רכילות בעבודה

fergi1

New member
רכילות בעבודה

שלום צלכולם/ן, אני צריך את עזרתכם/ן. אני עובד במפעל בתפקיד מסוים, לאחרונה רבתי עם האחראי הישיר שלי וביקשתי לעזוב למחללקה אחרת. הדבר כרגע נידון על ידי ההנהלה של המפעל. בינתיים אני בחופשה שנתית ומגיעות אלי כל יום הודעות מחבריי לעבודה שהאחראי הישיר שלי מלכלך עליי ומספר עליי דברים הזויים למשל שקיימתי יחסים עם עובדת בזמן המשמרת, גנבתי ציוד מהמפעל ועוד שקרים. כמובן הדברים האלו לא היו ולא נבראו.... שאלתי היא: האם ניתן לתבוע את המנהל הישיר שלי על הוצאת לשון הרע? אני חייב לציין שלא שמעתי אותו אומר דברים כאלו אלא הגיעו אליי דרך חברים לעבודה ואני לא בטוח שמישהו מהם יש לו אומץ להעיד נגד האחראי שלנו. תודה על עזרתכם.

ehaisraeliadv

New member
רכילות בעבודה

השאלה היא מה אתה מבקש להשיג. אם זה נקמה - אז לך על זה. זה לא יהיה לו נעים לקבל תביעה ולהתעסק עם זה. אם פיצוי (50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק כלשון החוק) - לא הייתי טורח...

תשובה

בהנחה והדברים אשר ציינת נכונים ומדוייקים הרי כי יש אפשרות סבירה מאד כי קמה לך עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע. יודגש כי יש להוכיח את עובדת אמירת הדברים, תוכנם, המעמד בו נאמרו ועוד. אם ניתן להוכיח את העובדות שתוארו אזי ניתן להגיש תביעה כנגד חבר לעבודה, מנהל או כל גורם אחר. בכל הנוגע שאלת הכדאיות הרי שהתשבוה לכך מצויה אך ורק בידך. בהצלחה.

למעלה