רכיבים תזונתיים בעלים ירוקים

OנעמיO

New member
רכיבים תזונתיים בעלים ירוקים

שלום, יש לי שאלה. כשאני קוראת המלצות לתזונה שמועילה בכל מני תחומים ומדברים בין היתר על סלק ותרד- האם אכילת עלי סלק ותרד כוללת רכיבים "טובים" אלה או שיש לאכול את הירק בשלמותו?
 

OנעמיO

New member
הכוונה הייתה-

כשאומרים נניח שבסלק יש ברזל (אני לא בטוחה שזה נכון, זה לצורך המחשה)- אם אוכל במסגרת כל תערובות הבייבי-מיקס למיניהם עלי סלק, יש לכך ערך תזונתי?
 
אם כך התשובה היא כן

הם יכילו גם ברזל ההמחשה שלך הייתה נכונה אגב
 

hungrywombat

New member
ואני רוצה גם לשאול על נבטים:

למי שאסור לאכול צנונית למשל לנבטים של צנונית יש אותה השפעה כמו השורש? וגם על נבטים של קטניות (הנבטים הגדולים לא הנבטוטים)
 

hungrywombat

New member
../images/Emo9.gif זה לא בשבילי אלא למישהי עם בעיות בקיבה

משפחת המצליבים...יש להם תופעות לוואי לפעמים
 
ירקות ממשפחת המצליבים

אכן עושים קצת באלגן לפעמים, אך בתהליך הנביטה משתחררים אותם חומרים שגורמים לגזים ולכן לא יתנו את אותו אפקט כמו אכילת צנון למשל. אבל למי שצריך להימנע לחלוטין, בגלל בעיה רפואית, אז אסור לאכול גם את הנבטים של המצליבים (למרות שאם יש פה ביולוגית באזור, שיודעת על זה יותר אשמח להתעדכן)..
 
למעלה