רכיבה בשבת

GioraLandau

New member
רכיבה בשבת

שלום מעוניין להצטרף לקבוצה לרכיבות סוף שבוע באזור המרכז. אני רוכב כ- 4 שנים, בערך 80-120 ק"מ כל סופ"ש, רק שכולן היו בחו"ל. עכשיו שחזרנו הגיע הזמן לחרוש את ארץ הקודש אבל אין לי מושג איפה רוכבים. אשמח אם יחזרו אלי במסר אישי או פה בפורום, תודה, גיורא

sevenduo

New member
לדעתי

1. בעיקרון, בארץ הקודש ניתן לרכב כביש רק בשבת בבוקר בין 6 ל 9:30 במקומות מסוימים בלבד כמו כבישי "המשולש" (צומת נחשון, שמשון, לטרון) למשל, וכדאי מאד עם רכב ליווי. 2. מסלול כביש ריק כמעט לחלוטין ממכוניות נמצא ביער המגינים שצמוד לכרמי יוסף (כחצי שעה מת"א). כל הקפה של היער היא כ 8 ק"מ ומאפשרת אימון כביש הכולל עליות באמצע השבוע. יש להיזהר שם בסיבובים כי חלק מהפניות חדות וללא ראות טובה. 3. יש מספר אירועים מאורגנים כמו חוצה ישראל, סובב כינרת ועוד בהם יש ארגון של רכבי ליווי ו/או סגירת הכביש למכוניות. אירועים אילו מאפשרים רכיבה יחסית בטוחה ורציפה על אופני כביש. 4. ניתן לרכב על טריינר ועל רולר כל ימות השנה, בכל עונה ובכל מזג אויר אבל לדעתי הדבר אינו דומה לדבר האמיתי ומשעמם להחריד 5. רכיבת כביש באמצע ימות השבוע ו/או ללא רכב ליווי ובשבת אחרי 9:30 בבוקר מהווה לדעתי סכנת חיים אמיתית. 6. זו דעתי האישית בלבד וניתן להתיחס אליה כאל המלצה או להתעלם ממנה לחלוטין רכיבה בטוחה ומהנה!

אתה קצת מגזים

אפשר לרכב בעוד כבישים מלבד כבישי המשולש, ולא חייבים לרכב רק בשש בבוקר. אני רוכב כמעט כל שבת, מאזור המרכז (יבנה) לכיוון דרום (שדרות,נתיבות, אופקים), הכבישים יחסית ריקים ומאפשרים רכיבה יחסית בטוחה.

didi651

New member
תגיע למכה

המכה של רוכבי אופני הכביש בארץ נמצאת בנשר-נחשון,משם יוצאות רוב הקבוצות והבודדים לרכיבות השבת. שעות היציאה הן החל מ6 וחצי עד 7 וחצי.

Infin1ty

New member
תנסה להצטרף ל VELO CLUB

מחר לרכיבת ניסיון, נפגשים בנשר ב 6:30 ויוצאים ככה ב 7 פחות או יותר.

GioraLandau

New member
רכיבה בשבת

תודה לכולם על התשובות והאינפורמציה. נתתם לי הרבה אופציות ו"כאב ראש" במי לבחור... נראה לי שאתחיל מחר מ'נשר' וניקח את זה משם. נתראה על הכביש, ותודה שוב גיורא.

למעלה