רכישת דירה

רכישת דירה

היי, אני מעוניינת לרכוש דירה קטנה צמודת קרקע שיש לה חריגת בנייה של בערך חדר תוספת. הדירה היא בבעלות קק"ל בחכירה מהוונת ואני מעוניינת לקחת משכנתא על הרכישה. ביררתי בבנק שאמר שייתכן וכן יאשרו משכנתא על דירה כזו , בהתאם להערכת השמאי. ביררתי בעירייה שטענו שככל הנראה מאחר ומדובר בחריגה ישנה מאוד יתנו אישור לטאבו בכפוף לתשלום אגרות ורישום הערת אזהרה. כרגע אני והמוכר מתלבטים האם תחילה לפרק את החריגה (בסכום של כ - 15 אלף אפשר להביא את הבית לקדמותו ללא בעיה) ורק אח"כ לנסות להעביר את הנכס על שמי או האם לנסות להעביר אותו ככה. השאלות: 1. מה המשמעות של הערת האזהרה של העירייה? במה היא מגבילה אותי והאם אוכל לקבל מהבנק משכנתא עם הערת אזהרה כזו (ובכלל למשכן את הנכס)? 2. האם קק"ל עשויה לעשות בעיות מצידה ולא לאשר את העברת הדירה על שמי עקב החריגות? או לא לאשר לרשום הערת אזהרה למשכנתא או למשכן את הנכס? 3. מה המשמעות של רכישת נכס שהוא בחכירה בקק"ל לעומת חכירה מהמינהל? האם יש בכלל שוני בפועל והאם משפיע על שווי הנכס? אשמח לעזרה.

zammy

New member
רק בכתב

שהעירייה תאשר לך בכתב מה כתבת, לא לסמוך על מידע בעל פה.
קק"ל לא מעניין אותה חריגות בנייה
הערת אזהרה כזו אולי תחבל או תעכב חו"ד שמאי ומשכנתא, בדוק .בבנק או אצל השמאי.
קק"ל= מינהל מקרקעי ישראל. כל ההליך מבוצע במינהל. לא משפיע על שווי נכס.

תשובות:

1. העירייה בד"כ רושמת הערה על אי התאמה. סעיף זה שולל שיעבוד כמעט בכל הבנקים בארץ. במקרים מועטים, בהם מדובר היה בחריגות בניה מזעריות, הצלחנו לשכנע את הבנק לאפשר שיעבוד.
עדיפה בהרבה האפשרות של עריכת שמאות לפני חוזה, ובכך טרם תירשם הערת אזהרה בנסח הרישום.

2. אני בספק, אבל בהחלט עו"ד מטעמכם יכול לברר זאת בקלות בקק"ל.
זהו תפקדו ועל זה אתם עתידים לשלם לו שכר.

3. ההבדלים היום הולכים ומתמזערים. בעקרון קק"ל לא מאפשרת רכישת בעלות ולעולם תשארו חוכרים, להבדיל מרשות מקרקעי ישראל שלאט לאט מתחילה להעביר בעלויות.
יחד עם זאת, בתקופה האחרונה גם בקק"ל מצאו פיתרון יצרתי מאוד המאפשר לחוכרים להיות "כמו בעלים".
עו"ד שלכם חייב לעיין בחוזה החכירה ע"מ לבחון אותו ולוודא את פרטי הנכס.
נתון זה בד"כ מדאיג יותר מבעלות רמ"י או קק"ל.

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

למעלה