רכיבה טיפולית

nama11

New member
רכיבה טיפולית

לבני המליצו על רכיבה טיפולית, האם מישהו יודע מה עושים שם, למה זה טוב והאם לאנשים שמתעסקים עם זה צריכה להיות התמחות מיוחדת לכך?

רכיבה

הי אני ממש ממהרת לצאת לפגישה כאשר אחזור אתן לך פרוט מלא בגלל הבדל שעות זה יהיה מאוחר בלילה אצלכם

Diana M

New member
היי נעמה

בשנים האחרונות הולך ומתפתח תחום הטיפול באמצעות בעלי חיים. ורכיבה טיפולית היא ענף אחד (אצילי למדי הייתי אומרת
) של תחום זה. נהוג להתייחס לטיפול באמצעות רכיבה כאל טיפול הוליסטי המשלב חינוך, ספורט ורפואה. לרכיבה יש השפעה חיובית על הפעלת האגן והיא מגרה תגובות הזדקפות ושיווי משקל ולכן מחזקת את המערכת החושית תנועתית ואת התנועה האוטומטית החשובה לתפקוד עצמאי יום יומי. כמו כן מתורגלים בהמלך הרכיבה תכנון תנועה וחיזוק שרירים בצורה רצונית. הטיפול תורם רבות לביטחונו העצמי של המטופל ופועל במישור הפיזי, הרגישי והחברתי. למי מתאים הטיפול? הטיפול מתאים לסובלים מבעיות כרוניות במערכות התנועה, שיווי משקל, ותחושה. כמו כן נהנים מהטיפול מטופלים הסובלים מבעיות התנהגותיות, נפשיות, ריגשיות וקוגנטיביות. גם אני מגלה באופן אישי ענין בטיפול זה , עבור בני הסובל מקשיים מוטוריים. וזה חלק מהמידע שקיבלתי בנושא, מהילה שהיא פיזיותרפיסטית מוסמכת העוסקת ברכיבה טיפולית. ולשאלתך בענין התמחות, ובכן ישנן חוות רכיבה רבות העוסקות במתן שיעורי רכיבה וחלקן אף מכנות זאת "רכיבה טיפולית". לא משרד בריאות ולא י.ה.ת, הכירו עדיין במטפלים באמצעות בעלי חיים כמקצועות פרא רפואיים מוכרים. לכן קיימות פרצות ענקיות בנושא. לדעתי כן חשוב לוודא כי המדובר בפיזיותרפיסטית אשר תדע לבנות תוכנית טיפולית אפקטיבית ושתהייה מודעת להשלכות והשפעות של פעילות זו על מכלול התפקודים של הילד. יחד עם זאת, ניתן גם להפיק הנאה והשיג מטרות נוספות גם באמצעות שיעורי רכיבה רגילים. תלוי מה מטרתך. אני מצרפת לך מידע נוסף בקישורים רלוונטיים. כמו כן את יכולה לחפש מידע נוסף באמצעות הגוגל. יש המון מידע בנושא. בהצלחה

גולשת13

New member
שלום דיאנה!

הזכרת בתגובה שלך פיזיותרפיסטית בשם הילה. אפשר לקבל עוד פרטים?

Diana M

New member
שלום גולשת 13

היות ואיני חפצה להפוך את הפורום לבמת פרסום לצורך רווח של אנשי מקצוע כאלה או אחרים לא אוכל למסור את הפרטים של הילה כאן בפורום. אך אשמח לתת לך פרטים נופסים בתא המסרים האישיים שלך. את יכולה לפנות אלי במסר אישי ולציין מה מעניין אותך לדעת. יום נהדר דיאנה

אמאשל א

New member
רכיבה טיפולית

האם למישהו ידוע היכן יש אפשרות לרכיבה טיפוליתהאיזור הדרום? (בין אשקלון לב"ש)

דליה.ד

New member
כן! רכיבה טיפולית בדרום

בקיבוץ להב יש אורווה טיפולית מצוינת, שווה להתקשר לאחראית קוראים טלי ורד. ועד כמה שידוע לי יש גם בקיבוץ אורים כמה דקות אחרי אופקים. אבל קיבוץ להב קרוב יותר. באיזור אשקלון אני מכירה אורווה ליד מושב כוכב מיכאל אבל אני לא יודעת אם יש שם גם רכיבה טיפולית. מה שם החווה...מי זוכר?

nama11

New member
תודה

תודה על המידע הממצה והרחב, אני חושבת שאתן לבני את ההזדמנות להכיר נושא זה, נשמע כהזדמנות טובה בשבילו לעשות כייף עם סיכוי לשיפורים בבעיותיו.

רכיבה טיפולית

הי רכיבה עובדת על מספר מישורים דיאנה נתנה לך פירוט מקצועי אתן לך מהיבט של נסיון בשטח עם הבן שלי: שיפר את התפישה המרחבית שיפר את העיבוד השפתי - המדריכה דיברה אליו ונתנה לו הוראות מגע ישיר ובתהליך ממרחק גדול יותר ויותר עד מתן שעורים בקבוצה ע"מ לשפר יכולות חברתיות שיפר מודעות לסכנות ויכולת להתחבר למציאות :במובן - מה שאני עושה יש לזה השלכות יש תוצאות לפעולה שאני מבצע דוגמא: אני מכוון את הסוס הוא מבין את הסימן שאני נותן לו ולכן מבצע ע"פ הוראות שלי הבנת תהליך זה ע"י הילד מביא לבטחון עצמי כי הילד מבין שיש לו כח החלטה, בחירה. מצד שני אם יבצע פעולה שלא נעימה לסוס הסוס יבהיר לו שלא נעים לו וכך הילד לומד גבולות ולכבד ולהחבר לרצון של אחר יש אספקט מוטורי שליטה על חיה כזו גדולה משפר יכולות מוטוריות יש אספקט טיפולי מתחת לפני השטח - הרכיבה הטיפולית נעשית בשלבים כאשר בשלב הראשון יושבים על שמיכה עם ידית מיוחדת הילד במגע ישיר עם הסוס והתנועות של הסוס עוברות ישירות לילד ( מבחינה ניורולוגית יש לפעולה זו השפעה על המערכת העיצבית ועל הקישורים שנעשים במוח) רק לאחר שנה עוברים לתהליך עם מושכות וישיבה על אוכף לשאלתך כן טוב ללכת לחוות שיש בהם מדריכים מיומנים עם אוכלסיה מיוחדת בעיריות יודעים עליהם מכיון שמלגות משולמות מחלק מהעיריות דיאנה נתנה לך כישורים אנחנו רכבנו 7 שנים בחוות אמיר - השנים אומרות הכל! יש יתרון בחוות האלו לא רק האנשים גם הסוסים הם סוסים מיוחדים שעברו תהליך לעבוד עם ילדים אלו - זה מאד חשוב! תקוה שעזרתי וסליחה על העיקוב.

Diana M

New member
אוסנת כרגיל , למדתי עוד

תודה על הפרוט וההרחבה לגבי הנסיון האישי. דיאנה

למעלה