רכישת דירה על הנייר מקבוצת רכישה

relg21

New member
רכישת דירה על הנייר מקבוצת רכישה

שלום חברים
אשמח לקבל הערות+ הארות ממביני עניין לגבי התוכנית הבאה שחשבתי עליה .

ברשותי דירה בשווי של כ 2.2 M 4 חדרים במודיעין בה אני מתגורר , עם משכנתא של כ 850K.

קבוצות רכישה מציעות היום דירות 6 חדרים "על הנייר" בשכונה מתוכננת במודיעין בעלות סופית של 2.2 M. על מנת לרכוש דירה כזו יש לשלם הון עצמי של כ400K .
אין ברשותי הון עצמי לכן חשבתי למכור את הדירה , לכסות את המשכנתא ועוד כ200K חובות ולשלם את המקדמה עבור הדירה החדשה ולעבור לגור בשכירות עד תום הבנייה בעוד כ 3 שנים.

לאחר סיום הבנייה למכור את הדירה החדשה מבלי לעבור לגור בה בתקווה שערכה יעלה משמעותית.
 
"עלות סופית" ומה אם לא?

במקרה כזה, כחבר בקבוצת הרכישה אל תהסס אפילו רגע,
רוץ לבית המשפט ותבע את עצמך.
&nbsp
 
יש שלוש הנחות יסוד בתוכנית שלך. אם אחת מהן תשתבש, אתה בבעיה

1. שווי הדירה שלך הוא השווי הריאלי שאפשר לקבל עליה. בנוסף, אל תשכח את עלויות המעבר, השכירות, העלויות הנלוות להרפתקאה וכמובן עלויות של הדירה החדשה. (כמעט כולם משדרגים משהו במפרט של הקבלן).
2. הדירה שטרם נבנתה, לאו דווקא תהיה שווה את הסכום הזה כשתקום. בייחוד אם מדובר בשכונה חדשה והבניין הזה יהיה בין הראשונים.
3. לדעתי, אתה נשען על זה שמחירי הדירות עומדים במקום ו/או עולים.
&nbsp
בנוסף, אתה מוותר על מגורים בדירה משלך בשביל סיכוי וסיכון. אתה בטוח שעשית את האיזון הנכון בין שניהם?
 

newappt

New member
כמה שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך..

1. מי הבטיח שמחירי הדיור ימשיכו להעלות? נכון שאתה "צמוד לדירה" אבל עדיין, אתה בונה כאן על עליית ערך משמעותי כאשר אתה עושה את המהלך. אני מניח שלא בא לך להרוויח סכום של 100K מהמעבר..

2. מי הבטיח שאתה תצליח למכור את הדירה הנוכחית שלך בסכום שנקבת? מדובר בדירת 4 חדרים במודיעין. במילים אחרות, אם אני מתעניין במודיעין, למה שאני אקנה את דירת 4 החדרים שלך ולא אעשה את מה שאתה רוצה לעשות עם דירת 6 החדרים? רק אתה רואה את האור?

3. שכירות של 3 שנים בדירה כמו שלך נושקים כמעט ל 200K. מדובר על לא מעט כסף. בד"כ יש איחורים בקבוצות רכישה, כך שיכול מאוד לקרות מצב שתגיע גם ל 4 שנות שכירות.

4. מה תהיה ריבית המשכנתא בעוד כמה שנים שתרצה לקחת חדשה מול התנאים שלך היום? אם לקחת משכנתא בתנאים אטרקטיבים, סביר להניח שבעוד 3-4 שנים המצב יהיה הרבה יותר גרוע.

5. בקבוצות רכישה המחירים לא סופיים - אני מניח שאתה יודע את זה ולקחת את זה בחשבון.
לדעתי הקנייה לא תסתיים ב 2.2. גם תרצה לשדרג דברים וגם מדובר בקבוצת רכישה.

6. לא עדיף לך לעשות את אותו הדבר ולחפש אזור שעדיין לא מיצא את עליות המחירים? אולי לקנות 2 דירות קטנות במקום?
נכון שמודיעין נחשבת למקום טוב, אבל אם מוכרים שם דירת 4 חדרים בעלות של 2.2 מיליון שקלים, לא נראה שזה המקום הכי פוטנציאל לעליית מחירים משמעותית..
 

otherwise

New member
קבוצת רכישה זו קניה בסיכון גבוה

אין מבחינה משפטית הבטחה לגבי מועד קבלת הדירה או מחיר סופי.
כדאי לך לבדוק טוב אם אתה מעוניין לשים את הונך בפורמט כזה מסוכן.
המשווקים יכולים להרשים ולמכור הבטחות ללא כיסוי. אפילו אם יש אלמנטים "מבטיחים" כמו מיקום טוב, אנשים איכותיים בקבוצה, או בחירה טובה של אדריכל ומשרד עו"ד, עדיין הרבה דברים יכולים להשתבש בדרך. אני באופן אישי שמעתי הרבה סיפורים לא נעימים בנושא לגבי קבוצות רכישה שנראו "מבטיחות".
 
למעלה