רכישת דירה

Nessy2

New member
רכישת דירה

שלום,
רציתי להתייעץ לגבי רכישת דירה מאחר ואין לי שום ידע או הבנה איך עובד התהליך במובן הבסיסי ביותר שלו.
מאחר והוריי לא הצליחו לקנות דירה אף פעם, אמא שלי העלתה הצעה שאני והיא ננסה לקנות דירה ביחד. היא היום בת 59 ועובדת בעבודה מסודרת. אני בת 27, סיימתי לא מזמן תואר והתחלתי גם כן לעבוד בעבודה מסודרת.
אני בעיקר חוששת שהנטל של התשלום על הדירה ייפול עליי בסופו של דבר ורציתי לדעת מה הסיכוי שדברים כאלה קורים? ומה יכול לקרות במצב כזה?
וגם, האם בעתיד, במידה וארצה לקנות דירה עם בן זוג יהיה לי קשה לקבל משכנתא נוספת?
יכול להיות שהשאלות שלי מצחיקות, אבל באמת אני פשוט לא מבינה בכלל בתחום

Nessy2

New member
וגם

רציתי לשאול אם יש גורמים נטולי אינטרס שאפשר להתייעץ איתם בנושא?

עוף גוזל...

בגיל שלך את בוודאי תעזבי את הבית בקרוב, לכן לא הייתי רוכש דירה עם אמא שלי, דבר שיאלץ אותך להישאר ולגור איתה או לעזוב את הדירה ולהשאיר את אימך לשלם את החזרי המשכנתא לבדה.

רכישת דירה עם אמא שלך תמנע ממך זכויות כגון רכישת דירה מוזלת בפרויקטים של מחיר למשתכן, משכנתא מועדפת לזכאים של משרד השיכון.

אני מציע לך לרכוש דירה קטנה וזולה יותר לבדך או להמתין ולרכוש דירה עם בן זוג.

בהצלחה.

Nessy2

New member
תודה על העצה

אני כבר לא גרה בבית, הרעיון הגדול היה באמת שהיא תשלם כרגע את המשכנתא במקום לשלם על השכירות שהיא משלמת עכשיו על דירה שהיא ואבא שלי גרים בה, ובאופן כללי בשביל להשיג בעלות על איזשהו נכס בשביל המשפחה לטווח הארוך (מה שלא היה עד עכשיו). ויש גם כל מיני עניינים משפחתיים מורכבים על הדרך...
תודה רבה על העצה, בהחלט לקחתי לתשומת לבי.
אם אנחנו כבר בנושא, עד כמה באמת זה אפשרי ונפוץ בימינו לקנות דירה לגמרי לבד?

הכל תלוי באמצעים העומדים לרשותך

ככל שיש לך הון עצמי ראשוני (בגובה 25% משווי הנכס לפחות) ויכולת עמידה בתנאי משכנתא תוכלי לרכוש דירה לבדך.

למעלה