רכיבה ושהייה עם סוסים- מה ההשפעות?!

stary1

New member
רכיבה ושהייה עם סוסים- מה ההשפעות?!

בעקבות כמה דיונים שעלו פה בתקופה האחרונה, החלטתי לשאול אתכם, חברי הפורום, כיצד הרכיבה וכל ההתעסקות עם הסוסים השפיעה עליכם בתור בני אדם- פיזית,מנטלית ונפשית.. או שאולי אתם לא מרגישם כל שינוי?! ובכלל,באופן כללי, כיצד אתם חושבים שההתעסקות הכוללת עם הסוסים( מהאכלה והברשה ועד קפיצת מכשולים וסלייד סטופ)משפיעה על חיי היומיום של האדם-רוכב העוסק בכך? אם יש למישהו קישורים(אל תפחדו מאנגלית
)בנושא, אני( ואני מאמינה שכל אחד שמתעניין בנושא )אשמח לצפות בהם ולהחכים מעט:) תודה רבה לכל העונים והמשתתפים

טוב אני כותבת את הכל

אלה שינויים התנהגותיים אצלי המסוסים והרכיבה והכל
משהו שלמדתי מהסוסים, ואני מיישמת וזה פועל, זה לנוח בעמידה. למשל אחרי הרבה ריצה בשיעור ספורט במקום לצנוח או להישען על הקיר כמו כל השאר, אני נחה בעמידה. כמו סוסים- רגל אחד על האדמה מונחת נורמאלי, והשנייה מונחת על האדמה על קצות האצבעות, ומידי פעם אני מחליפה בין הרגליים. תתפלאו, אבל זה עובד. אם צריך לעשות סיכום על משהו, או לענות על שאלות עליי- זה תמיד יהיה קשור לסוסים. בכיתה כולם יודעים שאני אוהבת הסוסים של החטיבה בפעילות שהייתה בכיתה לכתוב 3-5 עובדות על כל אחד, העובדה השלישית עליי הייתה שאני אוהבת סוסים ואז כולם קראו "שיר". סוס. לקרוע על ארבע ולנסות, לא שזה קל אבל אני לפעמים מצליחה. כל פעם שאני רואה ציור תמיד יראה משהו שנראה לי כמו פרסה, אבל לא ממש כמו ראש של סוס. אם אנשים שאני מכירה אומרים סוס אני אוטומטית אשאל מה. ואם לא מכירה זה פשוט יתקשר לי לסוסים. כשאני רואה סרט על סוסים לפעמים שאני קולטת טעויות אצל השחקנים שמשחקים עם הסוסים ואני רואה עם משיהו את הסרט אני מידי פעם מעירה על זה. תמיד אם אני אראה איזה סוס בטלוויזיה אני אגיד "איזה חמוד" "איזה חתיך" דברים כאלה, אבל רק אם אלה סוסים ממש יפים וחתיכים ומרשימים, או בעלי התנהגות חמדוה ומתוקה. אני מציירת מלא סוסים. אני גם לומדת מלא- וטרינריה, סגנונות רכיבה. כל דבר שקשור אני לומדת- ואני נהנית מזה! . בריצה אם חסקר לי אוויר אני, עד כמה שזה נשמע מוזר, אני נוחרת כמו נחירות שסוסים עושים. אם אני אחרי מאמץ אני ברך כלל צונפת. החדר שלי מלא מלא בסוסים, לחלק מהם יש ציוד, לחלק מהם אני הכנתי ציוד. ואז כשבא לי אני מאכפת אותם ועושה להם לונג' עם פקודות והכל, או שמה עליהם את הילדים מלגו שיש לי ונותנת שיעורי רכיבה. בפורים תמיד אבל תמיד אני מתחפשת לבוקרת. הרבה פעמים אני שוקעת במחשבות ומדמיינת אם הייתה לי חווה, או סוס פרטי, אוש הייתי מתחרה- איך כל זה היה. אם משעמם לי אני לפעמים מטופפת מקצבים של סוסים בהדרגה- נגיד טרוט ירידה לג'וג עלייה לקאנטר, ירידה לטרוט כל מיני כאלה. יש לי מלא סוסים על השולחן, ול-4 ההכי קטנים הקמתי מאנז' ובניתי אורווה. יש לי בחדר תמונות של סוסים. אני פחות רגישה למכות ושריטות למיניהן. פחות רגישה או מתייחסת לכאבים, לא מתרגשת מכל פגיעה קטנה. השינויים הנפשיים הם יותר ביטחון עצמי. אני יותר אחראית. אני מתמודדת יותר טוב עם לחץ ועם הרבה דברים שאני צריכה לעשות כשאומרים לי אותם בבת אחת. ואני יודעת שהשתנתי בעוד הרבה דברים מבחינה נפשית, אבל אני לא יודעת איך לתאר את זה. מבחינה מנטלית אני חושבת יותר לפני שאני עושה משהו. אני לא יודעת בדיוק מזה אומרת מחשבתי אז אני לא אכתוב דברים שיכולים להיות ממש לא קשורים.

את לא מתחפשת לבוקרת

את כבר בוקרת
ואת באמת נוחרת אחרי ריצה?....כי זה נשמע מוזר..

cavallo

New member
מצאתי כמה מאמרים

קישור 1 קישור 2 קישור 3 המאמרים מדברים על הקשר שבין הסוס והרוכב ובין היתר מדברים שם על ההשפעה של הרכיבה על האדם שרוכב ונמצא בקשר עם סוסים

../images/Emo6.gifמה אמרתי למורה לספרות...

היה לנו סיפור שהיה רשם שאנשים תולים פרסה של סוס למזל טוב אז אמרתי כזה מול כולם זה לא פרסה זה מנעל
והמורה כאילו היא מבינה אמרה נכון
רות המורה לספרות... הייתי חייבת לכתוב... אמממ אני תמיד מתקנת אנשים ואם קוראים למישהו סוס אני אומרת להם זאת לא קללה זאת מחמאה
אמממ אני עושה הרבה דברים שקשורים לסוסים והשראות מהם אח שלי יותר מידי נכנס לזה [למרות שהוא כבר פרש מהרכיבה] הוא מריץ את הכלבה שלי ואומר לה טרוט אחרי זה הוא אומר קאנטר ואז הוא רץ איתה מהר מהר ואומר לה גלופ
לא שהיא עושה גלופ אבל נו מילא... ויש עוד מלא דברים.....

ווינגז

New member
שימו ../images/Emo23.gif../images/Emo124.gif

השרשור הזה הוא לא "איך אנחנו מושפעים מהרכיבה" (שנמצא למטה), אלא דיון על איך (מבחינה נפשית) הרכיבה שינתה אותנו.

ווינגז

New member
לוקחת את דברי חזרה../images/Emo122.gif

לא רק נפשית, אבל יש חלק פה שמתאים בעיקר לשרשור למטה

LordHorse

New member
כל כך הרבה השתנה בי.

מבחינה פיזית אני בכושר גופני יותר טוב(או שמא הרבה יותר טוב
) מנטלית..כאדם שעוסק גם ביוגה שגם ברכיבה אז אני מודה שבשבילי הרכיבה הרבה יותר מרגיעה,ולא רק הרכיבה,גם כל ההתעסקות עם הסוסים בחווה,זה פשוט מרגיע, נגיד בשבועות מסוימים שאני נמצאת פחות בחווה אני יותר עצבנית (
),ותמיד מרגישה שמשהו חסר לי. נפשית כבר מהפעם הראשונה שעליתי על הסוס ידעתי שהרכיבה זה ה-דבר בשבילי,כי כל החיים שלי סובבים סביב חיות, וסופסוף מצאתי התעסקות שהיא כוללת בה חיה כה מקסימה,והעוצמה שבה.. ההשפעה של כל זה עלי הייתה חזקה,וניכר בי השינוי הזה שכולם מדברים עליו כל הזמן
גם יש האומרים שהרכיבה תורמת הרבה גם לביטחון העצמי,בשבילי זה עבד

2eye

New member
הממ....

כיצד הרכיבה וכל ההתעסקות עם הסוסים השפיעה עליכם בתור בני אדם- פיזית,מנטלית ונפשית? או שאולי אתם לא מרגישם כל שינוי?! ובכלל,באופן כללי, כיצד אתם חושבים שההתעסקות הכוללת עם הסוסים( מהאכלה והברשה ועד קפיצת מכשולים וסלייד סטופ)משפיעה על חיי היומיום של האדם-רוכב העוסק בכך? אישית, ההתעסקות עם סוסים הפכה אותי למישהו אחר, אני הרבה יותר אחראי (כשהתחלתי פנסיון נעשתי אחראי, כי לשם שינוי אני דואג למישהו שלא יכול לדאוג לעצמו לבד, לא בתנאים האלה). ההתעסקות עם סוסים מרגיעה (אותי לפחות), מהנה, ופשוט כיפית. יש אנשים שכל הזמן אומרים לי "זה רק סוס" אבל העניין הוא שזה לא כדור כדורסל או משהו, יש לכל סוס אופי משלו והתנהגות משלו. אני יכול לבלות הרבה זמן בארווה של אמרלד, כשאני לא עושה שומדבר חוץ מללטף, לגרד ולפנק אותו. ולנהל איתו שיחה, אומנם אילמת - אבל שיחה. גם אם אני מוריד את כל הרכיבה, הקשר עם סוסים עשה לי טוב. כשחושבים על זה, כל רכיבה היא סוג של רכיבה טיפולית...לא?

ווינגז

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני נוהגת להגיד את זה כל הזמן, שכל רכיבה היא רכיבה טיפולית

ההשפעות של הרכיבה והסוסים עליי../images/Emo107.gif

הסוסים השפיעו לי כל כך הרבה על החיים שלא משנה כמה אני אכתוב עכשיו, זה לא יספיק. מבחינה נפשית הסוסים חיזקו לי את הביטחון העצמי, נתנו לי אושר וסיבה לשמוח, חיזקו את האהבה שלי גם לבע"ח וגם לבני אדם ויש עוד המון המון דברים שאין לי כוח לפרט אותם. לפעמים הם היו המוצא האחרון שלי לפני משבר נפשי קשה, הם כל כך מרוממים לי את מצב הרוח לפעמים! הם פשוט סוג של מפלט לנפש. מבחינת אישיות הם חיזקו את האופי שלי, גרמו לי ללמוד לא לוותר, לא משנה מה. מבחינה חברתית יצרתי המון קשרים חברתיים על בסיס הסוסים, נהייתי הרבה יותר פתוחה לאנשים, נהייתי יותר מודעת לצרכים שלהם. מבחינה פיזית הם שיפרו לי בהמון את הכושר הגופני שאם עכשי והוא נמוך אז לפני כן הוא היה מתחת לאפס כי לא עסקתי בשום פעילות ספורטיבית או עבודה פיזית כלשהי, עכשיו התחלתי ממש לאהוב ספורט. בתחום הלימודי גם הם עזרו לי המון כי חלק גדול מהעבודות שהיו לי להגיש (באנגלית למשל) עשיתי על סוסים. בכלל, עצם זה שהכרתי את עולם הסוסים והרכיבה השפיעה עליי בצורה שלא תיאמן, הם נהפכו למשהו שהוא הרבה מעבר לתחביב, הם חלק מהחיים. אני יודעת שחלק מהדברים היו תלוים בי בסה"כ ואולי זה גם קשור לאיזושהי התבגרות שעברתי, אבל לפי דעתי לסוסים יש חלק מאוד משמעותי בכך. קישורים? יש אתר שמסביר על יתרונות הרכיבה הטיפולית אבל אני מרגישה שחלק גדול מזה גם קשור אלינו, יש שם כל כך הרבה דברים נכונים על איך הסוסים משפיעים עלינו! www.strides.org

טוב-לא הולך../images/Emo3.gif../images/Emo107.gif

אולי יש תקלה בתפוז?...
כי אני בטוחה שעשיתי הכל בסדר! בכל מקרה, אם עכשיו לא ילך, תעשו copy-past (העתק-הדבק) לשורת כתובת שלכם.

מחשבה יפה../images/Emo45.gif

בתור בנאםד, ההתעסקות בסוסים ניתקה אותי מהעולם האמיתי כביכול, הבנתי שאני מעדיפה להיות בחברת בעלי חיים ולא אנשים, כי הם מחזירים הרבה יותר אהבה מבני אדם לרוב ומהם יותר קשה להתאכזב. שמתי לב שאני נוטה לאהוב יותר אנשים שאוהבים סוסים ובעלי חיים בכלל, ולהתרחק מאלו שלא. זה הדבר הראשון והיחיד בחיים שלי שבאמת בלב שלם אני יכולה לומר שאני נהנת ממנו ומתמידה בו, לא רק הרכיבה אלא בכלל להיות עם סוסים. הפכתי להיות בנאדם יותר מופנם לדעתי מבחינה ריגשית..כי למרות שאני מדברת עם הסוס שלי אני לא מנהלת איתו שיחות נפש ולרוב אני לא עושה את זה עם אף אחד, חוץ מאנשים בודדים וגם אז אני לא באמת פורקת את כל מה שיש לי על הלב...רק חלק, מה שכן ככל שאני רוכבת יותר ונמצאת יותר בחווה ופחות בבית, אני מתעצנת יותר בקלות ומוציאה החוצה את הכעסים והעצבים שלי, לייד אנשים ועליהם..בחיים לא על הסוסים. כשמגיעים לשלב שבו הסוסים זה החיים, אז החיים כבר לא נורמאליים, הם כבר מקבלים את המסלול שלהם..המסלול הסוסי, עצם העובדה שאנחנו נמצאים בחווה ולא בבית, או בקניון או בכל מקום דומה זה כבר שינוי, החברים שרוכשים דרך הסוסים, ההרגלים, הכל. הכל ביחד יוצר מציאות סוסית שכזו לאנשים סוסיים שכאלו

למעלה