רכיבה מחוברת

talctalc

New member
רכיבה מחוברת

אז ככה לאחר התלבטויות מצידי ולחץ מתון מצד חברים לרכיבה התחלתי במסלול לקראת רכישת פדאלים ונעליים. יש קצת התלבטויות עקב ההיצע, והכיוון, וכאן אבקש את עזרתכם\ן. נתחיל עם סגנון הרכיבה - XC וגם טכני- עדיין לא משהו מטורף, אבל סביר להניח שהמגמה תתחזק. מבחינת הפדאל, הייתי מעדיף משהו שאינו דו"ש אך כזה עם כלוב רחב, לטובת אירועי חננה (המקרים בהם אתנהג כחננה ואעדיף לרכב לא מחובר) האופציות הנראות לי הן ה 545 וה646 של שימאנו. ב MTBR הדיעות חלוקות-על ה646 יש ביקורות נלהבות למי שרוצה לרכב קצת לא מחובר, אך פה ושם יש רוכבים שגילו כי רכיב פלסטיק (!!) בתוך הכלוב נוטה להישבר, וכן הפדאל עצמו התפרק לגמרי לרוכב או שניים, לאחר מספר רכיבות קצר.. על ה545 יש תלונות בעיקר בעת ניתוק בתנאי בוץ (לא נראה לי ממש מטריד, אבל בכל זאת...) ועל רכיבה קשה כשלא מחוברים, בגלל אחיזה חלקית של הכלוב. נכון לעכשיו אני מניח בצד את שיקולי העלות והמשקל, אך אשמח גם כאן לשמוע את מה שיש לכן\ן לאמר. ועכשיו לנעליים האופציות העיקריות הן נעלי רכיבה המיועדות אך ורק לרכיבה, או לחילופין נעליין דו"ש, כדוגמת השימאנו MO58. אני נוטה לכיוון השימאנו, בגלל התמיכה ברגל (זו נעל גבוהה) והאופציה ללכת איתה, מבלי להראות כמו ברווז עם טחורים (ויסלחו לי חברי הרוכבים שאינן ברווזים עם טחורים) אז זהו...אשמח לשמוע תגובות ותשובות ומי שיענה...יקבל עוגיית אורז בטעם צ'ילי מתוק!

רֶשֶף

New member
'רֶשֶף חוות דעת בע"מ' לשירותך ../images/Emo13.gif

ניסיוני הדל בענייני "התחברות" כלל פדלים מסוגים שונים ונבדלים: 1. דו"ש - שימנו 324 (הכולל קליפ בודד בצד אחד ופלאט חד-צדדי בצד שני. "נפילת פדל" לצד הפלאט. קליפ כלפי מעלה) ומשהו של וולגו הכולל כלוב אליפטי דו-צדדי עם ברגי אלן וקליט באחד הצדדים. "נפילת פדל לצד הקליפ. פלאט כלפי מעלה) 2. קליפים דו-צדדיים עם כלוב - כל מיני (שימנו, טיים, וולגו) שניסיתי אצל חברים, בכדי לראות איך זה "עובד" עם נעל רגילה. 3. "מקציפי הביצים" (קטגוריה בפני עצמה) - אי אפשר לרכב איתם עם שום דבר שהוא לא נעל רכיבה הכוללת את הקליט היעודי. מסקנותי: 1. פדלי דו"ש - לכאורה המצאה דגולה - רוצה קליפ? יש קליפ. מפחד? יש פלאט. בפועל, זה "לא זה ולא זה". רק ההתעסקות ב"לחפש" כל פעם את הצד הנכון מוציאה את החשק ומפריעה לחווית הרכיבה. יהיו בטח "לקוחות מרוצים" שיחלקו על דעתי, אבל כאמור - זו דעתי האישית. הוא יכול להיות פתרון טוב וזמני לתקופת ההסתגלות או אם אתה רוכב סולידי במיוחד - רוכב מחובר רק בכביש או בדרכים כבושות ו"משתפן" עם הפלאט בדרכים קצת יותר טכניות. אם אתה שואף לרמות טכניות גבוהות, הרגל תברח לך שוב ושוב מהפלאט ומהר מאד תמצא את עצמך נלחם בפדל במקום להלחם באתגרי השטח. 2. קליפ דו-צדדי עם כלוב - לדעתי הרעיון ש"אפשר לרכב איתם מחובר ואפשר לא מחובר" הוא מיתוס. אם מיקמת נכון את הקליט, הרי שהוא בנקודה האדיאלית לרכיבה ומכיוון שכך, אין שום מניעה שהוא יתחבר באופן לא רצוני. בכדי למנוע חיבור לא רצוני אתה צריך למקם את הרגל בנקודה שאינה אידאלית (נניח גשר כף הרגל או חלילה העקב) ואז... מה הרעיון? איך אפשר לרכב ככה? בקיצור, כל הפונקציה של הכלוב (שוב, לדעתי) היא או תמיכה נוספת לכף הרגל (בפדלים בהם יש באמת מגע עם הכלוב בעת החיבור, אבל אז צריך לבחור בנעל המתאימה, כדי ששיני הסוליה לא יגרמו להתקעות בכלוב בעת נסיון שחרור) או אפשרות (לא הכי נוחה שבעולם) לרכב גם עם נעליים רגילות (רכיבות מנהלתיות לעבודה/מכולת וכד'). 3. ההחלטה על קליפים צריכה להיות טוטאלית - או שאתה מחובר תמיד, או שאתה נשאר עם פלאטים לנצח. כל הנסיונות ל"חצי-חצי" זה לשחק בקקי. אפשר אולי לחיות ככה למשך תקופת הסתגלות מוגבלת, אבל לאורך זמן זה ישגע לך את השכל. 4. מקציפי הביצים, על אף הקונספט המינימליסטי ה"קיצוני" ובהנחה שהם לא גורמים לתופעות לוואי שדווחו פה ושם (הירדמויות, בעיות ברכיים, אנא-ערף), הם אחלה של פדלים. תחושת החיבור והניתוק חלקה (מגע מינימלי בין חלקי המתכת השונים) והכי חשוב אמינות. הם לא רגישים כמעט לכלום. לא חול, לא בוץ, לא נעליים. מתפקדים בכל מצב כמעט. זהו. לא רוצה להשמע נחרץ מדי מדובר בעיקר בסט של תחושות, יותר מאשר בעובדות מוחלטות. אני מניח גם, שעם הזמן והניסיון דעתי שלי עשויה להשתנות. כמו כן, אני משוכנע שתקבל גם דיעות שונות ומנוגדות. בכל מקרה, מקווה שהאינפורמציה הנ"ל תסייע לך בתהליך ההחלטה. השתדל להתנסות בכל האופציות בכדי להחליט מה מתאים לך (נניח לקחת ממישהו לניסיון) וזכור שמה שלא התאים לך היום, עשוי להתאים לך מחר (אחרי שתצבור נסיון וטכניקה) וההיפך. בהצלחה.

aFish

New member
שמע ידידי

כל המיתוס הזה של לרכב לא מחובר וגם מחובר הוא מיותר לחלוטין. מהיכרותי איתך אתה לא קוטל קנים. אחרי שלב התרגלות קצר אין רצון בכלל לרכב לא מחוברים, בטח לא בקטעים הטכניים. פדאל דו שימושי = לא כדאי! 515 הוא פשוט, זול ועושה את העבודה מצוין. יתרונו הנוסף בא עם חתיכות פלסטיק שמאפשרות לך רכיבה גם ללא חיבור למרות שלא הייתי ממליץ להשתמש בהם בכלל אלא לרכיבות יעודיות כמו למשל אימון בוילי. נעלים - זה ענין של נוחות = אישי. אני רוכב עם נעל גבוהה (כמו נעל הליכה). מאד נוח גם ללכת איתה. מנסיוננו אתה יודע שהולכים גם הולכים. לי אישית יש קרסול רגיש אז זה פשוט נורא עוזר כשהנעל גבוהה...

yuv R

New member
יאלה תביא פריכית אורז בטעם קארי ../images/Emo5.gif

צודק רשף שאין טעם בפדל חצי חצי. לגבי רכיבה טכנית בשטח - אחרי קצת אימון, הרכיבה המחוברת תורמת לתחושת הבטחון בקטעים טכניים, ולא גורעת ממנה. וברכיבה עירונית - ניסיתי לרכב על פדל עם כלוב (646) לרכיבה עירונית בסניקרס - לא הולך. מרגיש כמו מיטת פאקיר. בקיצור - אין סיבה לרכב לא מחובר. עדיין, הייתי ממליץ על פדל עם כלוב או לפחות עם משטח דריכה רחב. אני עם שימנו 515, שכידוע אין בו משטח דריכה כלל מלבד הקליט עצמו. כשמנסים לעמוד על הפדל, ברכיבה טיפה טכנית, הרגליים לא אוהבות את הרעיון. אחרי זמן זה כבר ממש כואב. השרירים מתאמצים על התנוחה במקום על העבודה. לגבי נעליים, אני ממליץ כמובן על דו"ש, בלי להבין למה קוראים להן ככה. כדורסל אי אפשר לשחק איתן וגם ללכת לא ממש נוח ברגע שמורכב הקליט. אלו סתם נעליים יותר נוחות ויותר עמידות. אני על ספשלייזד רוקהופר חצאיות. כמו שמישהו כבר כתב כאן, כנראה שספשלייזד מאמינים שגומי הוא מוצר חד פעמי בעיקרו. בכל טיול אני חוזר עם קוביית גומי אחת פחות בסוליה. חוצמזה הן בסדר גמור. הייתי בודק את ה northwave מוכרים בסלאלום וב CTC. שני דגמים דומים - טרה ומשהו שנשמע כמו סקייהוק (מון ווקר? סקייוקר? לוק? i am your father
)

alonaski

New member
דארלינג1 !!! שכח מה 646 זה לא

בשבילך!!!
הם גם כבדים ומסורבלים... וגם, כמעט כל מי שאני מכירה שרוכב/רכב איתם - יש לו סימני נשיכה עמוקים ברגל כי בשוליים של ה"קייג'" יש לפדל הזה שיניים אימתניות שחותכות בבשר!!!! (=תחשוב על זה - אם תרכב איתם ותפצע... תלך עם תחבושת על הרגל ולא תוכל להשתכשך בג'קוזים ציבוריים עד שלא יחלים!!!
) אני הכי ממליצה על הפדל המנימליסטי עם הגיאומטריה הכי מרווחת כדי שבוץ לא יתקע!!! אין לך מושג כמה שזה חתיכת ברוך רציני כשנתקע לך בוץ ברווח שבין הקליט בנעל לפדל - בחורף!!!! זה מעצבן בטירוף!!!! אתה לא יכול לרכוב עד שלא תנקה עם חוטר ומברשת את כל הבוץ!!! ומעבר לזה - אם אתה מצליח להנעל - הרגל נדבקת לך כמו דבק מגע ואז כשאתה לפני נפילה - מנסה להוריד רגל - זה אבוד!!! והרגל גם לא תשתחרר אחרי שתיפול ותשכב על הריצפה עם האופניים דבוקים לך לרגליים!!!
פדלים כאלה, הם כמו שלי - 858 !
ממליצה עליהם!!! לגבי נעליים - ממליצה לך לשאוף לנעלים שהם גם טיולים. מה שיותר גבוהות, סוליה מה שיותר "טרקטור" והקליט - שקוע בסוליה!! - זה יעזור לך במקרים שתטייל בטבע ותצטרך ללכת לצד האופנים - תהיה לך אחיזה טובה לעצמך ולאופניים!! נעל גבוהה = מחזיקה הייטב את הרגל ואזור הקרסול!! =לא פחות חשוב לרוכב XC שמטייל הרבה עם האופניים!! עדיף שיסגרו בסקוצ'ים מאשר בשרוכים... אבל זה כבר פרט מישני ושולי!!

steiff

New member
שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אל

...ונה. פשוט כל מילה זהב. שימנו 959 יתן לך קצת יותר אפשרויות לכיוון הציפה (מה שחסר ב 858) אבל מבחינת ניקוי בוץ בחורף הם זהים. הם גם רחבים מספיק בשביל רכיבה לא מחוברת (כשצריך או כשרוצים). ראיתי גם חיקוי של ה 959 מתוצרת ריצ'י בשליש המחיר. אני לא בטוח שמביאים לארץ אבל ב"פרפורמנס" בארה'ב הם יושבים זה לצד זה על המדף, זהים למראה, האחד ב $150 והשני בפחות מ $50. פדל קצת יותר זול מה 959 (בערך 300 ש'ח בארץ) עם ניקוי בוץ טוב הוא ה Bio-Cleat של VP. יתרון נוסף הוא חיבור וניתוק קל אפילו יחסית ל SPD. גם בקשר לנעליים - אני מזדהה עם אלונה בכל הקשור לסוליה ולמיקום (עומק) הקליט. ההעדפה האישית שלי היא שרוכים. כמה דגמים: Lake MX101, קנונדייל 80 או קנונדייל 100, ראיתי גם דגם נחמד (ויקר להחריד) של NorthWave אבל שכחתי את שמו. הכי חשוב - נעליים לא קונים באינטרנט!!! הולכים לחנות, נועלים וקושרים, מסתובבים לפחות 20 דקות, מדברים, מקשקשים, מתכופפים, קופצים, רוקדים הורה סוערת ורק אחרי כל זה מחליטים אם הנעל נוחה או לא. אם הרגל מראה סימני הירדמות או אי-נחת מחזירים את הנעל לקופסה (רצוי "לפברז" קודם) ועוברים לזוג הבא. הנעל צריכה להחזיק את הרגל מכל הכיוונים, אתה לא רק דורך עליה אלא גם מושך באמצעותה ואם הנעל לא יושבת על הרגל במדוייק כף הרגל תתחיל לשוט בתוך הנעל. זה מתחיל בחורים בגרב ומתפתח לחורים ברגל.

dekelsgi

New member
למי קראתה ברווז?וזה אחרי העוגיות?

כשהתחלתה לריב עם אלונה ולהרעיל את אשתי שתקתי .עכשיו בברווזים עסקינן?השמר לנפשך או שנפגש בעליה....וזה אחרי שאלונה קראה לי שפן לא מזמן הדם המרוקאי שבעורקי לוהט (למרות שאני לא)נראה אותך בחוצה...סכינים ידברו

talctalc

New member
שגיא-אתה נכלל בקטגוריה של חברי

שאינם ברווזים עם טחורים. אני חוזר- אינם . נא לא לבלבל עם הינם. ארוז בבקשה את הסכין בקאמלבק שלך. ד"ש לעלמתך ואיחולי החלמה מהירה.
נא לא להאשים את עוגיותי

shl17

New member
טל

הנעליים יופי לכל מי שרוכב איתי יש כאלה וגם לי עד עכשיו טוב פדלים ,יגידו שאני נותן לך עצת אחיתופל, אבל הכי טוב שאני מכיר time atac 3 גירסאות האלומיניום הכי זולות אבל פחות טובות פלסטיק נהדרות לי אישית יש זוג כבר 3 שנים ועובדות ללא תקלה קרבון יותר קלות יותר יקרות יותר יפות (למה בלשון נקבה לא יודע) החסרון שבעתיד הופך ליתרון ,זוית השחרור גדולה יותר לכן יש צורך להתרגל ןבהתחלה קצת נופלים ,אבל כשמתרגלים לא רוצים להסתכל על שום פדל

talctalc

New member
טוב-אז ככה

לגבי הנעליים אני מתחיל להשתכנע בעדיפות הנעליים השו שימושיות. עכשיו השאלה היא לגבי הפדאלים... מה לגבי יצרנים אחרים, כמו VP, או תואמי שימאנו למיניהם?

רֶשֶף

New member
תזהר, רוב ההצהרות של שלמה ../images/Emo8.gif

נוטות לשאת גוון דרמטי ומוקצן. זה לא בגלל שהוא איש רע, חלילה ומבילוי אחר-צהריים נחמד בחברתו, אני יכול להעיד, שזה גם לא מתוך התנשאות (על אף שזה נשמע ככה
). סתם מין סגנון דיבור שוויצי-פלמ"חניקי כזה
לענייננו - יש סחורה טובה יש סחורה פחות טובה. אם משהו היה באמת "לא שווה פרוטה" הוא היה נעלם מהשוק. בסה"כ, על סמך סקר הבזק שעשיתי, ה-M058 מקבלות דירוג וחוות דעת טובות ולא פחות מהן גם ה-Terea של Northwave. שתיהן נעלי 3/4 טובות, נוחות ואמינות. כל אחת עם יתרונותיה וחסרונותיה לכאן או לכאן.

shl17

New member
אלו הנעליים היחידות שאני מכיר ששוות

משהו exsus garnea look ועוד נעליים דוש על הפנים וזה מנסיון. הnorthwave החזיקו אצלי קרוב לשנה עכשיו יש לי m058 ועד עכשיו ok מה שבדכ כלל קורה(לפחות אצלי) הסוליה מתנתקת מהחלק הקשה שמחזיק את הקליט ואז כל הנעל מתפרקת מאוד אופיני לנעליים שבהן צריך לחתוך את הגומי באזור הקליט

schwinnie

New member
לא שמעתי עוד משהו רע על MX101

של Lake. (חוץ מהשמצה שלי עצמי על בעייה נקודתית בטבעות המתכת של הרצועות - כנראה פגם שהיה רק בנעליים שלי).

dekelsgi

New member
פתרון מושלם

לך על 959 +נעליים של גרנייה הרכב מנצח.הלואי היה לי כסף ל959 חחח וברצינות למה לא תשקול 424 כמו של ...שלי.

רמי לשם

New member
ככה, קצת בשביל האיזון

אני חושב שה646 הוא פדל נהדר. קל להתחבר, אין כמעט התנתקויות לא רצוניות ולא פחות חשוב קל להתנתק. הוא מאוד עמיד ויקבל באהבה את כל הסלעים שתאכיל אותו. היתרון הגדול של פדלים עם כלוב הוא משטח המגע הגדול, כלומר כשאתה מרים את עכוזך בקטעים טכניים ומעמיס את משקלך על כפות רגליך, שטח המגע הגדול יאפשר לך לעשות את זה ביתר נוחות. אני לא נתקלתי בשום בעיות איתו אחרי כמעט שנה של שימוש די אינטנסיבי. אני גם רוכב איתו בנסיעות מנהלתיות ללא שום בעיות אמנם לא עם סניקרס (מה לעשות, אין לי) אבל כן עם סנדלים. זה כאמור רק לרכיבות קצרות.

dekelsgi

New member
למה דו שימושיות?

קנה נעליים מקצועיות ולא תחליף שלא טוב לא להליכה ולא לרכיבה.ובכלל אתה מתכוון ללכת או לרכב?חחח

למעלה