רכישת דירה

b o a z 1 1

New member
רכישת דירה

אשמח לייעוץ נוסף,
לאחרונה מכרנו דירה שהייתה ברשותי, כעת אני ואישתי (ללא ילדים) שוכרים דירה.
לאחר המכירה החלטנו (אולי בפזיזות) לרכוש דירה בקבוצת רכישה (חתמנו על חוזה רכישה).
השיקולים היו בעיקר המחיר, מה שעמד לנגד עיננו זה מחיר הדירה שמאוד זול למחיר השוק, יחד עם זאת יש לו סיכונים:
- אין הבטחה על מועד כניסה לדירה- הם טוענים שזה ייקח כשלוש וחצי שנים אך מבדיקה שעשינו לאחר מכן לדעתי זה ייקח הרבה יותר.
- לא יהיה היתר בניה לפרויקט (במקרה זה הם יחזירו את הכסף אך מבחינתנו אנחנו ממתינים לחינם).

למרות שחתמנו על החוזה, אני לא מרגיש שלם במאה אחוז בבחירה, יכול להיות גם בגלל שאני מטבעי בחור ספקן יותר ובוחן דברים יותר לחומרה, ואולי בגלל שזה טרי אני יכול לבדוק עדיין יציאה מהפרויקט.

רציתי לשאול האם ההחלטה לרכוש דירה בפרויקט הנ"ל דרך קבוצת רכישה הינה החלטה נכונה או שמא עלי לנסות ולבטל את החוזה?

תודה רבה.

פריסת שאלה

האם טוב רגשית ונכון מעשית רכישת x?
לסמן 4 קלפים.
בפריסה יופיעו 5 קלפים
&nbsp

b o a z 1 1

New member
תוצאה:

השאלה שנשאלה:
האם טוב רגשית ונכון מעשית רכישת x?
&nbsp
תוצאות פריסת השאלה:
מיקום 1 - קוסם
מיקום 2 - שמונה המטות
מיקום 3 - מלכת המטות
מיקום 4 - ארבע החרבות
סיכום - שבע המטות
&nbsp
תודה רבה!

העיתוי מתאים

הרצון קיים,הארגון נכון-אך וזה ב ה ד ג ש ה
לא שם ולא באמצעי הזה, כי תחכו שנים עד שאיזה צעד יקרה.
היו אמיצים מספיק ואסרטיבים לצאת מהסיפור ובנחישות רבה מצידך, כי הצד השני יקשה עליך להשתחרר -לפחות בהתחלת השיח ביניכם.
בהצלחה

b o a z 1 1

New member
קודם כל תודה רבה

שנית, רק לקבל הבהרה- ההמלצה היא חד משמעית לנסות ולצאת מהפרויקט עקב עיכוב בזמנים משמעותי שיהיה לפרויקט?
הצפי שמתוכנן כרגע מטעם היזם הוא 3 וחצי שנים. כשציינת תמתינו שנים זה יהיה משמעותית מעבר לצפי המשוער? (שוב כאמור אין הבטחה לסיום מדויק, אלא הבטחה של שנתיים רק מרגע קבלת היתר בניה).
&nbsp

נכון לרגע זה לעת הזו לתקופה הזו

בטווח של עד 3 חודשים-לצאת מהפרוייקט.
התמונה הנוכחית מראה מצב סטטי קיים ומתמשך.
אין כאן ראיה של שנתיים-שלוש קדימה.
אם אתם מחליטים -ההחלטה צריכה להתקבל עד 3 חודשים מהיום.

b o a z 1 1

New member
אורלי מודה מקרב לב-

סייעת לי לקבל מספר החלטות לאחרונה,
&nbsp
דיברנו היום עם מנכ"ל החברה וביקשנו לצאת מהפרוייקט, הוא אמר לנו שזאת החלטה שלנו ושכספינו יחוזר בחזרה.
בהרגשה הפנימית שלי האמנתי שתהיה סחבת שתעשה לנו נזק אך רציתי להאמין שהכל יסתדר ושזאת מציאה, כנראה היינו אופטימיים למדי.
&nbsp
ביישוב סמוך שנחשב איכותי, אך השכונה עצמה קצת חלשה יותר משאר היישוב, יש פרוייקט שאומנם יקר יותר, אך כבר קיבל היתר בניה, וסכום שלדעתי נוכל לעמוד בו, השקעה שנראית לי טובה במסגרת תמ"א 38, היישוב קהילתי עם רמת חינוך גבוהה, אך שוב השכונה הספציפית ביישוב היא של שיכונים אך מתחדשת באמצעות תמ"א. היתרונות: חינוך, יישוב קהילתי, קיים היתר בניה ומחיר ללא תנודות (כלומר סיכון אפסי). החסרונות: מחיר מעט גבוה מהתקציב (אך אפשרי), השכונה הספציפית חלשה יותר מהממוצע ביישוב.
האם יהיה לנו נכון יותר לרכוש דירה ביישוב במסגרת פרוייקט התמ"א?
(האכלוס עוד כשנה וחצי)
&nbsp
ושאלה אחרונה אם זה לא מוגזם (בבקשה), במסגרת הפריסה הקודמת ייעצת לי לחזור למקום עבודה הקודם, אך המנהל הודיע לי שאני לא מתאים לתפקיד, ולכן בחרתי באופציה ב'- לעבוד בחברה דרך חברת כ"א (הייעוץ שלך לגבי הבחירה הזאת היה מסויג מאוד), בחרתי באופציה זאת כיוון שלא הייתה לי ברירה אחרת (להישאר במקום הקודם להחלפת חל"ד לא היה בחשבון).
להלן קישור הקודם לשאלה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=940&messageid=178496119
&nbsp
כעת כשבחרתי את העבודה דרך חברת כ"א, דיברתי עם המנהלת שלי ואמרתי שהתפקיד הזה לא מממש את הפוטנציאל שלי, בנימוס היא אמרה לי שזאת הבחירה שלי אם להישאר בתפקיד הנוכחי או שהיא תתחיל לחפש מחליפה. עניתי שאני מוותר, הסטטוס כרגע שהיא התחילה תהליך מול מישהי אך זרקה לי שאם אני מתחרט עדיין לא מאוחר מדי ושאני מוזמן להישאר בשמחה, הקושי שלי להישאר בתפקיד זה המתנה וחוסר יציבות להמשך ובנוסף חוסר האתר, יש לציין שהשכר הוא מאוד הגבוה ביותר שקיבלתי אי פעם.
ההתלבטות שלי זה האם לחזור בי מההחלטה ולהישאר ולהיעזר בסבלנות או לצאת לדרך חדשה ולהתחיל לחפש עבודה?
תודה

b o a z 1 1

New member
שאלה 1- רכישת דירה

ביישוב סמוך שנחשב איכותי (מזכרת בתיה), אך השכונה עצמה חלשה יותר משאר היישוב, יש פרוייקט שאומנם יקר יותר, אך כבר קיבל היתר בניה, וסכום גבוה אך לדעתי נוכל לעמוד בו, הדירה הינה במסגרת תמ"א 38 , היישוב קהילתי עם רמת חינוך גבוהה, אך שוב השכונה הספציפית ביישוב היא של שיכונים אך מתחדשת באמצעות תמ"א. היתרונות: חינוך, יישוב קהילתי, קיים היתר בניה (אכלוס עד שנתיים), דירה חדשה 5 חדרים ומחיר ללא תנודות (כלומר סיכון נמוך). החסרונות: מחיר מעט גבוה מהתקציב (אך אפשרי), השכונה הספציפית חלשה יותר מהממוצע ביישוב, סביבה מיושנת-שיכונים.
&nbsp
האם יהיה לנו נכון יותר לרכוש דירה ביישוב במסגרת פרוייקט התמ"א?
(האכלוס עוד כשנה וחצי)
&nbsp
תודה.

b o a z 1 1

New member
לגבי הדירה

אני לא בטוח שזאת השאלה הנכונה, כי יש מספר של אופציות, האם ניתן לשאול משהו כללי יותר או עצה לגבי התהליך הכולל של הדירה? כי הציעו לנו מהפרויקט הקודם להיכנס לפרויקט נוסף שלהם סמוך, במחיר כמעט זהה אך בלי סיכון , כלומר יש היתר בניה(מישהו אחר כנראה יוצא והם מציעים להיכנס לנעליים שלהם)....
אני אובד עצות

כשאתה כותב על תהליך

קח בחשבון שהקלפים יכולים לתת מענה לכאן ועכשיו על החלטה בעת הזו-מקסימום 3 חודשים קדימה.
על משהו קיים ולא על מתפתח שיש בו שלבים שאולי.
&nbsp
ציינת שאתה אובד עצות.
עיצה מהלב-הפסק להתייעץ עם הקלפים בנושא זה.
הם לא יכולים להחליט עבורך.
היסוס ואי החלטיות משפיעים גם על הקלפים.
&nbsp
אני לא מפרשת את הפריסה.
&nbsp

b o a z 1 1

New member
תוצאה

השאלה שנשאלה:
מה לעשות כרגע לגבי פרוייקט x?
&nbsp
תוצאות פריסת הווה-עיצה-תוצאה:
הווה - אביר המטות
עיצה - אביר הגביעים
תוצאה - ארבע הגביעים

b o a z 1 1

New member
שאלה 2- קריירה

במסגרת הפריסה הקודמת ייעצת לי לחזור למקום עבודה הקודם, אך המנהל של התפקיד שהתמודדתי אליו הודיע לי שאני לא מתאים לתפקיד, ולכן בחרתי באופציה ב'- לעבוד בחברה דרך חברת כ"א (הייעוץ שלך לגבי הבחירה הזאת היה מסויג מאוד), בחרתי באופציה זאת כיוון שלא הייתה לי ברירה אחרת (להישאר במקום הקודם להחלפת חל"ד לא היה בחשבון).
להלן קישור הקודם לשאלה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=940&messageid=178496119
כעת כשבחרתי את העבודה דרך חברת כ"א, דיברתי עם המנהלת שלי ואמרתי שהתפקיד הזה לא מממש את הפוטנציאל שלי, בנימוס היא אמרה לי שזאת הבחירה שלי אם להישאר בתפקיד הנוכחי או שהיא תתחיל לחפש מחליפה. עניתי שאני מוותר, הסטטוס כרגע שהיא התחילה תהליך מול מישהי אך זרקה לי שאם אני מתחרט עדיין לא מאוחר מדי ושאני מוזמן להישאר בשמחה, הקושי שלי להישאר בתפקיד זה המתנה וחוסר יציבות להמשך ובנוסף חוסר האתר, יש לציין שהשכר הוא מאוד הגבוה ביותר שקיבלתי אי פעם.
ההתלבטות שלי זה האם לחזור בי מההחלטה ולהישאר ולהיעזר בסבלנות או לצאת לדרך חדשה ולהתחיל לחפש עבודה?
תודה

פריסת השוואה לא מורחבת 2 אופציות

האם להישאר ב x או להתחיל מיידית בחיפוש מקום עבודה חדש?

b o a z 1 1

New member
תוצאה

שאלה שנשאלה:
האם להישאר ב x או להתחיל מיידית בחיפוש מקום עבודה חדש?
&nbsp
תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- אביר הגביעים
- נער המטבעות
- מלך המטבעות
אפשרות 2
- שני הגביעים
- שש המטבעות
- שבע החרבות
מסר / עיצה - מיזוג ומיתון

לא תוכל לשנות סדרי עולם

בזה המסר עוסק.
עליך למצוא את האיזון הנכון בלשלב את הקיים בעבודתך עם חייך ואת חייך בתוך עבודתך.
כרגע אתה חי בעולם של ניגודים פנימיים ולכן אתה רואה את העולם החיצוני כמתנגד לך.
מצא את הדרך החכמה.
כל מה שכתבתי עד כה-מתייחס רק למסר.
לגבי הפריסה-להישאר כי יש לך אופציה באמצעות פרוייקט ממוקד שדי מייגע ומשעמם-לרוץ קדימה בהמשך למשרה ניהולית או אחריות ניהולית.
ושוב-אם תהיה סבלן ותעשה"עבודה שחורה " ולעיתים משעממת-תגיע לשם.
אם לא תפעל כך-מראש -הכיוון כישלון.
זה בידיך.
עזיבה-נראית לך קוסמת כמו בסיפור פנטזיות בו הכל מושלם ואפשרי ועל מגש של כסף.
ההתעוררות תהיה מכאיבה וכואבת.
חבל.
ושוב הכל כמובן לבחירתך.

למעלה