רכיבה וחדר כושר

פיקולו

New member
רכיבה וחדר כושר

מה החלק המהותי של חד"כ ב"חייו" של רוכב?
האם אימון של FWB נכונה לרוכב, לפחות 3 פעמים בשבוע?
ובכלל, רוכבי האופניים המנוסים פה (ויש פה הרבה): איזה אימון אתם עושים בחד"כ, אם בכלל?

אשמח לעצות והארות.

odedbc

New member
תלוי בהנאה ובמטרה שלך, וכמובן בגילך.

רוב רוכבי האופניים שאני מכיר, נמנעים מחדר כושר כאילו היה מחלה.
מעדיפים לצאת לרכב בחוץ.

אם אתה נהנה בחדר כשר, תמשיך.
אם מטרתך לשפר את יכולות הרכיבה, עזוב. צא לרכב. תיהנה יותר ותהיה רוכב טוב יותר.
אם אתה מעל גיל 50, מאוד מומלץ על אימוני התנגדות (בודי בילדינג) 2-3 פעמים בשבוע, על מנת למנוע ירידה במסת השרירים, בעיקר בחלק גוף עליון.

odedbc

New member
מיני בודי בילדינג לרוכב ששונא חדר כשר.

מיני בודי בילדינג לרוכב ששונא חדר כשר.

*סט ראשון, חימום, רצוף ללא הפסקה.
1. 20-30 כפיפות בטן.
2. 20-30 הרמות גב (שכיבה על הבטן, ידיים על הגב או על האוזניים, הרמת כתפיים ורגליים מהריצפה).
3. 12-15 שכיבות סמיכה.

*מנוחה 30-60 שניות.

*סט שני, רצוף ללא הפסקה.
1. 60-30 כפיפות בטן.
2. 60-30 הרמות גב
3. 25-15 שכיבות סמיכה.

-עד כאן, בערך 4-5 דקות.

אם נשאר זמן/חשק, אפשר לנפנף ידיים עם משקולות יד (3-10 ק״ג) לכל מיני כיוונים במשך 3-5 דקות רצוף.

-בסה״כ כעשר דקות.

אני עושה זה 2-3 פעמים בשבוע מוקדם בבקר לפני הרכיבות, למעט בימים של רכיבות ארוכות, שאז אני פשוט מתעצל.

ItsikH

Member
ראשית, גוף עליון ממש לא
אימוני רגליים למיניהם, אפשר לעשות בהדרכת המדריךבחד"כ, אין צורך בתרגילים מיוחדים. רוכבים שמתחרים ירכזו את הפעילות הזו בראשית העונה ולא לכל אורכה.
ובכ"א, חד"כ אינו תחליף לאימונים עצימים ברכיבה, ולהיפך - אפשר לבצע אימוני כח ברכיבה עצמה.

Steven Gerrard8

New member
חדר כושר .

הכול תלוי במטרות . רוכבים שמתחרים בונים מסת שריר בתקופת הבסיס . חדר כושר בזמן תחרות פוגע ביכולת השרירים ליצר מהיריות וגורם לעומס יתר . גם ספורטאי מאסטארס שמתכונן לתחרות ספציפית (אירונמן ,טראנס אלפ) טוב יעשה עם את תקופת ההכנה יגבה באימוני כוח ספציפים . חלק גוף עליון במשקלים סבירים ,שרירי בטן וגב תחתון . לגבי הרגלים ,גם מי שמתאמן בעליות והרבה עדין יכול לחזק 4 ראשים ,תאומים והמסטרינג בחדר כושר תוך הקפדה על מתיחות ותרגילי גמישות במקביל . אין מדובר באימוני חדר כושר בסיגנון הבודי בילדינג ,אלא יותר חיזוק שרירים מבלי לקצרן במשקלים סבירים .מניסיון ,הדבר עוזר מאד ואני מטפס ורוכב המון בטח יחסית לגילי . כמובן שלמי שאין רקע בתחום כדאי שייעזר במאמן או המדריך בחדר כושר . שיטת העבודה הנפוצה היא חזרות (נגיד3 )קצרות על מכשירים לפי סדר השרירים מלמעלה למטה .מתיחות בין הסטים . חימום אירובי של 20-30 דקות על הליכון או אופני חדר כושר זה חובה . ב ה צ ל ח ה .

elad fa

New member
שאלה מעט גדולה ומורכבת מדי

חדר כושר הוא חלק מהותי מחייו של ספורטאי, כמעט כל ספורטאי. עלית או מסטרס, במהלך כל השנה, בשינויים בהתאם לתקופה בו הספורטאי נמצא, בעיקר ביחס לעומס המרוצים שלו.
כדי להתקדם בחדר כושר ולהפיק ממנו תועלת מהותית, לפחות בתקופת הכנה, מומלץ לפחות 3 פעמים בשבוע ובהמשך כמו שכתבתי קודם, לשנות בהתאם לספציפיות של ספורטאי/ מטרות ותקופה.
תוכל להתחיל לקרוא כאן :
אימון כוח – OLD SCHOOL מכשרירים מול טרנדים חדשים של CORE ועוד
אימוני כוח והמרה – טריאתלטים, אנשי ברזל ורוכבי אופניים

בקיצור, זה יותר מורכב ממה שרואים בסרטון (-:

Steven Gerrard8

New member
אלעד ,קח עצה חינם ....ואפילו בחיבה מסוימת ...

השיטה הזאת שלך להכניס בכל פוסט ''תגובה מקצועית '' שעיקרה עוד קישור למפעל חייך לא מוכיחה את עצמה וזאת בלשון מעטה .... יש עשרות מאמנים בארץ ואף אחד אבל אף אחד לא משווק את עצמו בצורה ''הזאת '', בשיטה הזאת בסופו של דבר אתה דגיין מוציא באימוני אמצע שבוע חמישה רוכבים גג ובסופי שבוע עשרה רוכבים בלבד לאימון ..... למה לא תגרום למתאמנים אצלך שיהיה להם כייף ,חוויה ,השגים והם ימליצו אליך מפה לאוזן לכולם וקח תתפרנס בכבוד לרווחתך ולרווחת הפורום שגם כך הופך לאט לאט לסהרורי ולמשכנם של לא מעט איך נאמר בעדינות ,אנשים ... אופס ,נעזוב את זה ...תחשוב על זה ,אתה מאמן! אתה אמור להיות ''מעל זה '' לנו הרוכבים הפשוטים (אני מאמן מוסמך אבל בתחום אחר ,לא אופניים ) מותר להגיד כמעט הכול אתה ומאמנים אחרים אמורים לשמור על איזה פאסון וכבוד .ומילה לעורכים ,אם אתם לא רוצים שהפורום הזה יגווע סופית (והוא בדרך לזה לדעתי ) אז או שתאשרו פרסומת כמו שאלעד עושה בצורה גלויה גם לאחרים ואז כל אחד יחליט אם הוא נכנס לפה או לא או שתנסו לסנן את הדברים . אני יודע בוודאות שלהרבה העיניין הזה נמאס והשיטה של ''אל תגיבו זה ישקע תוך שלושה ימים בעמוד השני '' היא לא פתרון ....ותחשבו על זה .

YotamKa

New member
הדברים כבר לא שוקעים בעמוד השני תוך יומים שלושה,

חלק מנטישת הפורום באה לידי ביטוי בכך שלהודעות יש תוחלת של 10 ימים בעמוד הראשון. פונקציית הנעיצה כבר לא רלוונטית, למשל.
הפורום היום הוא כמו מחיר הנפט, אבל תחליף למה שהיה הפורום בשנות ה-00, עדיין אין.

ariasdo

New member
כל פורום זה כלי חשוב לחשיפה - בזכות הפורום פנו אלי כמו בסרט

סלח שבתי מפלגה שחושבת שאני יכול לתרום לה בהסברה .

הבעיה שלי אני לא בוחר עבורם , ולכן לא יכול לייצג אותם .

אני חושב שבתקופה הזו שכולם חשופים לפרסומות ישירות או עקיפות .

הנהלת תפוז צריכה להתאם ולישר קו ולאפשר גם פרסום אם קרטריונים חדשים למגבלות שתואמות לרוח התקופה . ( ולא להכניס כל מיני הודעות קופצות ) .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
דווקא ספציפית בשאלה הזו פנייה למאמן מקצועי מומלצת

skcazy

New member
לא יכול להביא עצמי לחדר כשר השעמום הורג

אני רץ ורוכב בגלל ההנאה מהתנועה .
&nbsp
כניסה לחדר כשר מוציאה את החשק ... אין אימון שלא ניתן לעשות על האופניים או במהלך ריצה לפלג גוף תחתון ולמערכת לב ריאה לגבי חלק גוף עליון .. ממש מעט סטים של כוח בבית ( עבורי זה עובד ) ..
&nbsp
רכיבה / ריצה נעימה

למעלה