רכישת דירה לקראת אכלוס בפרויקט של ענבל אור

1337justme

New member
רכישת דירה לקראת אכלוס בפרויקט של ענבל אור

שלום,

ישנה דירה שמצאה חן בעיניי במגדל שהוקם ע"י קבוצת רכישה של ענבל אור (אור סיטי נדלן), הדירות מוכנות בעוד פחות מחודש והן לפני קבלת טופס 4.

האם יש סיכון ברכישה כזו בהינתן כל מה שקרה עם ענבל אור?. האם כדאי לברוח מעסקה כזו?.

אשמח לעזרה.
תודה.

Johnn

New member
סיכון? מה פתאום סיכון?

רק אל תשכח על הדרך מהעודף לקפוץ לאורן קובי מ"אדמה" ולקנות אצלו "דירה" או קרקע חקלאית, לקנות דירה מחפציבה, לקנות מניות של אנרון, ולהפקיד את שארית הכסף אצל מיידוף.
&nbsp
בקיצור, צריך להיות מחיר מאוד (מאוד מאוד מאוד מאוד!!!) אטרקטיבי לפני שמישהו חושב להכניס ראש בריא למיטה חולה שכזו, ובכל מקרה אפילו אם אתה חושב ללכת על דבר מופרע שכזה, קח *דבר ראשון* עו"ד מומחה בנדל"ן כדי שיעבור על כל המסמכים, ויסביר לך מה הסיכונים שבעיסקה כזו, איפה העיזים, מול מי אתה עומד בנושא ליקויים, וכו'.
&nbsp
אני באופן אישי הייתי מתרחק מעסקה שכזו, בטח אם מדובר בדירה למגורים ולא בדירה להשקעה (כלומר כסף שאתה יכול להרשות לעצמך להפסיק את חלקו או כולו).

1337justme

New member
תודה על האזהרה, ארד מזה, כמה שאלות מתוך סקרנות ולידע כללי

1)איך קרה שהפרויקט הצליח להסתיים בשלום?

2) מה בעצם קורה לאנשים שקנו שם דירות? איך הדירה שלהם אמורה להרשם בחברה המשכנת ואח"כ בטאבו?

3) מול מי הם אמורים לקבל שירות של שנות בדק על ליקויים בדירה?.

מה שמוזר הוא שאנשים בקבוצת הרכישה הזו רוצים סכומים מגוכחים (יקרים מאוד) עבור הדירות שלהם, ולא ההפך.

DanT12

New member
אלוהים...אנשים יקנו כל מה שמוכרים להם

לפעמים אני ממש לא מצטער עבור אלה שהפסידו את כספם, כי כנראה זה בלתי נמנע. מישהו כבר היה דואג לרוקן אותם. זו שאלה רצינית או שאתה סתם מנסה להריץ בדיחה בפורום?

elvinnox

New member
אתה בכוח רוצה להפסיד כסף?

אנשים פשוט כלכך תמימים שזה כבר גובל בטיפשות.
&nbsp
אותו לוקש שהקבלנים מוכרים לקונים הפתים שמאמינים שברגע שהדירה תהיה מוכנה היא תהיה שווה 300K יותר.
&nbsp
ברח!
&nbsp

1337justme

New member
חבר'ה, ירדתי מזה אחרי התגובה הראשונה, אל דאגה. הסיבה היחידה

לתהייה שהייתה לי היא שהפרויקט גמור והוא מאוכלס כעת.
אני לא מבין בתחום ולכן שאלתי אם גם במצב בו הפרויקט גמור לחלוטין יש סיכון.
&nbsp
הבנתי מכם כעת שזה עדיין מאוד מסוכן וירדתי מזה, פשוט מעניין אותי לידע כללי מה קורה לאנשים שכבר רכשו שם דירה במצב כזה שהפרויקט "שרד" ואוכלס...זה הכל.

תובנות2

New member
רכישה מקבוצת רכישה בסוף התהליך זה יכול להיות משתלם

לא הייתי שולל על הסף את האופציה הזו, בהליך של קבוצת רכישה הייזם של הקבוצה לא צד בסיפור בסוף שלבי הבניה ובפרט בסיפור של ענבל אור לדעתי המנהלים כרגע מונו ע"י בית המשפט דבר שמקל על ההליך ויכול להיות טוב.
כמובן יש לקחת ליווי של עו"ד מומחה לנדלן.

korali sweet

New member
תלוי מי בדיוק מוכר לך באור סיטי

אם זה סתם אנשים, אל תקנה, אבל אם המוכר הוא בעל תפקיד שהתמנה מטעם בית משפט (כמו נאמן בהקפאת הליכים, מפרק) אין בזה סיכון לטעמי.
חג חנוכה שמח

תובנות2

New member
גם אם המוכר זה אדם פרטי אם יש אישור מהממונה

מטעם בית המשפט לא רואה כל בעיה

korali sweet

New member
אני לא יודעת, כי זה לא בטוח מה שכתבת

אבל יהיה מעניין לדעת אם זה נכון או לא
כי תמיד טוב ללמוד דברים חדשים

למעלה