רכישת מוצרים ותכנון כלכלי

• פותח הנושא geni1
  • פורסם בתאריך

geni1

New member
רכישת מוצרים ותכנון כלכלי

שלום , איך אתם מתנהגים כאשר אתם מתכננים לרכוש מוצר מסויים ? האם אתם חוסכים במיוחד ? וגם אם חסכתם סכום מסויים ואתם רוצים לקנות בחודש מסויים אז תתנו צ'ק על כל הסכום או תשלמו בתשלומים?

goldy

New member
טוען את הכת"ם בסכום הזה

ישנו חיסכון של עשרה אחוזים. כל ההוצאות שלי מתוכננות מראש: הוצאות שאינן מתוכננות מראש, ולא משנה מה הסיבה, מכניסות לחובות כי משלמים עליהן יותר מידיי והן רבות במיספרן: כאילו שאים לא רואים את כל הסכום עכשיו אז קיבלנו בחינם, כאילו שאים התשלום הוא 10 ש"ח אז מחיר המוצר הוא 10 ולא מאה.

jol8

New member
"כל ההוצאות מתוכננות"

תסביר לי איך אתה מתכנן את זה שהולך לך המצבר באוטו? או איזה טיפול שיניים דחוף? או הזמנה לחתונה שצריך ללכת? או שהטלויזיה בסלון מתקלקלת וצריך לקנות חדשה? אני מסכים שהוצאות קבועות מתוכננות, אבל אי אפשר להגיד שאין הוצאות פתאומיות ומפתיעות שמכריחות להדק את התקציב.

goldy

New member
זה ממש לא בעיה

"תסביר לי איך אתה מתכנן את זה שהולך לך המצבר באוטו?" _הוא הולך בפעם אחת או שהוא מגמגם קודם? אים אני יודע את אורך חייו ומתי בדיוק הותקן מן הסתם אניכולבקש מהמוסכניק שיתריע בפני. "או איזה טיפול שיניים דחוף?" _זקן חכם אמר לי פעם: אים כולם היו מצחצחים פעמיים ביום כל רופאי השיניים היו פושטים את הרגל. "או הזמנה לחתונה שצריך ללכת?" _לישאול אותם כמה הם רוצים. אולי הם בכלל רוצים עצות לחיים ולא (רק) כיסוי חגיגת חתונה? "או שהטלויזיה בסלון מתקלקלת וצריך לקנות חדשה?" _אף אחד עוד לא מת מזה שלא היה לו יום-יומיים טלוויזיה. אים היא מגמגמת כמה ימים קודם אפשר להתחיל לבדוק בחנויות למוצרי חשמל. מה גם שיש מסכי מחשב שיכולים לתפקד בתור טלוויזיה. הינה עוד משהו: נורות פלורסנט בכלל, ובדרוג אנרגטי A בילבד.

jol8

New member
אתה מלך ../images/Emo6.gif

האמת שאפשר להביא עוד מליון דוגמאות, ומצבר אמנם נותן התראות אבל אלטרנטור לא תמיד. אני בטוח שיש המון זוגות צעירים שישמחו לקבל את העצות שלך, רק לא בטוח שהם ישמחו שתבוא רק איתם לחתונה שלהם לאכול את המנה שהם שילמו עליה 40 דולר... בלי קשר - קשה להיות כ"כ מתוכנן כמו שאתה מציע ולדעתי אם אתה רוצה באמת לתת עצות שימושיות לכלל האנשים צריך ללכת על המכנה המשותף, ופחות לתת עצות לא שימושיות (מי באמת יחליף את הטלויזיה בסלון במסך המחשב של הילד?????).

goldy

New member
רוצה עודוגמאות?../images/Emo6.gif

אים הזוג הצעיר השקיע בי 40$ אשמח לתת לו 80$, רק שיהיה מבסוט. הסלון היום הולך לכיוון של HTPC: קולנוע ביתי במחשב אישי. אחרי שהטלוויזיה הנוכחית שלך, תיבדלחיים ארוכים, תישבוק, אני מניח שתיתעניין איך אפשר להחליף את הטלוויזיה במסך מחשב. מעל כל העצות; תמיד כדאי לחסוך באופן קבוע (10% מהמשכורת ובסוף השנה יש משכורת נוספת+).

jol8

New member
זאת עיצה מצויינת - אני מסכים

10% מהנטו המשפחתי - באמת דבר חשוב. אנחנו מנסים קצת להתקרב לזה למרות שזה לא פשוט. ד"א - אשמח אם תוכל לענות על השאלה שלי בדיון אחר: אם אני רוצה חיסכון חודשי ולא בפק"מ אלא בבית השקעות מה כדאי? תודה

מיכל שץ

New member
גולדי - מי משתמש במילה המעצבנת הזאת?

כת"ם? בכלל, שימוש נרחב מדי בר"ת הוא בעיקר מעצבן וגורם לאנשים להפסיק להאזין לך מה קרה? אנחנו בצבא?

goldy

New member
באזרחי זה חוסך מקום

כרטיס תשלום מראש (כן אני יודע שאת יודעת, זה בשביל מי שלא יודע
)

תכנון כלכלי

1. להציב יעד פיננסי. 2. לחסוך עבורו (תוך צבירת ריבית). 3. הוצאה בפעם אחת במזומן (זה גם יוזיל את העלות).

dify

New member
אצלי

אני מאמינה מלכתחילה בלא לחיות כל חודש עד קצה ההכנסות. כך שאם נשאר בחודש קצת עודף, לשים אותו בצד. אז יש הוצאות שאני יודעת מראש שעומדות לבוא ואני מלכתחילה חוסכת בצד עבורן. מעבר לאלו, כל חודש, כל הזמן, בלי קשר לשאלת מה ההוצאות הצפויות או הלא צפויות שלי, אני משתדלת להוציא בשיקול ובחסכנות וכך אם נשאר כסף אני לא מוציאה אותו בהזדמנות הראשונה על משהו רק כי יש לי כסף בצד, אלא הוא נמצא בצד בדיוק בשביל הוצאות בלתי צפויות או דברים מיוחדים שאני רוצה במיוחד. אני מאמינה שזה גם עניין של הכנסות מול הוצאות. אני בעד לייעל למקסימום בשוטף את ההוצאות וכך למקסם חסכונות :)

מיכל שץ

New member
חוסכים, בוודאי שחוסכים

פעם היינו נורמליים, חיינו כמו כולם. כשרצינו משהו - קנינו ותמיד היה לנו מינוס... חשבנו שזה הגיוני לחסוך אחרי הקניה (בתשלומים!) כי ככה סיפרו לנו בבנק. בסוף קיבלנו בראש והבנו שהבנק הוא לא נגדנו, הוא בעדו. וכשאנחנו קונים בתשלומים אנחנו: א. לא חוסכים, כי למרות התשלום שיורד כל חודש אנחנו עדיין צריכים "לחיות" ב. כולם מרוויחים (את הריבית) חוץ מאיתנו. נמאס לנו, אמרנו די. היום, אם אנחנו יכולים לחסוך, אנחנו חוסכים, אם לא, וצריך לחיות בצמצום - זה סימן שאין כסף, אז לא קונים! לא משנה מה זה וכמה נדמה לנו שזה חשוב. אם אנחנו מרוששים מדי - קניה של רכוש נוסף שאין לנו כסף בשבילו לא תוביל אותנו לשום מקום. לגבי הקניה האם בתשלומים או במזומן - זה דיון קצת אחר. בכל מקרה קניה במזומן היא תמיד, אבל תמיד יותר זולה.

goldy

New member
מה דעתך

לחסוך 10% מהמשכורת כל חודש לפני תשלום החשבונות כך שבסוף השנה תיהיה "משכורת נוספת+"?

מיכל שץ

New member
באופן שוטף

אנחנו חוסכים הרבה יותר. השאלה היא לאיזה צורך מוגדר החיסכון. אני לא מאמינה בלחסוך ל"שונות". כשאני יכולה אני חוסכת למטרה מתוכננת מראש. כשאין לי - אני לא קונה. נקודה. 10% אחוז לרוב מוגדר כחיסכון לבלת"מ (הא!) אנחנו מעדיפים לקרוא לזה קרן חרות והיא יושבת לה לבטח בגודל של 6 חודשי הוצאות בבנק כך שאנחנו לא צריכים לחסוך לה באופן שוטף, כשנוצר מקרה חרום וצריך להשתמש בכסף - אנחנו מחזירים לקרן את מה שנלקח ממנה בחודש/חודשים שאחר כך. המדהים הוא, שמרגע שהגרדנו אותה, אפילו כשהיא היתה רק חצי מלאה, כבר לא הזדקקנו לה כמעט, יכולנו לממן הכל מהשוטף, גם כי מרפי הפסיק לבקר אותנו וגם כי השתכללנו ביכולת שלנו לתכנן קדימה.

כמו שמישהו אמר פעם

הוצאות בלתי צפויות הן ההוצאות הכי צפויות שיש.. זה שאנחנו נוטים להתעלם מזה שהן יקרו מתישהו זה משהו אחר..

goldy

New member
הכוונה היא להישתמש בחיסכון להשקעות

הרי אנשים טוענים שאף-פעם אין להם כסף, ועד 10% לא מרגישים. בסוף השנה נוצר מצב שעבדנו 12 חודשים אבל קיבלנו על 13, כל זאת מבלי להרגיש שהצטמצמנו. כשיש משכורת נוספת+ אפשר להשתמש ב100%(!) מימנה להשקעות שביום-יום פשוט לא יכולנו להרשות לעצמנו.

למעלה