רכישת אוכף באינטרנט

bike3

New member
רכישת אוכף באינטרנט

בשעה טובה, לאחר שבועות ארוכים של מחקר, נסיונות, תעיה, תהיה ובהיה (את זה אני עושה כל הזמן), כרשתי סוף סוף אוכף חדש במקום האוכף המסריח שבא עם האופנים וקרע לי את התחת בחצי שנה האחרונה. בסופו של דבר הפור נפל על ה FIZIK ARIONE, שכמה שלא חיפשתי, לא מצאתי עליו חוות דעת אחת שלילית, מה גם שבמעט שיצא לי לרכב על כזה אוכף, היה נוח. רכשתי ב EBAY אוכף חדש לגמרי ב 88$. והוספתי עוד 40$ למשלוח מהיר + TRACKIMG NUMBER + ביטוח. סה"כ 128$. שאלתי היא, האם יש חשש שהמוצר יעצר במכס? אם כן, מהי הפרוצדורה לשחרורו וכמה הנזק...? תודה רבה. עומר

Infin1ty

New member
שמתי לב

שכאשר אני מזמין דברים דרך FEDEX זה תמיד עובר במכס ומתי שאני מזמין דרך UPS זה לא עובר(לרוב אני בוחר ב AIR MAIL), הדבר פעל לי גם לגבי מוצרי חשמל וגם לגבי תוספי מזון.

manoach

New member
INFINITY, כמה הסברים לגבי שילוח

ככלל אם מבצעים משלוחים באינטרנט דרך חברות הבלדרות (FEDEX, UPS, TNT, או DHL), משלוחים אלו תמיד עוברים במכס, מכיוון שהשחרור נעשה בממ"ן וחברות הבלדרות חייבות להצהיר על כל חבילה וחבילה (למעט משלוחי ניירת) ולכן יש לכאורה פיקוח "יותר" צמוד. פיקוח "פחות" צמוד קורה עם הדואר, וזאת מכיוון שדברי הדואר, כאשר הם מגיעם לארץ מוצהרים כחתיכה אחת ורק לאחר מכן מתפזרים לסניפים, הסניפים אחראים אז לגביית המכס והמע"מ (או שאר מיסים כגון מס קנייה וכולי) עבור משרד האוצר, וברוב המקרים הפיקוח פחות צמוד. שים לב כי רוב התשלום לחברות הבלדרות (FEDEX, UPS וכולי) הוא בעצם לא מכס, אלא מע"מ אגרת רשימון יבוא, דמי אחסנה לממ"ן וכולי. בדואר זה לא קיים, התשלום הוא רק עבור מיסים ישירים כמו מכס ומע"מ (ולכן ברוב המקרים זה גם יוצא יותר זול). מלבד זאת תשלום מכס כמעט ואינו קיים בשני המקרים מכיוון שלישראל הסכמי סחר עם אירופה וארה"ב ולכן כאשר המשלוח מיוצר במדינות אלו ומגיע עם הניירת הדרושה, תשלום המכס מתבטל. שים לב כי בשני המקרים (דואר וחברות הבלדרות) כאשר ערך המשלוח אינו עולה על סכום מסויים (50$ אם אינני טועה) אזי אין לא תשלום מכס ולא מע"מ כי זהו ערך שאינו חייב במיסים. בכל אופן אפשר לבדוק נושאי חוקיות יבוא ליבוא אישי באתר של משרד האוצר אגף המכס והמע"מ. מקווה שעזרתי...

manoach

New member
../images/Emo9.gifשים לב, ובהמשך לתגובתי למטה...

היתרון במשלוח עם חברת בלדרות הוא זמן המשלוח והמחוייבות לזמן זה (קצר, ברוב המקרים 3 ימי עסקים ללא שחרור מכס), כמו גם העובדה שאפשר לעקוב אחריו באינטרנט. החיסרון הוא - תשלום עבור אגרות ממ"ן ובדרך כלל פיקוח צמוד יותר של המכס (פרטים בתגובתי ל-INFINITY) החיסרון בדואר אוויר הוא הזמן (ארוך, בדרך כלל שבוע עד שבועיים מסירה) ללא התחייבות מסירה וללא יכולת מעקב באינטרנט. היתרון הגדול, פיקוח פחות צמוד של המכס ואי-תשלום אגרות או היטלים עבור ממ"ן וכולי, אלא תשלום מיסים ישירים בלבד (מכס, מע"מ וכולי). בפעם הבאה שתזמין זה ה-TRADE-OFF שתצטרך להחליט. בהצלה ותהנה מהאוכף (בחירה מצויינת)

למעלה