רכישת מוצרים מסין

Ofer Ringer

New member
רכישת מוצרים מסין

באתר זה http://www.alibaba.com/ ניתן למצא את כל המוצרים המיוצרים בסין. בהזמנות קיימת בעית כמויות, מנסיוני הצלחתי לפני כ 4 שנים להזמין ולקבל מספר מוצרים כדוגמאות (כמובן בתשלום) מחרטה, משור סרט, מקדחת עמוד ומלטשת סרט"36 ודיסקה "9- כל זאת במחיר מגוחך. עדין אני מקבל הצעות מחיר מאד אטרקטיביות לבקשות שאני מגיש. כדאי לחשוב על התארגנות של מספר אנשים המעוניינים לרכוש מוצרים ישירות מסין. גם נושא המשלוח אם נדרש בדרך כלל מטופל ע"י הסינים בתשלום מגוחך, שיחרור מהמכס אינו בעייתי וכדאי לעשותו באופן עצמאי ולחסוך הוצאות גבוהות של אמילי מכס. אשמח לשתף את מי שמעוניין בפרטים נוספים.

yulevi

New member
חומר למחשבה

נכנסתי לאתר ומעניין מעצם זה ששולחים מוצרים לארץ, לפחות חברה ידוע לי שמייצרת כלים לנגרות למספר מותגים בעולם תחת שמות שונים burt גם בקרת האכות היא משביעת רצון,

yulevi

New member
עופר ../images/Emo35.gif

לבקשת מספר חברים שפנו אלי,אם תוכל לכתוב קצת על תהליך הקנייה ,תהליך ההספקה וההובלה,מאחר וחלק מהיצרנים\הספקים דורשים כמות מינימום להזמנה

yoavliberman

New member
שאלות נוספות על נושא מעניין זה

עופר, אני חושב שחברי הפורום יודו לך מאוד אם תספר לנו בפירוט על נסיונך והמלצותיך בנושא. יבוא אישי של מכשירי נגרות מהמזרח הוא תחום "מסתורי" ורווי לבטים: ממי לקנות, איך להבחין בין איכות לרשלנות, כיצד קונים -- האם בעזרת כרטיס אשראי או Paypal?, מסכת היסורים של מערך הנמלים והמכס בארץ וכו'. כל מידע בנושא יהיה מבורך. אולי תוכל להעלות את הדברים כקובץ שיכנס לתיק המאמרים בפורום? יהודה בטח יוכל להסביר לך איך לעשות זאת.

Ofer Ringer

New member
יבוא מוצרים מסין

לכל המתעניינים ברכש מסין, ראשית יש לציין שפעולת הרכישה שביצעתי בוצעה ב אפריל 2004, יתכן שבינתיים הסינים הקשיחו מעט את תנאי הרכישה מהם. בכל אופן אני עדיין מבקש הצעות מחיר ומקבל הצעות די מפתות- ברובן דורשות כמות מינימום להזמנה וחלקם לא דורשות זאת. לפני כשבועיים קיבלתי שתי הצעות למחרטה הנמכרת בארץ במחיר של כ - 8000 ש"ח. ההצעות הינם על אותה מחרטה כשההצעה הראשונה הינה במחיר של 708 $ בתנאי FOB סין, ובכמות מינימום של 20 יח'. ההצעה השניה הינה על 900$ ללא דרישה לכמות מינימום בתנאי CIF חיפה. לבקשתכם אתאר את אופן הרכישה: 1.ראשית נרשמתי כחבר באתר ALIBABA ומכאן התחלתי לקבל עדכונים שותפים. 2. שלחתי בקשות להצעות מחיר, ומכאן התחיל העסק לרוץ בחלופות מיילים, ההצעות הגיעו ממספר מקורות על אותם מוצרים, מסתבר שהיצרנים לא מוכרים את מרכולתם ישירות אלה דרך מפיצים או בדומה. 3. יצרתי קשר במייל עם נותן ההצעה הטובה (HUA JING) ביותר וביקשתי מחיר למספר מוצרים, לאחר קבלת המחיר ביקשתי מהספק אפשרות לקבלת דוגמאות (1 יח' מכל מוצר) נענתי בחיוב ונשאלתי לסוג תקע החשמל ומפסק הבטיחות הנדרש בארץ. היות וחששתי שאין ברשותם תקע מתח ישראלי תיקני, ביקשתי לשלוח ללא תקע ע"מ למנוע בעיות בשחרור המכס. 4. שלחתי הזמנה שהפקתי כקובץ EXCEL ונראת מאד רישמית. 5. ההזמנה אושרה ע"י הספק וקיבלתי מועד אספקה ( 40יום) מותנה בהעברת התשלום מראש. 6. קיבלתי מהספק חשבון פרפורמה וביצעתי העברה בנקאית של הסכום הנקוב. מחיר כל המוצרים כולל הובלה 510 $, גודל המטען: 209 ק"ג ונפחו 3/4 מ"ק. 7.הספק דאג להובלת המטען לנמל ולמשלח ששילח המטען לנמל חיפה. 8. עם הגעת האוניה לנמל קיבלתי פניה מהמשלח שהמטען בארץ וניתן לשחררו. 9. בדקתי עם אמילי מכס מה יהיה מחיר השחרור והטיפול במטען, ונדרשתי לסכומים גבוהים מאד שהיו אף מעל מחיר הטובין. 10. החלטתי לבצע השחרור באופן עצמאי, ותאמינו לי מאד פשוט- מגיעים למשרד המשלח ומקבלים הנחיה קצרה מאד לאופן השחרור ולמי יש לגשת לצורך הענין. 11. עלויות השחרור הן כדלקמל: למשלח: עבור- ריקון, פקודת מסירה, דמי סוכן,תקשורת, דמי המתנה, הובלה משנית סה"כ 550 ש"ח רשות הנמלים 20 ש"ח אוברסיז (מחסן) 182 ש"ח מכס 370 ש"ח. http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx ראו הקישור לאתר המכס ביבוא אישי. למכס יש להגיע עם כל החשבונות , ההזמנה, תאור וצילום המוצרים והסבר לתיפקודם ע"מ שאנשי המכס ידעו לסווג המוצר, ברוב המקרים אין מכסים על המוצרים שאנו משתמשים. סה"כ הוצאות בארץ 1122 ש"ח . נקודה מאד חשובה- מטען שמגיע לארץ במכולה או באריזה גדולה וסגורה לא ניתן להפרידה בתוך מתחם האיחסון אלה מעבר לשער המתחם, לשימחתי המטען שלי הגיע כל פריט באריזה נפרדת כך שלא היתה לי בעיה להעמיס הכל על טנדר קטן. המוצרים עובדים אצלי עד היום ללא בעיות ובמשך תקופה ארוכה הספק המשיך להתכתב איתי וציפה להזמנה שאזמין לאחר בחינת המוצרים. עקב חשדנותי הסכמתי להמר על 500 $ שהפריטים יגיעו לארץ, לצערי לא הזמנתי מוצרים נוספים, חכמים לאחר מעשה. קיימת דרך נוספת לבצע רכישות בסין (אומנם לא ניסיתי דרך זו, שווה לנסות) יש לא מעט ישראלים בסין שמבצעים רכישות שונות יתכן וניתן להעזר בהם, כמובן שידרשו תשלום עבור עבודתם - אך שווה לבחון דרך זו. נושא נוסף שכדאי לבחון: אם נתארגן לרכש כקבוצה ע"מ לעקוף את מגבלת מינמום כמות, פעולה זו לא תחשב כיבוא אישי ולצורך כך ידרש רשיון ייבוא והיבוא יחשב כיבוא מחסרי. יתכן ואם נפנה למכס כקבוצת חובבים נוכל לבדוק סוגיה זו. אני מקווה שנתתי פרוט מלא בתקווה שיקדם את אותם אלו המעוניינים בהרפתקאה של רכש מסין. אם יתעוררו שאלות נוספות אשמח לענות.

יש לי עוד שאלות

1. האם יש ביטוח למשל: טעות הספק לא רשם נכון את היעד לישראל והגיע למקום אחר. 2. המשלוח נפל בדרך ונגרם נזק. 3. תקלה רצינית באחד המרכיבים. 4. האם יש יבואן בארץ שאפשר לרכוש חלפים לאחר בלאי. 5. האם שולחים Service Manual ו Spare Part Catalog כדי לפתור בעיות טכניות בצורה עצמאית.

Ofer Ringer

New member
יבוא מוצרים מסין

ראשית,ברצוני לציין שאיני ייבואן ואיני מייצג גוף זה או אחר. נתבקשתי לפרט את הצעדים לאופן הייבוא האישי שיבאתי מסין, ואין בדברי מאין המלצה או קביעה כל שהיא. קחו את המידע ונסו בכוחות עצמכם לרכוש מוצרים בעלויות נמוכות מהמקובל בארץ. לשאלותיך: ניתן לבטח כל משלוח , זה כרוך בתשלום הביטוח. אני לא ביטחתי המשלוח כך שאין לי מידע לשתף בנושא. במוצרים שקיבלתי לא היו תקלות, כך שלא נדרשתי לשאלה זו. אין יבואן בארץ, ואם יש אין לך קשר אליו - אתה מבצע ייבוא אישי, גם אם תייבא מקרר מארה"ב אין לך אחריות בארץ. אני קיבלתי אחריות לשנה על החלקים.. שולחים עם כל מוצר ספר הפעלה די מפורט עם רשימת חלקים מפורטת. שוב, קיים סיכון ברכישה כזו, מנסיוני לא היו לי תקלות. ובא לא נשכח שכל מטרתנו היא הקטנת עלויות. באחד המוצרים נשרף לי מנוע עקב שימוש לא נכון שלי,פרקתי המנוע ומסרתי לתיקון אצל מתקן מנועים והכל בא על מקומו בשלום- המכשיר עובד כמו חדש.

השאלות שלי במבט קדימה

לגבי תחזוקה וחלפים לפעמים רוכשים מכשיר במחיר מוזל אבל לאחר תקלות נתקלים לשוקת שבורה

yulevi

New member
זה שיקול

וידוע לי גם על כלים שיובאו על ידי יבואנים לארץ, וגם אצלם יש בעיית חלפים,

yeka1

New member
יבוא מסין

הרעיון מעניין , רצוי לפרסם פרטים על התהליך ואם אפשר על העלויות . אני מעונייןבמקצוע . בברכה יהודה

בדרך כלל האתר הזה מיועד לסוחרים

בכל קורס או ספר של מכירות דרך eBay אחת ההמלצות להשתמש בספק alibaba, אפשר למצוא הכל במחירים מוזלים ומצחיקים. תשימו לב לכל מוצר רשום min ז"א כמות מינימאלית שאפשר לרכוש. רוב המוצרים הם חיכויים או תואמים של מוצרים בעלי מותג. אולי מוצרים גדולים כמו מחרטה המינימום קטן יותר. רק אם מתארגנת קבוצה בהתאם והמינימום לא גדול אפשר להתארגן. על איכות המוצר לא ידוע לי.

yulevi

New member
נכון-אבל

היתה לי שיחה ארוכה עם עופר בנושא,עופר המין וקיבל מחרטה מסור סרט ועוד כלים ישירות לנמל חיפה,ניסיתי בזמנו לייבא עבורי ועוד חברים מחרטה כבדה מיצרן שמייצר למותגים באר"הב והבעיה היתה בכמות,לעומת זאת עופר ייבא מוצרים בודדים

ליד כל מוצר רשום מינמום להזמנה

אם המינימום לבודדים לאותו רגע, אז מצליחים. למשל הסתכלתי על מקדחה עם פטישון היה רשום מינמום 500. צריך לעקוב כל הזמן זאת מערכת דינמית שמשתנה בכל רגע.

למעלה