רכישת מצלמה - ניקון D5600

איל94

New member
רכישת מצלמה - ניקון D5600

אחרי הרבה התלבטויות והתייעצות כאן, החלטתי לרכוש את ניקון D5600 עם עדשה 18-140.
אני מגדיר את עצמי כחובב צילום, מתחיל +.
צילמתי המון בעידן הפילם ועכשיו, לאחר הרבה שנים, מחפש את מצלמת הכניסה לעולם הדיגיטלי.
מה דעתכם ?

dudi4321

Active member
תתחדש!

האם תצליח להכיר את כל הפיצ'רים של המצלמה?
סט מעולה!! עדשה טובה עם טווח זום מצויין.
להתחלה לא צריך יותר כלום. גם לא פילטר הגנה

אחרי שתחווה ניסיון תראה באיזה מקום היה הזום, בין 18 ל-140, ואז אולי תשאל איזו עדשת פריים תוסיף.
תלוי מאד בנושאי הצילום שאתה תצלם, נופים, משפחה, ארועים חשוכים, מבנים, ספורט, פורטרטים, פרחים ועוד.

איל94

New member
תודה רבה ! שתי שאלות

1. איך הכי טוב להכיר את המצלמה ? לקרוא את המדריך שלה ?
2. אני אצלם משפחה, נופים. ספורט פחות.
האם כדאי להוסיף עדשה קבועה, נניח 50 ממ ?
מה היתרון בכך ?

איל94

New member
ועוד שאלה

ניתן בארץ לקנות מצלמות בחנויות שמיבאות בעצמן, כלומר ללא אחריות של הדר.
ההפרשים מגיעים למאות שקלים.
האם לדעתכם ניתן לקנות בחנויות האחרות ?
השרות הוא שלהם.

sagiKor

New member
ההפרש הכספי מתבטא ב:

שנת אחריות במקום שנתיים (ושלוש לעדשה).
שירות ע"י מעבדה לפי בחירת החנות ואתה לא יודע את איכותה.
אין ספר מצלמה בעברית.

באופן אישי, אחריות ושירות פחות מעניינים אותי, אני מעדיף לחסוך כסף. כשתהיה בעיה אז אלך למעבדה שמתאימה לי. עד היום (טפו טפו טפו) חסכתי יותר מאשר הוצאתי בנושא השירות ותיקונים.

רק נושא הספר יכול להיות חשוב אם אתה לא מסתדר עם הספרות באנגלית.
אי אפשר לרכוש את הספר בנפרד ואף אחד לא ימכור לך אותו.
כאחד שמסתדר עם אנגלית אז גם העניין הזה לר מעניין אותי.... גם בספר באנגלית אני לא נוגע, מעדיף להוריד PDF (באנגלית) ולבצע חיפושים קלים למה שאני צריך לדעת.

איל94

New member
תודה ! אין לי בעיה עם אנגלית כך שגם אצלי זה פחות רלוונטי

Jack D Ripper

New member
עדשה קבועה

יש הרבה ייתרונות לעדשת פריים (איכות אופטית, גודל, מפתח צמצם,...) אבל חשוב לקנות עדשה באורך מוקד שמתאים לשימושים שלך.
&nbsp
עדשת 50מ"מ על מצלמת קרופ היא אורך מוקד מאוד ספציפי, הוא מתאים בערך לפורטרטים של חצי דמות. לשימוש כללי/נוף עדיף עדשה רחבה יותר (למשל 35) ולפורטרטים פורמליים עדיף עדשה ארוכה יותר (למשל 85). הייתרון העיקרי של עדשות 50 הוא מחירן הזול (וקצת חסד נעורים מתקופת הפילם).
&nbsp
עדיף שקודם תתחיל לצלם, ואז תראה איזו עדשה חסרה לך.

steiff

New member
הדרך הכי טובה להכיר את המצלמה היא לצלם בה

אבל במקביל גם לקרוא את הספר (ואפשר לחפש גם מידע ברשת בעניינים ספציפיים) ולנסות ליישם מה שכתוב בו.

העדשה הנוכחית מספיקה לצילום משפחה ונופים. המגבלה העיקרית שלה היא הצמצם - ומכאן יכולותיה בצילום בלילה או בתנאי תאורה בעייתיים. אבל בעניין הזה יש כמה הערות:

א. לעומת עידן הפילם או המצלמות הדיגיטליות הראשונות, למצלמה הזו יש כבר חיישן מתקדם שמסוגל להפיק תמונות גם בתנאי תאורה לא מושלמים. אם בעידן הפילם והחיישנים המיושנים אפשר היה להגיע ל-ISO/ASA 400 ״מכסימום״, היום אפשר להגיע עם המצלמה הזו ל-1600 ואפילו יותר. למי שרגיל לרגישות הנמוכה דל סרטי צילום - המצלמה הזו פותחת כבר. רחב להתנסות מחודשת.

ב. בתנאים מסויימים אפשר להשתמש בפלאש המובנה במצלמה, או בפלאש חיצוני שאפשר לרכוש בנפרד. צריך לדעת להשתמש בפלאש משום שהוא יוצר תופעות בתמונה (צלליות, קונטרסט חזק מאד) אבל הוא פותר את מעט בעיות התאורה שהמצלמה אולי לא תוכל להתגבר עליהן לבד.

עדשה קבועה שימושית למקומות בהם החדות הנוספת שלה והעברת האור המשופרת שלה יכולים להיות ההבדל בין תמונה מפוספסת לתמונה מוצלחת. אבל צריך לבחור בעדשה הנכונה לשימוש הרלוונטי. מה שהיתה עדשת 50 מ׳מ על מצלמת הפילם תעשה היום עדשת 35 מ׳מ (או 33 מ׳מ) וזה בגלל הפרשי הגודל בין סרט הצילום לחיישן הדיגיטלי. אבל תצטרך לבדוק מה אורך המוקד שמתאים לשימושים שלך. 50 יהיה קרוב לוודאי צר מידי לרוב השימושים. ממליץ למקד את החיפוש דווקא לאזור שבין 20-35 מ׳מ שמתאים יותר לשימושי היום-יום, או לאורך 85 מ׳מ ומעלה שמתאים לפורטריטים וצילומי טלה/ספורט.

איל94

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת !

התחלתי לבדוק על 35 אבל קצת "נבהלתי" מהעלויות ...
מניח שכמו שכתבו כאן, אתחיל להתרגל ולבחון את המצלמה ועם הזמן ארחיב את כמות העדשות.
שוב תודה על העזרה הגדולה כאן בפורום !!!

למעלה