יבוא מוצרים מסין
לכל המתעניינים ברכש מסין, ראשית יש לציין שפעולת הרכישה שביצעתי בוצעה ב אפריל 2004, יתכן שבינתיים הסינים הקשיחו מעט את תנאי הרכישה מהם. בכל אופן אני עדיין מבקש הצעות מחיר ומקבל הצעות די מפתות- ברובן דורשות כמות מינימום להזמנה וחלקם לא דורשות זאת. לפני כשבועיים קיבלתי שתי הצעות למחרטה הנמכרת בארץ במחיר של כ - 8000 ש"ח. ההצעות הינם על אותה מחרטה כשההצעה הראשונה הינה במחיר של 708 $ בתנאי FOB סין, ובכמות מינימום של 20 יח'. ההצעה השניה הינה על 900$ ללא דרישה לכמות מינימום בתנאי CIF חיפה. לבקשתכם אתאר את אופן הרכישה: 1.ראשית נרשמתי כחבר באתר ALIBABA ומכאן התחלתי לקבל עדכונים שותפים. 2. שלחתי בקשות להצעות מחיר, ומכאן התחיל העסק לרוץ בחלופות מיילים, ההצעות הגיעו ממספר מקורות על אותם מוצרים, מסתבר שהיצרנים לא מוכרים את מרכולתם ישירות אלה דרך מפיצים או בדומה. 3. יצרתי קשר במייל עם נותן ההצעה הטובה (HUA JING) ביותר וביקשתי מחיר למספר מוצרים, לאחר קבלת המחיר ביקשתי מהספק אפשרות לקבלת דוגמאות (1 יח' מכל מוצר) נענתי בחיוב ונשאלתי לסוג תקע החשמל ומפסק הבטיחות הנדרש בארץ. היות וחששתי שאין ברשותם תקע מתח ישראלי תיקני, ביקשתי לשלוח ללא תקע ע"מ למנוע בעיות בשחרור המכס. 4. שלחתי הזמנה שהפקתי כקובץ EXCEL ונראת מאד רישמית. 5. ההזמנה אושרה ע"י הספק וקיבלתי מועד אספקה ( 40יום) מותנה בהעברת התשלום מראש. 6. קיבלתי מהספק חשבון פרפורמה וביצעתי העברה בנקאית של הסכום הנקוב. מחיר כל המוצרים כולל הובלה 510 $, גודל המטען: 209 ק"ג ונפחו 3/4 מ"ק. 7.הספק דאג להובלת המטען לנמל ולמשלח ששילח המטען לנמל חיפה. 8. עם הגעת האוניה לנמל קיבלתי פניה מהמשלח שהמטען בארץ וניתן לשחררו. 9. בדקתי עם אמילי מכס מה יהיה מחיר השחרור והטיפול במטען, ונדרשתי לסכומים גבוהים מאד שהיו אף מעל מחיר הטובין. 10. החלטתי לבצע השחרור באופן עצמאי, ותאמינו לי מאד פשוט- מגיעים למשרד המשלח ומקבלים הנחיה קצרה מאד לאופן השחרור ולמי יש לגשת לצורך הענין. 11. עלויות השחרור הן כדלקמל: למשלח: עבור- ריקון, פקודת מסירה, דמי סוכן,תקשורת, דמי המתנה, הובלה משנית סה"כ 550 ש"ח רשות הנמלים 20 ש"ח אוברסיז (מחסן) 182 ש"ח מכס 370 ש"ח. http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx ראו הקישור לאתר המכס ביבוא אישי. למכס יש להגיע עם כל החשבונות , ההזמנה, תאור וצילום המוצרים והסבר לתיפקודם ע"מ שאנשי המכס ידעו לסווג המוצר, ברוב המקרים אין מכסים על המוצרים שאנו משתמשים. סה"כ הוצאות בארץ 1122 ש"ח . נקודה מאד חשובה- מטען שמגיע לארץ במכולה או באריזה גדולה וסגורה לא ניתן להפרידה בתוך מתחם האיחסון אלה מעבר לשער המתחם, לשימחתי המטען שלי הגיע כל פריט באריזה נפרדת כך שלא היתה לי בעיה להעמיס הכל על טנדר קטן. המוצרים עובדים אצלי עד היום ללא בעיות ובמשך תקופה ארוכה הספק המשיך להתכתב איתי וציפה להזמנה שאזמין לאחר בחינת המוצרים. עקב חשדנותי הסכמתי להמר על 500 $ שהפריטים יגיעו לארץ, לצערי לא הזמנתי מוצרים נוספים, חכמים לאחר מעשה. קיימת דרך נוספת לבצע רכישות בסין (אומנם לא ניסיתי דרך זו, שווה לנסות) יש לא מעט ישראלים בסין שמבצעים רכישות שונות יתכן וניתן להעזר בהם, כמובן שידרשו תשלום עבור עבודתם - אך שווה לבחון דרך זו. נושא נוסף שכדאי לבחון: אם נתארגן לרכש כקבוצה ע"מ לעקוף את מגבלת מינמום כמות, פעולה זו לא תחשב כיבוא אישי ולצורך כך ידרש רשיון ייבוא והיבוא יחשב כיבוא מחסרי. יתכן ואם נפנה למכס כקבוצת חובבים נוכל לבדוק סוגיה זו. אני מקווה שנתתי פרוט מלא בתקווה שיקדם את אותם אלו המעוניינים בהרפתקאה של רכש מסין. אם יתעוררו שאלות נוספות אשמח לענות.