רכיבת מסע למען בית השנטי

danalevav

New member
רכיבת מסע למען בית השנטי

אני רוכבת שטח. לא רוכבת כביש.

נרשמתי לאירוע של מסע בית השנטי מתוך מטרה לעבור 90 ק"מ. אפילו שכרתי אופני כביש לחודש לטובת הענין.
יודעת שהחובבנים אמורים להתחיל בבארי - אך החלק השני הוא החלק הקשה יותר, מבחינת עליות, שטח פתוח יותר (רוח, רוח).

(כן, אני יודעת שהרכיבה של 90 מיועדת רק מבארי,
כן, אני יודעת שרישום מנקודת ההתחלה בתל אביב הוא לכל המסלול - 180 קמ - ואין הבדל במחירים...)

אשמח אם מישהו יוכל לעדכן לגבי מהירות ממוצעת של החלק הראשון - מבלומפילד לבארי.

תודה,

rolling9stony

New member
המהירות הממוצעת לא אחידה-לא מדובר על פלטון הומוגני

השנה יהיו שם 1500 רוכבים, נפתחים פערים וקשה לדבר על מונחים של מהירות ממוצעת אחת.
אבל אם לעשות הערכה גסה - מדובר על מהירות ממוצעת בטווח 27-34 קמ"ש.

לדעתי ה 180 ק"מ יהיו לך קשים מבחינת "שעות אוכף" ומבחינת שעות הדיווש ברצף.
אין כמעט עליות ממה שזכור לי, לא בחלק הראשון ולא בחלק השני, פרט לעלייה ממש לקראת בית השנטי עצמו..

עקרונית את יכולה להתחיל בת"א ולסיים בבארי, רק שלא תהיה הסעה חזרה - תצטרכי לדאוג להקפצה פרטית.

danalevav

New member
דוקא יש לי הסעה חזרה מבארי

תודה על התגובה!

נרשמתי כי אני עושה מסלולי שטח של 50 -60 קמ וחברים טובים עדכנו שבכושר כזה לא תהיה לי בעיה עם 90 קמ של אופני כביש ויתכן שאפילו אמשיך יותר.

הבעיה היא שיש פער בין מה שכתוב באתר לבין מה שאנשים שהשתתפו אומרים לגבי המהירות הממוצעת:
באתר רשום - מהירות מינימלית 20 קמ... והזנקה מבארי ב-11:00 כך שיש מספיק זמן ..

27-34 זו מהירות די גבוהה לאחת שמגיעה מהשטח... וזה מה שאני קולטת ממך ועוד אנשים שהיו שם..

אז... מלחיץ!

rolling9stony

New member
מהירות בשטח ומהירות בכביש אלה דברים שונים

אני רוכב גם וגם, די הרבה שנים, והמהירות שלי בשטח על אופני שטח מטבע הדברים נמוכה משמעותית מאשר בכביש ועל אופני כביש.
אם יש לך הסעה חזרה מבארי - לכי על זה!
במקרה הכי גרוע - ההסעה שלך תאסוף אותך מהנקודה שבא יימאס לך לרכב (חלילה).

עוד הצעה \ אופציה - יש משהו כמו 3 שבועות עד השנטי, קחי איזו שבת בבוקר את האופני כביש שלך, וצאי למסלול של 80-90 ק"מ, תראי איך זה מרגיש.

danalevav

New member
איך זה מרגיש באמת

ברחה לי התשובה מהדיאלוג... אז שוב כאן.
השכרתי אופני כביש לפני כשבוע וחצי בדיוק למטרה זו - כדי להתאמן ולהתרגל..
אבל - לרכב לבד על הכביש, אעפס, קצת מסוכן.
רכבתי בפארק - והגעתי למהירות משתנה מעל 20 קמש אך לא משביעה רצון... יודעת שאפשר יותר, היו יותר מדי הפרעות בדרך.
הרכיבה שונה, הגוף כואב - וזה לא מדד מספק ל-90 קמ.
אשתדל בחג עם ליווי רכב צמוד... (לא נראה לי שהמלווה יהיה סבלני ל-80/90 קמ...)
נרשמתי גם לאירוע רוכבים לחיים ב-25/10 - 69 קמ, כביש.

לעשות את ה-90 אני מסוגלת. בודאות. לא יודעת להגיד כרגע לגבי המהירות הממוצעת ולכן קצת מוטרדת.
תכל'ס, אשתדל, כי ממש בא לי לגמוע את ה-90 האלו ולא "לחתוך" או להיחתך" תוך כדי .

rolling9stony

New member
אמרת נכון - הרכיבה שונה, התנוחה שונה

בגלל התנוחה השונה מופעל עומס שונה על השרירים, לעומת אופני שטח.
וכדאי לעשות את המאמץ החדש בצורה הדרגתית.
לרכב בפארק 15-20 ק"מ ומשם ישר לקפוץ ל 90 -לא כל כך מומלץ.

לא יודע איפה את גרה, אבל אם את מגיעה בשבת בבוקר - סביבות 6:30-7 לנחשון \ טל שחר, ויוצאת לרכיבה משם - משולש\מרובע וכו' - את לא תהיי לבד על הכביש גם אם תרצי להיות לבד. יהיו סביבך עשרות רוכבים.
אם יש לך חבר \ חברה שיכולים להצטרף ולרכב שבת אחת בקצב שלך - הכי טוב.

danalevav

New member
עולה בהדרגה

רכבתי בפארק כ- 40 קמ.
בחג מתכננת כ-70 או יותר (תלוי בסובלנות המלווה עם הרכב)
רוכבים לחיים- 70 קמ...
ויש בין לבין
כך שיש תכנית, ויש כושר..

לגבי נחשון- לא מכירה את המקום. ראיתי שהוא באזור מודיעין. אפשר "להרביץ" שם?

Dov_s

New member
תגיעי בסביבות 6:30 -7:00 לתחנת הדלק בלטרון

תגיעי בסביבות 6:30 -7:00 לתחנת הדלק בלטרון בסופי שבוע יוצאים שם עשרות רוכבים, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להצטרף למישהו.

הסיבוב של המשולש (לטרון-נשר- נחשון - לטרון) יחסית שטוח, הוא באורך של 30 ק"מ, תבחרי כמה פעמים לעשות אותו (אפשר גם בכיוון ההפוך).
כמי שרוכב קודם כל שטח, במסלול מישורי, אין בעיה לשמור על 25 קמ"ש לאורך זמן - כלומר 90 ק"מ בפחות מ-4 שעות.

asherme

New member
לא רוצה להוציא "הרוח מהמפרשים"

לעניות דעתי, 27 - 34 קמ"ש ממוצע במרחק כגון דא - קצב גבוה מאוד למתחיל/ה.

danalevav

New member
המפרשים עדיין עפים ברוח

נכון.
רשמו באתר שהמהירות הממוצעת היא בין 20-30 קמש.

עם אופני השטח שלי אני עושה בקלות 23-28 קמש - על כביש.

מאופני הכביש מצפה ליותר. אם לא אצליח - ארכב עם אופני השטח.

asherme

New member
את רוכבת מאוד חזקה !

90 ק"מ בכביש - באופני שטח - במהירות ממוצעת של 28 קמ"ש - "בקלות" - מציע לך להתחרות - תגיעי לפודיום בוודאות !

danalevav

New member
הפודיום לא מענין אותי

לא רשמתי 28 קמש
רשמתי בין 23 ל-28 קמש.
בכביש.
ואוסיף עכשיו - בשטוח ועליות קלות.

ואם רשום באתר שנדרש בין 20-30 קמש - אז...

tulkin

New member
וואוו.... הוצאת לי את הרוח מהמפרשים

עושה רושם שאת רוכבת חזקה למדי. ואם את מתלבטת וחוששת, לא בטוח שלי יש מה לחפש שם :) (אזובי הקיר וגו')
&nbsp
בכל מקרה אני נמצא באזור המשולש/מרובע כל שבת (ולמעשה גם בחג מחר) ואת מוזמנת להצטרף. אם את רואה מישהו עם אופני כביש שוות, ולבוש ומניירות רכיבה שאינן תואמות לאופניים - זה אני.
&nbsp
חג שמח.

danalevav

New member
תודה תודה

אני כנראה לא רעה בשטח. בעליות יש לי עוד מה לשפר.

אך אופני הכביש עדיין לא הכי נוחות לי

בסופ"ש הארוך הזה אני נעולה לרכיבה כל יום..
ובסופ"ש הבא יש את אירוע רוכבים לחיים - שאני מניחה שיתן לי קנה מידה רציני יותר.
סופ"ש לאחר מכן - סובב כנרת שהפעם נרשמתי כדי לנסות ולמדוד זמנים עם אופני הכביש.

תודה על ההזמנה. אם בכל זאת יצא לי להגיע, אודיע

tulkin

New member
אני בסיטואציה דומה...

נרשמתי ל180, בידיעה שאני עשוי להפסיק בכל רגע. שכרתי לא מזמן אופני כביש כדי להתאמן. אני מאמין שמבחינת מרחק אין לי בעיה לסיים 180, אם כי לא בטוח שבקצב הנדרש. בכיפור רכבתי על אופני השטח שלי 140קמ על כבישים, ומאז רכבתי שתי רכיבות של 80קמ על אופני כביש בלי שום בעיה (מבחינת תחושת קושי/עייפות) רק לאט (באופני כביש הגעתי ל21-22קמש ברוטו). מנסה לנצל את הזמן הנדרש לשיפור המהירות. אני לא חושש מזמן אוכף רב, רק חושש מכך שלא אחזיק במהירות הנדרשת.
עצות יתקבלו בברכה :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

danalevav

New member
דומה לחלוטין..

אם המהירות היא 22 קמש - אני מביאה את אופני השטח שלי , עדיף!!

לא יודעת להסביר, אך זה לא יותר קל כמו שמספרים. יש משהו שהולך "קשה" יותר באופני כביש, יותר רוח פנים, יותר חיכוך עם הכביש (איפוא הבולמי זעזועים שלי כשאני צריכה אותם...?) ומשקל האופניים - קריטי!!

אני השאלתי אופני כביש מחבר לפני חודש - אך לא הצלחתי להעביר הילוכים וזה הלך לי די קשה. לכן השכרתי אופניים הרבה יותר קלות, יותר חדשות ועוד התאימו לי אותם לגובה.
אז למה לעזאזל כואב לי הגב??

אם אתה רוכב 80 קמ ללא בעיה, במהירות ממוצעת של 22 קמ - אתה לוקח את השנטי בהליכה (רשום באתר - מהירות מנימלית 20 קמש)!

בהצלחה!

tulkin

New member
נצל"ש - רשימת משתתפים מעניינת

בסה"כ נרשמו מעט מעל 1500 רוכבים (זו היתה המכסה, יכול להיות שרצו להירשם יותר)
מתוכם קצת מעל 1200 נרשמו למקצה 180.
רוב מוחץ של הרוכבים יהיו בשנות ה40 וה50 לחייהם (כ640 בני40+ כ410 בני 50+). בולטים בהיעדרם בני ה20 וקצת (55 נרשמים), ואם אין טעות ברישום, אז גם שני בני 80+ ישתתפו ברכיבה.
קצת מעל 300 נשים נרשמו.
תל אביב תורמת 245 רוכבים, לעומתה ירושלים וחיפה רק 43 כל אחת. מודיעין מתייצבת כעיר האופניים ותורמת הכי הרבה רוכבים ביחס לגודלה - 60 במספר בסה"כ.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

danalevav

New member
דוקא רשימה סבירה

יודעת בודאות שיש עוד שרצו להשתתף אך ההרשמה נסגרה...
אנשים שמגיעים לכושר ברמה זו - הם אנשים שמתמידים, אנשים שמשקיעים, שבוע אחרי שבוע, חדורי מטרה - וזה מגיע בגיל מבוגר.
אצל הצעירים זה נדיר יותר, הראש שלהם נמצא במקומות אחרים...

כך שיש הגיון ברשימה זו..
החלוקה לפי הערים - אכן מעניינת..

לא ספרו לה שזה קשה, אז היא ....

לפי מה שאת מתארת נראה שהמכשול העיקרי שלך לעשות ה מסלול המלא הוא - את....

אמנם לא ניסית בעבר וכו' אבל אם את עושה את רכיבות השטח שלך בקצבים האלו על אופני הרים, נשמע שלא תהיה לך בעיה קשה, גם אם לא תהיי בין הראשונים, והמכשול העיקרי יהיה להתמודד עם הלא נודע והלא מוכר...

הייתי מנסה לעשות את השבועות הקרובים עד אז במתיחת הגבולות מבחינת מרחק וזמן, סובב כינרת ושאר הירקות הם בסדר אבל מגבילים אותך מראש למרחקים של עד 60 ק"מ שזה טוב אם החלטת לעשות את המסלול של ה 90.

אם את מוכנה לאתגר את עצמך ל180, צריך להאריך את הרכיבות, בקצב נמוך יחסית.

מה שעוד עולה מן התיאור שלך שכדאי לך להשקיע בצמיגים חלקים (סליק) לאופני הרים, גם עם צמיגים פשוטים, לנפח את הצמיגים ללחץ מקסימלי (50-60 PSI) לנעול בולמי זעזועים ולתרגל על האופניים האלו במקום להתרגל ב CRASH PROGRAM לאופני כביש...

השינוי הזה מקל מאוד את הרכיבה, ומקטין את ההתנגדות והחיכוך.

אם מרגיש לך שאת יכולה להספיק ולהתרגל לאופני כביש (וזה תלוי בהרבה לא בפיסיקה אלא בתחושה שלך !!!) אז עדיף אופני כביש, אבל ניתן להסתדר גם עם אופני הרים.

בכל מקרה ביעוץ דרך הרשת את מוגבלת לקבלת עצות כלליות, אם תרצי את יכולה להתייעץ איתי וננסה להבין ביחד עד כמה זה בר ביצוע מבחינתך בטווח הזמן הזה, לא לפי עצות כלליות וכללי אצבע אלא בצורה טיפה יותר מושכלת.

מוזמנת לפנות בהודעה או [email protected]

בהצלחה

יוסי פוקר

למעלה