רכיבה עם נעלים ופדלים של שטח

itamsh

New member
רכיבה עם נעלים ופדלים של שטח

שלום רב,
מכיוון והתחלתי לרכב מחובר כאשר היו לי רק אופני שטח,
כאשר רכשתי את אופני הכביש שלי חיברתי להם גם פדלים של שטח(shimno pd520), על מנת שאוכל להתחבר עם נעלי השטח שברשותי.
כעת אני חושב להשתדרג ולקנות פדלים של כביש ונעלי כביש.
השאלה היא, האם אני אחוש בהבדל משמעותי? מדובר בהוצאה של סביב ה1000 ש"ח, לסטודנט תפרן שכמוני זה הוצאה כבדה..
אשמח לתשובות,תודה.

Impious

New member
סטודנט תפרן כמוך

וגם לא אף אחד אחר, לא צריך לשלם 1000 ש"ח על קליטים ופדלים. בטח שלא בתחילת הדרך.
תזמין באינטרנט ותראה שההוצאה היא סביב ה500 לזוג קליטים פשוט ונעליים גם כן.
האם זה הכרחי? נחכה לאחרים שיענו..

ItsikH

Member
יתרונות וחסרונות
קליטים ופדלים כביש הם לא רק נוחים ויעילים יותר, יש גם השלכות בריאותיות-אורתופדיות חשובות. למי שרוכב כביש בסגנון תחרותי [גם אם לא מתחרה ממש], אני ממליץ בחום להשקיע בנעליים מתאימות, הפדלים והקליטים הם כבר כסף קטן בהשוואה, והפדלים שורדים זמן רב ממילא. לקליטים שטח יש יתרון למי שרוכב יותר מרחקים, כי קליטים כביש לא מתאימים להליכה כלל.
[מדדים לנעליים איכותיות: סגירה חזקה ולא רק וולקרו, סוליה איכותית קשיחה - רצוי קרבון]

ולגבי ההמלצה שנתנה כאן לקניה ברשת - פדלים וקליטים הם אכן סטנדרטיים ואין בעיה להשיג ברשת, דווקא הנעליים שיקרות יותר הן הימור מסוים לקניה ברשת - אלא אם מדובר בדגם שכבר בדקת לפני כן.

[ועוד על הפדלים - לא הייתי "חוסך" על פדלים של לוק שיכולים להיות זולים יותר, נסיוני איתם לא מוצלח - שימנו הם הסטנדרט הנפוץ ולא יקר מדי]

Dov_s

New member
לא כדאי להשקיע

אם יש לך נעלי שטח טובות וקשיחות השדרוג לא יהיה משמעותי.
יש פדלי שטח עם פלטפורמה שנותנים גם שטח מגע טוב יותר. בגלל הדו צדדיות של פדלי השטח יותר קל להתחבר.
הבעיה העיקרית שתיהיה לך היא עם משטרת האופנה.
סרטון 1

למעלה