רכישת דירה מעמידר על ידי ילדיה של השוכרת ללא ידיעתה - יתכן?

חיובי29

New member
רכישת דירה מעמידר על ידי ילדיה של השוכרת ללא ידיעתה - יתכן?

בוקר טוב, האם יתכן שילדיה של שוכרת קנו את הדירה שבה היא מתגוררת מעמידר ללא ידיעתה. שואלת עבור מכר שלי, שרוצה לפתוח פרק ב' עם אשה שילדיה טוענים שרכשו את הדירה ללא ידיעתה. הדבר נראה תמוה בעיניו.

הכל יכול להיות

במקרים רבים רכישת דירה מעמידר מתבצעת על ידי הילדים שבעלי אמצעים. אך הזכות אמורה להירשם על שמה בלבד.

חיובי29

New member
לא הבנתי איך אפשר לקנות דירה ללא ידיעת השוכרת...

תודה רבה על התשובה, אבל לא הבנתי..
אני יודעת שזוג אחר שרכש דירה מעמידר, שני בני הזוג נדרשו ללכת לעורך דין שיאמת שהם באמת גרים בדירה הזאת ושניהם ביחד עברו תהליך עד שקנו את הדירה כולל חתימות שלהם על מסמכים. אז לא הבנתי איך אפשר מבחינה מעשית לקנות את הדירה מעמידר ללא ידיעת האמא שהיא בעצם השוכרת שרשומה בעמידר, (גם אם הדירה נקנתה על שמה)?

רכישת זכויות בדירת עמידר - התייחסות

רק הדייר בפועל שהינו בעל הזכות לקבלת הדירה מעמידר הוא זה שרשאי לרכוש אותה...
ראה הנחייה בנדון באתר עמידר.
רכישה על ידי שוכר בדירת עמידר:
דיירי עמידר המתגוררים בשכירות כדין, זכאים לרכוש דירתם במסגרת מעבר משכירות לרכישה בהתאם להוראות משרד הבינוי והשיכון.
דיירים המתגוררים באזור עדיפות לאומית א' וב' – זכאים לרכוש דירתם במחיר מלא לאחר שנת מגורים אחת.
דיירים המתגוררים באזור עדיפות לאומית ג' – זכאים לרכוש דירתם במחיר מלא לאחר שנתיים.
בקשה לרכישת הדירה יש להגיש באמצעות הסניף הקרוב למקום מגוריכם.

כך שהרכישה ככל שבוצעה עפ"י הידוע לך היא עדיין רשומה תחת שמה של הזכאית, מאידך יתכן שיש הסכם רקע שבו בעלת הזכויות ויתרה על זכותה לטובת ילדיה בעתיד.

אני סבור שילדיה הבגירים הבהירו לך ברמיזה "עבה" שאין לך סיכוי לתכנן בעתיד על זכויות בעלות בדירה, ולכן היה חשוב להם לומר שהדירה שלהם.

אין לי ספק שבעלת הזכויות ידעה ויודעת אם אכן נרכשה הדירה ע"י ילדיה.

ילדיה כבר מביטים לעתיד לבוא.

בירור קל במשרדי עמידר יענה לך על הסוגייה.

בשנים האחרונות עמידר מאוד מסודרים בעניין המכר.
גש למשרדיהם ותקבל את מלוא האינפורמציה כולל המסמכים עליהם חתמו.
תשומת ליבך כי נערכו שינויים במיקומי הסניפים של החברה (סניף מרכז ות"א אוחדו).

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

למעלה