רכישת דירה ומשכנתא

רכישת דירה ומשכנתא

שלום רב,
האם מקובל וחוקי להוסיף לחוזה לרכישת דירה הערה כי החוזה ייכנס לתוקף רק אם שמאי הבנק למשכנתאות יאשר את מחיר הדירה והקונה יקבל מהבנק משכנתא בסכום של 75% מערך הדירה?
אני שואלת זאת מכיוון שאני מעוניינת לרכוש דירה אך זקוקה למשכנתא בסכום המירבי שהבנק מוכן לתת לי עפ"י חוק וחוששת שאם השמאי יחליט שערכה של הדירה נמוך יותר מהסכום הנדרש הבנק יקזז בסכום המשכנתא שהוא מוכן לתת לי ואז לא אוכל להוציא את העסקה לפועל...
חוששת להתחייב לעסקה שלא אוכל לעמוד בה...
תודה רבה מראש על התשובה

לא מקובל אבל...

הסעיף שאת מבקשת אומנם לא נחשב לסעיף מקובל.
&nbsp
בד"כ נהוג לציין בהסכם כי אי-קבלת ההלוואה מכל סיבה שהיא, לא תהווה עילה לדחיית התשלום ועיכובו למעט אם העיכוב נגרם בגלל המוכר.
&nbsp
ואולם ניתן להכניס כל סעיף שהצדדים מסכימים לו ואפילו להתלות את תוקפו של ההסכם בתנאי כפי שציינת.

עצה פרקטית

בקשי מראש מהבנק ממנו את מתעתדת ללוות את כספי המשכנתא את רשימת השמאים איתם הוא עובד והזמיני את השמאות לפני ההתקשרות בהסכם. אומנם יתכן שיעלה מעט יותר אך יבטיח לך שקט נפשי.

h a j b i

New member
אני מניח שאפשר אבל למה שהמוכר יסכים לזה?

כפי שכתבו לך, אישור עקרוני מראש ושמאי לפני חתיחת ההסכם (יעלה כפול אבל שווה את זה במקרה שלך).

תרשי לי לחדד את השאלה שלך...

קודם כל, כפי שענתה לך עורכת דין חן סרי, כל עוד שני הצדדים מסכימים, כמעט כל תנאי אפשר להכניס לחוזה. אני באופן אישי ראיתי חוזה מכירה של דירה בבניין שעומדים לעשות בו תמ"א ובחוזה הובטח בונוס למוכר, במידה ופינוי הבניין יתחיל לפני מועד כלשהו.
&nbsp
לגבי השאלה שלך, תרשי לי לחדד אותה קצת עבורך: לגרום לחוזה לא להיות בתוקף, עד אשר תקבלי אישור מהבנק, זה לא לטובתך. למעשה כך תאפשרי למוכר להמשיך לחפש קונים ואפילו להתקדם איתם מכיוון שלמעשה אין לו שום מחוייבות עד שאין אישור מהבנק שלך.
&nbsp
מה שלדעתי את צריכה לעשות הוא חוזה סטנדרטי לחלוטין שכולל תשלומים כמקובל ו-"קנס" מוסכם על ביטול החוזה, אבל את כנראה היית רוצה להכניס הערה שבמידה וסיבה הביטול תהיה הערכת שמאי נמוכה לנכס, אז הדבר לא ייחשב להפרה של החוזה ותקבלי את כל כספך חזרה ללא תשלום הקנס המוסכם על ביטול העסקה.
&nbsp
עד כאן זו התיאוריה. בפועל, לא בטוח שהמוכר יסכים לזה, אבל בשביל זה יש לשניכם עורכי דין ותנו להם למצוא עבורכם את עמק השווה.
&nbsp
ושיהיה בהצלחה!
&nbsp
גילוי נאות: אני לא איש מקצוע בתחום הנדל"ן ולא משפטן. כל מה שכתבתי הוא דעתי האישית והלא מקצועית.

למעלה