רכישת בית פרטי באורנית

avi6040

New member
רכישת בית פרטי באורנית

שלום,
מעוניין לרכוש בית פרטי, על פי מה שקראתי באינטרנט אני צריך לשלם 5% מס רכישה לטאבו הירדני, 5% ממה, שווי הרכישה? המוכר טוען שאני צריך לשלם רק משווי הקרקע, לא מצליח להבין מה גובה תשלום המס כשאני רוכש נכס יד שניה בשטח יהודה ושומרון.

רישום ומיסוי עסקת מכר בישוב היהודי ביו"ש.

כפי שכבר כתבתי כאן בעבר , ביו"ש שוכן "מצב לוחמתי" ובעצם משטר/ממשל צבאי עפ"י החוק הבין לאומי, ומכיוון שמדינת ישראל לא סיפחה אליה את אדמות יו"ש , מטעמי נוחיות הושאר הדין החל בירדן בכל הנוגע לחוק הקרקעות הירדני/מנדטורי/עותמ'אני, לא שבאמת יש ריבונית ירדנית ביו"ש.

אלוף פיקוד מרכז הוא הריבון ביו"ש והוא מוציא צוים תקופתיות המעדכנים את חוק הקרקעות הירדני...ביו"ש קיים גוף אזרחי שנותן שירות מקביל למשרד ממשלתי אך הכפוף לצבא הקרוי "מנהל אזרחי" ,

עפ"י החוק הירדני אין תשלום מס רכישה, אך קיים "מס רישום עסקה" שהינו בגובה 5 אחוז מגובה העסקה [שיכול ויתבצע עפ"י הערכת שמאי מטעם הרשות] בדר"כ הערכות השווי יכול ויהיו נמוכות משווי העסקה בפועל.

קח בחשבון תשלום מופשט על 5 אחוז משווי העסקה שביצעת [לאחר שדווח עליה לרשם] ואם יפתיעו אותך במחיר נמוך יותר, אז הרווחת.

עסקה שכזו תרשם ע"י פקיד ההסדר של קמ"ט מקרקעין היושב באריאל [ירון אלבלק] כמדומני פעמיים בשבוע [במתחם משרדי הממשלה במקום] , הרישום במעין טאבו הוא בעצם רישום ידני ב"ספרי האחוזה" המצויים במשרדי קמ"ט מקרקעין , ביו"ש טרם מוחשבו הרישומים בדומה לישראל.

בהצלחה.

avi6040

New member
זה מטורף, פי 3 ממס הרכישה בישראל.

שווי נכס של 2.5 מלש"ח, מס רכישה של 37 אש"ח לעומת 125 אש"ח לרישום העסקה.
אתה בטוח?

אין צורך להכנס לפאניקה מיותרת

מהכרותי עם עסקאות בשערי תקווה, קרני שומרון וכו' המיסוי הינו לפי חוק מיסוי מקרקעין הישראלי. יש לבדוק היכן מתנהל הרישום לרבות נוהלי החברה המשכנת הרלוונטית.
&nbsp
כדאי להיוועץ באופן פרטני על מנת לערוך עבורך בדיקה מדוקדקת.

למעלה