהג לרכוב עם עזרי ניראות, שני פנסים מהבהבים, אחד לבן ואחד אדום וכן רצועת מחזיר אור. כמו כן, רוכב עם מראת צד ע"ג קסדה.
  • קטע כביש מס' 3 מצומת חטיבה שבע עד צומת נחשון, ציון 7 - שול רחב, נפח תנועה גדול מאד, מהירויות נסיעה גבוהות של כלי רכב, 3 כניסות/יציאות של כבישים צדדיים, שילוט לגבי הימצאות רוכבים, ניראות טובה מאד מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 44 מצומת נחשון עד מחלף נשרים, ציון 6 - שול סביר, נפח תנועה בינוני מתוכם תנועת משאיות ערה, מהירויות נסיעה בינוניות של כלי רכב, 2-3 כניסות/יציאות של כבישים צדדיים, שילוט לגבי הימצאות רוכבים, ניראות טובה/בינונית מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 424 ממחלף נשרים עד צומת חטיבה שבע / ת. דלק לטרון, ציון 7.5 - שול סביר/רחב, נפח תנועה מועט יחסי, מהירויות נסיעה בינוניות של כלי רכב, 3 כניסות/יציאות של כבישים צדדיים, שילוט לגבי הימצאות רוכבים, ניראות טובה מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 3 מצומת נחשון עד צומת שערי אברהם, ציון 5.5 - שול רחב, נפח תנועה גדול מאד, מהירויות נסיעה גבוהות של כלי רכב, 5 כניסות ויציאות של כבישים צדדיים, עבר תאונות של רוכבים עם הרוגים, ניראות טובה מאד מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 44 מצומת נחשון לצומת שמשון, ציון 7.5 (זמנית בשל עבודות פיתוח ליד צומת שמשון, ציון 7) - שול סביר/רחב, נפח תנועה בינוני, מהירויות נסיעה בינונית של כלי רכב, 2 כניסות/יציאות של כבישים צדדיים, שילוט לגבי המצאות רוכבים, ניראות טובה מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 383 מצומת שערי אברהם לצומת עזקה, ציון 6 - שול ברוחב צר בינוני, נפח תנועה בינוני מתוכם תנועת משאיות ערה, מהירויות נסיעה בינוניות/גבוהות, 2-3 כניסות ויציאות של כבישים צדדיים, עבר תאונות, שילוט לגבי המצאות רוכבים, נראות טובה/בינונית מצד נוהגים.
  • קטע כביש מס' 38 מצומת זכריה לצומת שמשון, ציון 5 - (זמנית בשל עבודות בקצה הצפוני של הציר, בין בית שמש לשמשון, ציון 4) - שול ברוחב בינוני, נפח תנועה גבוה, מהירויות נסיעה בינוניות, 4 כניסות ויציאות של כבישים צדדיים, שילוט לגבי הימצאות רוכבים, ניראות בינונית מצד נוהגים.
  • כביש מס' 411 מצומת חולדה (טל שחר) לצומת ברנר (בילו סנטר), ציון 6.5 - שול ברוחב בינוני/גבוה, נפח תנועה בינוני/גדול, מהירויות נסיעה בינוניות/גבוהות, 4 כניסות ויציאות של כבישים צדדיים, לא זוכר שילוט לגבי המצאות רוכבים, ניראות טובה מצד נוהגים (למעט הקטע ליד יער הרצל).
רכיבה בטוחה

למעלה