אתה טועה, זה לא "חרטה" אבל...אנחנו לא עוסקים בקסמים... אני הורה לילד CP הסובל בין השאר גם מסממנים אוטיסטיים, שרוכב 7 שנים ברציפות. לנוחותך אני מצרף רקע מאד כללי (באנגלית) על מהות הרכיבה הטיפולית. במידה ותרצה חומר קריאה בנושא, אנא שלח לי את כתובתך ואבקש שישלחו אליך בדאר.
לצערי את צודקת. תכמנים לא חסרים גם בהרבה תחומים אחרים.בין החניכים שלנו נימנים: בית אורי, אקי"ם,מוסדות של משרד החינוך והתרבות העוסקים בתיסמונת דאון, אוטיזם וקשיי למידה והתנהגות. אנחנו גם מטפלים בנכי צה"ל. ההבדל העקרוני בינינו לבין התכמנים למיניהם שכל חברי הנהלת העמותה הם מתנדבים, ורב החברים אבות ואמהות לילדים הסובלים מפגיעה כזו או אחרת. תודה על התייחסותך לכתבה
כהורה לדייר ב"בית-אורי", אני יכול להעיד על תרומתה הרבה של הרכיבה הטיפולית לדיירי המעון. יחד עם זאת הרכיבה הטיפולית אינה תרופת פלא לא לאוטיזם ולא לכל לקות אחרת. למרבה הצער של כולנו, תרופות פלא שכאלה כנראה אינן קיימות. אבל יש פעילויות שיש בהן כדי לקדם אנשים עם לקויות ולשפר את איכות חייהם, והרכיבה הטיפולית בהחלט תופסת מקום של כבוד בין הפעילויות האלה.
כתבתי בעבר על הרכיבה הטיפולית כדרך המסייעת בטיפול באוכלוסיה הלוקה ב CP, קשיי למידה, היפראקטיביות, תיסמונת דאון, ומוגבלויות מוטוריות בדרגות שונות. בחודש הבא נקיים בכפר הנוער ניר העמק, מופע של רכיבה מוזיקלית שיופיעו בו רוכבים ורוכבות מכל רחבי הארץ ויפגינו את כישוריהם ברכיבה טיפולית לצלילי מוזיקה קיצבית. כל מי שמעוניין לקבל הזמנה (חינם) מוזמן להגיב להודעה זו ויקבל את כל הפרטים הנדרשים.
שלום רב, המופע אמור להתקיים מחר בשעות אחה"צ המאוחרות. חוששני שעד מחר אברהם ארצי, יו"ר העמותה לרכיבה טיפולית העמק, לא יראה את הודעתך. לפיכך, אם את בכל זאת מעוניינת בהזמנות, שלחי-נא את מספר הטלפון שלך לכתובתי הפרטית: [email protected] אנסה לקשר ביניכם טלפונית. יתכן שניתן יהיה להסדיר שההזמנות תחכינה לך בכניסה. ב ב ר כ ה, עמיקם