רכישת מוצרים מסין ופתיחת חנות אינטרנטית- מה ההליך?

רכישת מוצרים מסין ופתיחת חנות אינטרנטית- מה ההליך?

אני דיי חדשה בכל הנושא לכן אשמח לקבל כל פיסת מידע שיכולה להיות רלוונטית.

לגבי המכס- אני מעוניינת לרכוש מוצרים מסין באינטרנט - מדובר במספר מועט של מידות מכל דגם ממוכרים שונים מה שאומר שזה יגיע בזמנים שונים ובחבילות שונות ככה שהבנתי לגבי מכס לא תהיה לי בעיה, תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי כל הליך הרישום של העסק- זה יהיה עסק פטור
למי ניגשים קודם? מה צריך לעשות ואילו טפסים להביא?
האם אני צריכה לשלם סכום ראשוני לאחד מהמוסדות?
האם כדאי לעבוד עם רואה חשבון?
האם את דוח סוף שנה אני אוכל להגיש בעצמי?

לגבי פתיחת החנות הוירטואלית- המלצות על אתרים שמקימים חנויות וירטואליות יתקבלו בברכה,
יש למישהו מושג מה העלות של הקמת חנות וירטואלית ומה היתרונות והחסרונות של כל אתר ואתר שמציע חנות כזאת.

לגבי לוגו- יש אופציה להכנת לוגו בחינם לאתר?

לגבי משלוחים- האם כדאי לעבוד עם חברת שליחויות או עם הדואר?
מה יותר יקר? מי יותר טוב ויעיל?

לגבי כל ההליך עצמו- אשמח לקבל כל המלצה, טיפ, קישור שיכול להיות רלוונטי ולקדם אותי.
יש המון מידע באינטרנט והכל מאוד מבלבל,
אני רוצה לדעת מאיפה מתחילים.
הרעיון קיים בראש, לקוחות פוטנציאלים יש, ידע בשיווק האתר יש, יכולת אירגונית יש והמון רצון להצליח ואהבה לתחום.
רק נשאר לי לדעת מאיפה להתחיל ולצאת לדרך.

תודה מראש לכולם!

Guy Yafe

New member
תשובות

גילוי נאות: אני בונה אתרי אינטרנט וחנויות וירטואליות לפרנסתי.
&nbsp
פתיחת עוסק פטור היא תהליך מאוד פשוט: ניגשים למשרדי מע"מ בשעות הקבלה עם תעודת זהות, טופס פתיחת עוסק פטור 821 שמילאת מראש (זה יחסוך לך זמן) וצ'ק של חשבון הבנק שלך.
התהליך נמשך רבע שעה ובסיומו את מקבלת אישור על עוסק פטור. את לא צריכה לשלם על התהליך הזה כלום.
בהמשך תצטרכי לשלם מיסים ולדווח על הכנסות, וכנראה גם להגיש הצהרת הון. את הכל ניתן לעשות לבד. את הצהרת ההון אני עשיתי עם איש מקצוע שעשה עבודה יותר טובה ממני.
&nbsp
מכס:
את נדרשת לשלם מע"מ על כל מוצר שנקנה בחו"ל ונכנס לארץ. על מוצרים שהגיעו מסין, תידרשי לשלם גם מכס. מתחת לסכומים מסוימים שלטונות המכס יוותרו לך על התשלום ופשוט יעבירו.
אצלך זה לא יקרה מפני שאת מייבאת כמות מסחרית, והמצב שונה: כאשר הכמות מסחרית, את תצטרכי לשחרר את המוצרים בעצמך ותהיי חייבת להציג את התעודות של העוסק הפטור (רק עוסק פטור או מורשה רשאי לייבא לארץ בכמויות מסחריות).
מערכת הדואר מאוד אניגמטית בנושא הזה: יכול להיות שיגידו לך לנסוע לתל אביב ולשחרר שם, יכול להיות שיגידו לך לנסוע לנתב"ג או לאחד הנמלים ולשחרר שם ויכול להיות שחברת השילוח תשחרר עבורך. יכול להיות גם שהחבילה תעבור כמו שהיא ולא יעשו לך בעיות.
קצת על ההרפתקאות שלי בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=248&messageid=171363520
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=248&messageid=171555501
&nbsp
משלוח החבילה:
אם באמת מדובר בכמויות קטנות, בתור התחלה לכי על המשלוח הכי זול והכי פשוט (חבילה בדואר). כשתעברי לכמויות גדולות, נסי לחשוב על דרכים יותר יצירתיות.
&nbsp
לוגו:
אין דבר כזה לוגו בחינם. יש מעצבים שיכינו לך לוגו (כמה אלפים בודדים של שקלים). יש גם אתרי אינטרנט שיעצבו עבורך לוגו בכמה עשרות דולרים.
אם תלכי לעשות קורס יזמות כזה או אחר, כנראה תקבלי גם שירותי עיצוב בסיסים במחיר זול.
רוב המעצבים יעצבו לך לוגו ואתר אינטרנט כעיסקת חבילה.
&nbsp
אתר אינטרנט:
יש אתרים דוגמת וויקס שנותנים לך לפתוח חנות וירטואלית תחת הפלטפורמה שלהם תמורת תשלום חודשי.
יש פלטפורמות מוכנות (prestahop, woocommerce) שנותנות לך ליצור חנות וירטואלית בעצמך.
יש בונים מקצועיים שיכולים לבנות עבורך אתר בוויקס, להקים עבורך חנות מוכנה או לבנות עבורך אתר מאפס שיתאים בדיוק לדרישות שלך.
כשאת מתקשרת עם בונה אתרים, חשוב שתגדירי בצורה מפורטת ככל האפשר את הדרישות שלך כדי שלשניכם יהיה יותר קל להעריך את המשאבים הנדרשים לעבודה.
קצת על בניית אתרים:
http://blog.site-building.co.il/2015/08/blog-post.html
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה