רכישת דירה - שני תתי חלקות כחלקה אחת

שרון1019

New member
רכישת דירה - שני תתי חלקות כחלקה אחת

היי חברים,
אני ובעלי בני 45 + מאזור השרון, מעוניים לרכוש דירה שנייה נשמח לשמוע האם היה לאחד ממכם ניסיון עם מצב דומה.כל זאת לפני שאנו פנים לעורך דין.
אנו מעוניינים לרכוש דירה שהיא כרגע שני תתי חלקות נפרדות ( מדובר בשטח גדול מ 175 מ״ר)
בעל הדירה הנוכחי הוא כמובן בעל 2 התתי חלקות אותם הוא חילק לפני מספר שנים ( גם פיזית וגם רשם זאת בטאבו)
יש לציין שהכל רשום מסודר בטאבו. ו 2 הדירות מושכרות בנפרד.
בעל הדירה מוכן למכור לי את זה כנכס אחד. .
הוא מתחייב לסדר זאת בטאבו ואנו בנתיים סיכמנו על מחיר. אנו כמובן צריכים שזה יהיה מסודר בטאבו כדי לחסוך במיסים.
אנחנו מעוניים להמשיך להשכיר את 2 הדירות אך שהדבר יהיה רשום כחלקה אחת.
הכוונה שלי היא בעתיד להחזיר את הדירות למצב של תתי חלקות כמו היום ולמכור כל דירה בנפרד.
האם כל תהליך הרישום מתתי חלקות לחלקה אחת ולהפך הוא ארוך, יקר ומסובך?
כיצד חלים המיסים במצב זה, למשל מס שבח?
בעל הדירה שקנה את הדירה כדירה אחת ורשם את זה כ 2 חלקות טוען שזה עדיין נחשב כדירה אחת . האם זה הגיוני?
אודה רבות לתגובתכם השונות :)

רכישת דירה- תשובות

נתחיל מהסוף ככל שמדובר בשני תתי חלקות המוסדרים בפנקס הבתים המשותפים בטאבו וברישומי העיריה הרי שבעל הבית טועה בהערכתו שמדובר בדירה אחת לצורך תשלום מס רכישה.
&nbsp
האם ערכתם סימולציה של ה"חסכון" במס רכישה אל מול ההוצאות הצפויות בגלגולים של סטטוס הנכס שאתם מעוניינים לבצע?
&nbsp
להערכתי הגסה, זה לא שווה את זה.
&nbsp
כדאי לפנות לייעוץ פרטני כבר עתה.
בהצלחה רבה!

שרון1019

New member
עורכת הדין חן סרי תודה רבה על התגובה המהירה

תודה רבה על תגובתך היעילה והמהירה.
עדיין לא ערכנו כל סימולציה ובהחלט נעשה זאת.
ידוע לנו בוודאות גם על פי נתונתי רשות המיסים, שבעל הדירה רכש את הדירה כחלקה אחת לפני 11 שנה . הוא פיצל אותה מסודר ל שני תתי חלקות מכיוון שרצה לעשות להשכיר אותה כ שני יחידות וכמובן לעשות הכל באופן חוקי. בשונה מרבים אחרים שמחלקים דירות.
ושוב תודה לך .

zammy

New member
מה רשום בתיק הבניין בוועדה המקומית?

האם החלוקה אושרה בהיתר בנייה?
איחוד הדירה מחדש כפעולה לפי חוק המקרקעין וחוק התכנון מחייב הסכמת דיירים בבית המשותף ולאחריה תיקון צו בית משותף שעליו צריכים לחתום כל בעלי הנכסים בבניין-פתח לסחטנות?
(הדבר משפיע על זכויות בניה וזכויות ברכוש המשותף )
&nbsp
אם תאחד לדירה אחת , חוקית (לא מעשית...) לא תוכל להמשיך ולהשכיר כשתי דירות כי בעירייה הרישום יחזור להיות דריה אחת.
&nbsp

שרון1019

New member
סוג הרישום

אני בטוחה שהחלוקה אושרה בהיתר- זה רשום מסודר כ 2 תתי חלקות. הוא מבחינתי מוכר כל דירה בנפרד. אך הוא מהציע את האפשרות שאם אנו מעוניינים ב 2 הדירות הוא יכול לסדר את זה כנכס אחד ע"י עו"ד כמובן והוא מוכן לשלם על כך.
1) ידוע לנו שבעל הדירה הנוכחי קנה את הדירה לפני מעל ל10 שנים כדירה אחת להשקעה. כך גם העסקה מופיע באתר מדלן כ 170 מ"ר כדירה( היום כל תת חלקה היא כ 85 מ"ר. הוא בעצם קנה דירה ענקית בבנין כחלקה אחת ועשה מזה 2 תתי חלקות מסודרות בטאבו תקין. הוא רופא די בכיר בבית חולים לא איזה קומבינטור ופשוט רצה שהכל יהיה מסודר מבחינתו. גם במצב הנוכחי של הדירה ניתן לראות שהשקיע המון.
לצערי אני לא יודעת כרגע מה רשום בתיק הביניין בוועדה מקומית.
מעריכה מאוד את תגובתך!

zammy

New member
אין קשר

לא תמיד רישום תתי חלקות בא לביטוי בהיתר בניה. היו זמנים שרשמו חלוקה כזו בלי אישור עירייה או ועדה מקומית.

למעלה