היי נעמה
בשנים האחרונות הולך ומתפתח תחום הטיפול באמצעות בעלי חיים. ורכיבה טיפולית היא ענף אחד (אצילי למדי הייתי אומרת
) של תחום זה. נהוג להתייחס לטיפול באמצעות רכיבה כאל טיפול הוליסטי המשלב חינוך, ספורט ורפואה. לרכיבה יש השפעה חיובית על הפעלת האגן והיא מגרה תגובות הזדקפות ושיווי משקל ולכן מחזקת את המערכת החושית תנועתית ואת התנועה האוטומטית החשובה לתפקוד עצמאי יום יומי. כמו כן מתורגלים בהמלך הרכיבה תכנון תנועה וחיזוק שרירים בצורה רצונית. הטיפול תורם רבות לביטחונו העצמי של המטופל ופועל במישור הפיזי, הרגישי והחברתי. למי מתאים הטיפול? הטיפול מתאים לסובלים מבעיות כרוניות במערכות התנועה, שיווי משקל, ותחושה. כמו כן נהנים מהטיפול מטופלים הסובלים מבעיות התנהגותיות, נפשיות, ריגשיות וקוגנטיביות. גם אני מגלה באופן אישי ענין בטיפול זה , עבור בני הסובל מקשיים מוטוריים. וזה חלק מהמידע שקיבלתי בנושא, מהילה שהיא פיזיותרפיסטית מוסמכת העוסקת ברכיבה טיפולית. ולשאלתך בענין התמחות, ובכן ישנן חוות רכיבה רבות העוסקות במתן שיעורי רכיבה וחלקן אף מכנות זאת "רכיבה טיפולית". לא משרד בריאות ולא י.ה.ת, הכירו עדיין במטפלים באמצעות בעלי חיים כמקצועות פרא רפואיים מוכרים. לכן קיימות פרצות ענקיות בנושא. לדעתי כן חשוב לוודא כי המדובר בפיזיותרפיסטית אשר תדע לבנות תוכנית טיפולית אפקטיבית ושתהייה מודעת להשלכות והשפעות של פעילות זו על מכלול התפקודים של הילד. יחד עם זאת, ניתן גם להפיק הנאה והשיג מטרות נוספות גם באמצעות שיעורי רכיבה רגילים. תלוי מה מטרתך. אני מצרפת לך מידע נוסף בקישורים רלוונטיים. כמו כן את יכולה לחפש מידע נוסף באמצעות הגוגל. יש המון מידע בנושא. בהצלחה