רכישת כתובת הדומה לכתובת קיימת.

טרומן

New member
רכישת כתובת הדומה לכתובת קיימת.

שלום לכולם, ראשית, רקע לבעיה: לרשת ישרוטל ישנה "תכנית שותפים", ומשם לקוחה הפסקה הבאה: "תוכנית שותפים של רשת מלונות ישרוטל מאפשרת לך ליהנות מהאפקטיביות של אתרך בפרסום מלונות ישרוטל – בגין כל הזמנה שתבוצע כתוצאה מפרסומם של מלונות ישרוטל באתרך, תתוגמל בעמלה בשיעור של 8% מסכום ההזמנה." כתובת האתר של רשת ישרוטל היא www.isrotel.co.il, וגם www.isrotel.com משמעות הדבר היא, שאם יש לי אתר פרטי, ואני שם בו לינק לאתר של רשת ישרוטל, הגולש מופנה לאתר של רשת ישרוטל, כאשר בסוף שורת הכתובת, גם מופיע קוד הסוכן שלי. לדוגמה, כך תיראה הפניה מהאתר הפרטי שלי, לאתר של רשת ישרוטל: http://www.isrotel.co.il/Content/HomePage.asp?agent_aff=7846001 המספר בסוף הכתובת הוא קוד הסוכן שלי. כל הזמנה שתתבצע מהמחשב של הגולש באתר של ישרוטל, תזכה אותי ב-8 אחוז מערך ההזמנה. עד כאן הכל טוב ויפה. בכדי לקדם את רשת ישרוטל בכלל, ואת כיסי בפרט, רכשתי לעצמי את הדומיין www.isrotel.net, שכאשר מתבצעת גישה אליו, הוא מפנה ישר לאתר של ישרוטל, בצירוף קוד הסוכן שלי. ראוי לציין שרכשתי בוואלה! חבילת פרסום עבר האתר שלי, ע"מ להגדיל את העמלה שלי, ואת רווחי רשת ישרוטל בו-זמנית ראוי מאוד לציין שלא העתקתי אף תוכן מהאתר של רשת ישרוטל, אלא ביצעתי הפניה ישירה לאתר שלהם, ובנוסף האתר הוא אינו מתחרה ברשת ישרוטל, אלא שותף למען אינטרס משותף - הגדלת רווחים היום נודע לי כי רשת ישרוטל הוציאה אותי מתכנית השותפים, כי המעשה שביצעתי, לטענתם, אינו חוקי ונמצא בבדיקה אצל משרדי עו"ד שלהם. כמובן שהופתעתי מאוד. הרי לכל אחד ישנה זכות מלאה לקנות לעצמו איזו כתובת שהוא רק רוצה - בהנחה והיא פנויה - ויותר מזה, אם חשוב לחברה לשמור על המוניטין שלה, שתקנה את כל הכתובות הדומות לכתובת שלה. כל עוד הכתובת פנויה, זכותי המלאה לרכוש אותה לעצמי. מה אתם אומרים?

איני מתייחס לאתרים פעילים

אני כן מתייחס לטענה שלך: "הרי לכל אחד ישנה זכות מלאה לקנות לעצמו איזו כתובת שהוא רק רוצה - בהנחה והיא פנויה - ויותר מזה, אם חשוב לחברה לשמור על המוניטין שלה, שתקנה את כל הכתובות הדומות לכתובת שלה. כל עוד הכתובת פנויה, זכותי המלאה לרכוש אותה לעצמי." הטענה הזאת משוללת בסיס משפטי, איך הגעת לזה?

טרומן

New member
כנ"ל

האם ישנו בסיס משפטי, ששולל את הטענה שלי שזכותי לקנות כל כתובת שאני רוצה, במידה והיא פנויה?

סתם מסקרנות - האם שופט יכול להתייחס לשם רגיל

כסימן מסחר, מבחינת היחס, גם אם הוא לא רשום כסימן מסחר? נגיד שקניתי דומיין davidlevi.com (דוגמה תיאורטית לחלוטין), האם יכול לבוא אדם הנושא שם זה או מי מטעמו ולדרוש שאחדל משימוש בדומיין? ומה אם לא מעורבת בנושא שום עשיית עושר ושום פן מסחרי? זה משנה את פני הדברים?

האם קילו ברזל יותר כבד מקילו נוצות?

לא הבנתי מה זה "להתייחס לשם רגיל כסימן מסחר? חוץ מזה, סימן מסחר אינו רשום. סימן רשום הוא רשום. למה לך להתעסק בנושא כשאינך מתמצא במטריה? אולי כדאי לפני ששואלים שאלות, ללמוד מה זה סימן מסחר ומה זה סימן רשום... לשאלתך השניה: בודאי שיכול. כל אחד יכול לדרוש מה שהוא רוצה. לשאלתך השלישית: צריך לבדוק מה השימוש שנעשה בשם המתחם.אחרי שיודעים את העובדות, ה,דורש, צריך להצביע על פגיעה בזכות שלו. תחשוב על הדימוי הכל כך מקובל, שבית המשפט שוקל את ראיות הצדדים במאזניים. אתה שואל האם המאזניים יזוזו לצד א', בלי שאתה מספר לנו מה יש בצד ב'. איך אני יכול לדעת מה שוקל יותר, כאשר אני לא יודע מה יש בכל אחד מהצדדים?

טוב לא צריך לכעוס ../images/Emo9.gif אני מבין שהנושא סבוך

קודם כל, לא אמרתי שסימן מסחרי וסימן רשום חד הם. שאלתי האם משהו שלא *רשום* כ-סימן מסחר יכול להיחשב כזה מבחינות מסוימות (ואם זה לא נכון לומר ש"רושמים" סימן מסחר, אשמח לדעת מה הפועל המקובל). הנה המאזניים: צד א' - קוראים אותו יוסי כהן אבל הוא קונה לעצמו דומיין דוד לוי. צד ב' - קוראים אותו דוד לוי והוא רוצה את הדומיין של יוסי לעצמו. האם שופט נכבד יכול לומר לצד א' - "אתה עושה גזל! דוד לוי זה כמו סימן מסחר,ולכן אני מאלץ אותך לוותר על הדומיין!". מקווה שיותר ברור ואשמח לתשובה.

הגנה על סימן מסחר

יש 3 דרכים להגן על סימן מסחר: 1. סימן מסחר לא רשום: בעוולת גניבת עין ורק אם רכש מוניטין והיתה הטעיה והתקיימו יתר יסודות העוולה. 2. רישומו כסימן מסחר (וגם אז נדרש שימוש בו). 3. סימן מסחר שאינו רשום אבל הוא מוכר היטב (קוקה קולה, מקדונלדס וכו'). שם כשלעצמו לא נכנס לאף אחת מהן ולכן אינו מוגן. אם נעשה בו שימוש מסחרי אז צריך לבדוק איך הוא מתאים לכל אחת מהן.

כן, וזה בסיס משפטי איתן ומוצק

במקרה שלך, היות ואני מבין שהפרנסה שלך תלויה בישרוטל, מוטב שתיצור קשר עם מי שפנה אליך, תודיע שאתה מוריד מייד את האתר מהכתובת הנ"ל, שאתה מתנצל על אי ההבנה ומבקש שיחזרו לעבוד איתך.

למעלה