רכישת חנות!!!

gerald27

New member
רכישת חנות!!!

שלום רב, אני בן אדם פרטי.אני הולך לרכוש חנות ולהשכיר אותה לעסק לבגדים. שאלתי היא האם אני אצטרך לשלם מיסים? השכירות היא 900$ .

nirdagan

New member
כן

על השכרת חנות יש לשלם מע"מ ומס הכנסה. אם אינך עוסק השוכר יכול להוציא חשבונית עצמית במקום שאתה תוציא לו חשבונית. זאת כפוף להסכמת מנהל המע"מ. בנוסף חלה חובת ניכוי מס במקור למס הכנסה. כלומר על השוכר חובה לנכות 35% מהשכירות למס הכנסה. כדי להימנע מניכוי זה עליך לסור למשרדי מס ההכנסה ולקבל אישור לפטור מניכוי מס במקור. כמו כן תצטרך להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. בנוסף יחול מס שבח כשתמכור את החנות.

אולי תקנה דירת מגורים ../images/Emo35.gif

בדירת מגורים בבעלות פרטית לא תשלם מע"מ על ההכנסה משכירות וגם ההכנסה עד 7,000 ש"ח לחודש פטורה ממס הכנסה בנתיים וגם אם יחול בעתיד מס הכנסה סביר להניח שהוא יהיה מופחת. את מכירת הדירה בעתיד ניתן לתכנן כך שתוכל לקבל פטור ממס שבח.

ERA victory

New member
תלוי היכן ואיזה דירה?

לידיעתך בנתניה ישנם מקומות בהן ישנה אפשרות לקנות 2 דירות או לחילופין דירת 4 חדרים במזרח נתניה כולל חלוקה ל-2 יחידות לסטודנטים.

נכון, אבל ...

900 $ לחנות בשווי 150 אלף זו תשואה נמוכה מאוד, בין היתר, גם בגלל המיסים. תשואה סבירה לחנות של 150 אלף צריכה להיות לפחות 1,100 $ לחודש (וגם זה לא ממש תשואה גבוהה). יש הבדל בהכנסה מנכס מסחרי לבין הכנסה מדירת מגורים והוא נובע מכמב סיבות. לפעמים עדיף 500 $ פטור ממס על 900 $ שמהם צריך לשלם מיסים שוטפים וגם מס שבח במכירה.

למעלה