טיפים והמלצות לרוכבת המתחילה
איך להתחיל: 1. אופניים מתאימים מבחינת המידה והנתונים הפיזיים 2. מד דופק 3. מד קאדנס (סיבובי רגליים) שלב ראשון: בנייה של יכולת אירובית בסיסית + הסתגלות לכלי. בשלב הזה, שבו הייתי משקיעה לפחות חודש עד חודשיים ראשונים, רצוי להתמקד באימונים יחסית קצרים, בני שעה עד שעה וחצי מקס, במטרה להרגיל את הגוף למגע ולשימוש באופניים. באימונים האלה הייתי מקפידה לרכוב יחסית לאט, כלומר בדפקים 60-70% בקאדנס גבוה שנע סביב ה-90-100. בנוסף הייתי מקפידה להוסיף קצת אימוני שיווי משקל, סיבובים, פרסות לשני הכיוונים, יציבה ויכולת להאט ולעצור לאט, לאט במקום. וכמובן, הנאה מהטיול\ אימון עצמו. ממליצה לעבוד יום כן, יום לא כלומר 3,4 פעמים בשבוע (לבעלי כושר בסיסי) שלב שני: בנייה של יכולת אירובית רחבה שלב מתפתח שיכול להימשך שלושה עד שישה חודשים ממשיכה באותה מתכונת, רק מעלה קצת נפחי האימון. כלומר אפשר להגיע לשעתיים, שעתיים וחצי אימון באחד מימות השבוע, ולאט לאט מעלים לפעמיים בשבוע אימונים שהם בעלי נפח זמן יותר ארוך. המאמץ נשאר אותו הדבר, סביב 60-70% שלב שלישי: בניית יכולת אירובית רחבה + הכנסת אלמט של כוח שילוב של אימון עליות אחד בשבוע, בו נעבוד על הוספת כוח לרגליים. באימון הזה הדופק יעלה בכל מקרה, בגלל המאמץ, ולכן לא להוסיף מהירות או אינטרוולים למאמץ, אלא להשתדל לשמור על "סטדי סטייט" (קצב קבוע) בעליה בכדי לשרוד את כל האימון ולא להתעייף באמצע. כאן, הייתי ממליצה, ללכת דווקא על עליות קצרות יחסת ומתונות (כמו יער הנשיא או הראל) ולחזור עליהן כמה פעמים. גם בשלב הזה עדיין לא הייתי משנה את הקאדנס, ומשתדלת לעבוד על סל"ד (סיבובי רגליים לדקה) גבוה ככל הניתן. בכל מקרה בשנה הראשונה לא הייתי מוסיפה יותר מאימון עליות אחד בשבוע, אימון בין שעה וחצי. בשאר הימים הייתי משלבת שני אימוני נפח 70% מאמץ ועוד אימון שחרור קליל שמשלב קצת טכניקה. שלב רביעי: מנסה למצוא מסגרת או קבוצת חברים שמתאימה ליכולת שלי. בשלב הזה אפשר להוסיף אימוני כוח בח"כ שיכללו מספר תרגילים של לחיצה, פשיטה וכפיפת ברך שיעזרו לך לבצע סקווט מושלם. סקווט מושלם הוא תרגיל הכרחי להתקדמות והתחזקות של רוכבת אופניים. בח"כ צריך גם לבצע אימוני מתיחות מתאימים. בהצלחה