רכישת דירה אחרי פינוי בינוי

מצב
הנושא נעול.

אני רוצה לרכוש דירה אחרי פינוי בינוי בשכונת הראשונים ברמת גן.
קבלתי הצעת מחיר של 2,7 משח. קומה 4. 97.8 מר+ 7.8 מרפסת.
זה אומר 25,471 שח למטר. לא?
איך אוכל לדעת אם זה מחיר סביר והוגן לדירה חדשה באזור (אין הרבה כאלה להשוות מולן ובטח רק בזמן ישן יותר).
קבלנים אחרים ראיתי במחירים גבוהים או נמוכים מזה- אבל זה תלוי תכנן דירה- אם מלבנית או ריבועית. נניח.

אני רוצה לרכוש דירה אחרי פינוי בינוי בשכונת הראשונים ברמת גן.
קבלתי הצעת מחיר של 2,7 משח. קומה 4. 97.8 מר+ 7.8 מרפסת.
זה אומר 25,471 שח למטר. לא?
איך אוכל לדעת אם זה מחיר סביר והוגן לדירה חדשה באזור (אין הרבה כאלה להשוות מולן ובטח רק בזמן ישן יותר).
קבלנים אחרים ראיתי במחירים גבוהים או נמוכים מזה- אבל זה תלוי תכנן דירה- אם מלבנית או ריבועית. נניח.
הי, אתה מתאר מצב קלאסי שמצריך פניה לשמאי מקרקעין שינתח בצורה מלומדת את נתוני השוק שאינם נתונים הומוגנים זהים ויסיק מהם מה השווי הראוי של הנכס הספציפי.

אבל יוכל לחזות מה הצפי לערך בסיום הבניה עוד שנתיים?

הי, אתה מתאר מצב קלאסי שמצריך פניה לשמאי מקרקעין שינתח בצורה מלומדת את נתוני השוק שאינם נתונים הומוגנים זהים ויסיק מהם מה השווי הראוי של הנכס הספציפי.

שווי דירה

שווי דירה
הי, אף אחד לא יכול לחזות מה יהיה בעתיד..... הערכת שווי תמיד נערכת עפ"י מחירי השוק כיום (או בעבר). אף שמאי לא יגיד "אני חושב שבעתיד הדירה תהייה שווה X ש"ח".
השמאי יעריך את שווי הדירה תחת הנחה אילו היא היתה בנויה וגמורה כיום עפ"י מחירי השוק כיום. האם בסוף בעתיד המחירים יעלו או ירדו? אף אחד לא יכול לקבוע.... גם כשקבלן מוכר דירה על הנייר הוא דורש את המחיר שמקובל כיום עבור אותה דירה בנויה וגמורה. כמובן שבמצב כזה שאנשים קונים דירה על הנייר אז הם לא משלמים הכל מראש אלא לאורך שלבי הבניה. ושוב, האם בסוף הדירה בתום הבניה תהייה שווה כמור המחיר ששילמו עליה? אין לאף אחד וודאות...

מצב
הנושא נעול.
למעלה