רכיבה לילית...

רכיבה לילית...

מה צריך לסוג כזה של רכיבה? זה אפשרי בכלל, אם כן, תנו המלצות למסלולים... תודה...

tcdb

New member
רכיבה לילית

אני מניח שמדובר ברכיבת שטח. רכיבה לילית בכביש היא ניסיון התאבדות. זה אפשרי ויש קבוצות שעושות זאת באופן קבוע. מה צריך - מניסיוני (היחיד) - צריך עיניים טובות, לא כמו שלי
רצוי לרכב בלילות של ירח מלא. ומאד כדאי שלפחות אחד הרוכבים יבדוק את התוואי לפני כן באור יום. פנסים לא עוזרים - הם גורמים לסינוור והשימוש בהם הוא רק בכביש כדי שיראו אותך. ציוד אחר כרגיל. מסלולים - כל מסלול שאינו כולל מכשולים. במילים אחרות בעיקר דרכים סלולות (דרכי עפר "לבנות").

schwinnie

New member
ופעם מישהו (טימון?) הציע משרוקית

לשימוש כשמישהו מאבד את הקבוצה.

IlanShacham

New member
פנסים לא עוזרים?

ברכיבת ליל ירח אכן הפנסים מיותרים, אבל עם פנסים איכותיים ניתן לקיים רכיבות בכל לילה ובכל מקום. זה פחות נהוג בארץ, אבל בחו"ל יש כאלה שעושים את זה באופן קבוע. כמי שיש לו מערכת תאורה שכזו, אני ממליץ על מערכת בעלת שני פנסים - אחד ממוקד וארוך טווח, ואחד מפוזר לראיה כללית. זאת מכיוון שבסיבובים הפנס הממוקד אינו מראה מה קורה בהמשך. אופציה אחרת היא לפנס על הקסדה, שעוקב אחרי המבט. אין לי נסיון אישי עם זה, אבל טוענים שיש בעיה עם ראיית העומק במצב כזה.

timon1

New member
לגבי פנס על הקסדה

אמר פעם מיקי אם אינני טועה שהוא בעייתי כיוון שאפקט ההצללה נעלם ואז קשה לזהות בורות, נשמע הגיוני וכנראה שגם נכון, לגבי המשרוקית, זה לא היה רעיון שלי מה שכן הייתי ממליץ זה לרכב עם משקפיים בעלי עדשות צהובות, הן פשוט מגבירות את האור [אין לי הסבר לכך] ומבהירות את כל הרקע, לא האמנתי עד שלא ניסיתי, אמנם זה היה ביום מעונן אבל לאחר הרכיבה, הטיפול התבצע בשעת בין ערביים וכשלא ראיתי כלום בטיפול נאבה שמתי המשקפיים ופתאום הכל נהיה ברור כשמש [מן משחק מילים קטן...]. נסו ותיווכחו.

alonaski

New member
גם אני ממליצה על עדשות צהובות

מנסיון! כשרוכבים בתוך היער אחה"צ עם עדשות צהובות - רואים הרבה יותר טוב מאשר עם בלי עדשות בכלל!...
לגבי מה שמיקי אמר שפנס מבטל את אפקט ההצלה - זו שטות! זה לא מבטל שום אפקט הצללה - זה יוצר הצללות אחרות. זה לא אומר שעדיף לרכב בחושך מוחלט מאשר עם פנס! אומנם תאורת הפנס בלילה יוצרת אפקטים ויזואלים שונים לגבי כל מיני מכשולים בשטח (-בעיקר כיוון שהצללים של העצים, הסלעים וכל מה שמסביב - הופכים להיות "נעים" וזזים עם תזוזות הפנס...). כל מה שצריך זה רק קצת "תבונה בסיסית" ולדעת לקרוא נכון את המפה = של הפנס! כמובן שברכיבה לילית בתוך יער - רצוי פנס! אם לא - זו תהיה רכיבת חושך מוחלט! מצד שני - אם זו רכיבת לילה בשטח פתוח שלא מסתיר את הירח, שאין עננים ושהירח במלואו נמצא ברום הרקיע... - אז לא צריך שום משקפיים צהובים ושם פנס! התיאורה בשטח נראית בדיוק כמו בצהריי היום!

timon1

New member
אלונה, לפני שאת מכריזה על שטויות

מדובר על פנס שנמצא על הקסדה, ככל שזווית האור תהיה קרובה יותר ל90 מעלות [בין 0 ל 90] כך יטשטשו ההבדלים הנראים לעין בין שפת הבור לתחתיתו ובכלל יהיה קשה יותר לזהות קפלי קרקע. ככל שהמקור האור קרוב יותר לקרקע כך הצל יהיה גדול יותר ולהיפך [ע"ע תנועת השמש בשמים].

alonaski

New member
אריאל... לפני שאתה עונה שלא לעניין

תחזור ותקרא מה כתבתי שוב!!!! ואם לא הבנת אנסה אחרת: תחזור ותקרא את מה שענית אתה-לי! זה בדיוק מה שאמרתי והתכוונתי! ואם גם זה לא עוזר , אנסה שוב: פנס על הקסדה בעיקר בתוך יער, בחושך - אכן (!!!) מעוות את פני האלמנטים בשטח קריא: בורות, סלעים בולטים, גזעי עצים, ענפים וכד'...(ולא משנה בדיוק מעלות הזוית שלו!!...) העיוות קיים כך שאין מה לעשות! יחד עם זאת - אין שום ברירה אחרת מלבד השימוש בפנס בתוך יער שממילא יהיה סגור וחשוך גם תחת ירח במלואו! לכן, כל מה שנותר הוא להיות זהירים תוך כדי זה שמודעים לנקודה שתחת אלומתו של הפנס - פני השטח מעוותים והטלות הצל שונות מבאור יום במצב רגיל! אז לפני שאתה מנסה לתקן אותי שוב ובעצם חוזר על דברי, אריאל היקר... - פשוט קרא אותם שוב!

למעלה