רכישת נגן MP3 עם חיי סוללה ארוכים

Marooned86

New member
רכישת נגן MP3 עם חיי סוללה ארוכים

היי, אני טסה לדרום אמריקה בעוד כחודש, ויש לי נגן שאני מעריצה מאוד של קריאייטיב, שעבר איתי שנים של תהפוכות ועודנו חי, בועט וקיים. הוא 1GB סך הכל, כך שאני מעוניינת להשתדרג לקראת הנסיעה. (היה לי אייפוד, אך הוא התקלקל. חיי הסוללה שלו לא היו מהמצוינים, בלשון המעטה.) אני מחפשת נגן של 4GB, כשהפקטור הכי חשוב אצלי הוא חיי סוללה ארוכים בין כל הנסיעות שאעבור. יהיה לי לצדי את הנגן הישן, שבנוי על סוללות רגילות; כך ש - worst comes to worst, יהיה לי עדיין את הנגן הקודם על הסוללות. ראיתי את Sandisk Sansa Fuze 4GB. העלות שלו סבירה לחלוטין, ואף זולה משחשבתי. מהביקורות שראיתי; חיי סוללה טובים סך הכל. ביקורות טובות. אך עדיין יש בי מן הספק לגבי הנגן הזה. האם ישנן המלצות נוספות לגבי נגנים בנפח הזה, עד 500 ש"ח?
לא חשוב לי נגן MP4 שינגן לי סרטים או קליפים
לא חשוב אם יקרא עברית
אוזניות טובות כבר יש לי, אך שתהיה איכות שמע טובה
לא צריכה TOUCH, שעלול להתקלקל בהמשך הדרך.
שידע לקרוא תיקיות (ראיתי משהו בביקורות של הסנסה על כך)
חיי סוללה ארוכים
מה בנוגע לנגן iAudio/Cowon i7 4GB
אודה לעזרתכם.

or121210

New member
מספר בעלי IAUDIO 7 בפורום קנו נרתיק של

נגן מדבקה שמתאים גם ל-IAUDIO 7. שמעתי שיש אופיס דיפו. בבאג גם מוכרים נרתיקים שמתאמים לכל נגן.

Marooned86

New member
איך הוא מבחינת שמע?

אני אשאל שאלה כזאת; יש לי אוזניות איכותיות, לשני הנגנים. האם זה משפיע בקשר ישיר לאיכות שמע של נגן ה-i7? כי ראיתי כמה ביקורות שהמוזיקה לא צחה כל כך. אז האם האוזניות פשוט גרועות, או שמא הנגן הוא שלא עומד בציפיות? כי על אף ציפיותיי לנגן MP3 שחיי הסוללה שלו יהיו ארוכים, אני גם צריכה איכות שמע טובה. (אני לא אגיד 'מאוד' כי אני לא יודעת מהו האומדן שלכם לגבי כך)

Marooned86

New member
אוקי, תודה, אכן טוב לשמוע.

יש לך את הנגן הזה? יתרונות? חסרונות?

Marooned86

New member
ומהי דעתך בכל זאת על ה- Sandisk Sansa Fuze 4?

קראתי את מיני הביקורות על i7, אני קצת נרתעת מהמגע הקליל שלו ושכל תנועה בלתי-רצונית, או נגיעה פשוטה, עושה 1001 פעולות במכשיר. אני לא מאוהבי ה - Hold button, כך שאני רוצה את מרחב התנועה החופשי שלי. אולי לטיול עצמו הוא כן מתאים, בעיקר בגלל חיי הסוללה, אבל הייתי בכל זאת רוצה לשמוע דעה אחרת על נגן אחר. אולי יש המלצות אחרות, בסגנון של ה-i7? (בדגש על חיי הסוללה) אולי הבעיה שציינתי לעיל לא כל כך גרועה כמו שמתאים אותה? אולי ב-8GB היא נעלמת?

Marooned86

New member
והאם כשמלבישים על ה-i7 את הנרתיק,

אז מרחב התמרון קטן? כלומר, אומרים שכל נגיעה קטנה גורמת לפעולה אחרת ולא רצונית, אז אם הנרתיק שומר על כך ש"לא נעשה טעויות" כאלו?

תלוי בנרתיק.

ברמת העיקרון נרתיק גנרי לא אמור להתאים ואמור פשוט להחזיק אותו ועל מנת שתשתמשי בו - תוציאי אותו. יכול להיות שתמצאי אחד שיתאים מעט למקשי המגע(קצת קשה לי להאמין) ואז תוכלי להשתמש בו תוך כדי שהוא בנרתיק שלו. כמו כן, תשקלי קנייה מחו"ל של הנרתיק.

יאיר B

New member
לאיאודיו יש את הנגנים עם זמן הסוללה הארוך

ביותר (לפחות בישראל, יכול להיות שיש כמה דגמים של סוני שלא נמכרים בישראל עם זמן סוללה ארוך יותר). לאיאודיו 7 יש מקשי מגע - דבר שמחייב שימוש במקש HOLD כדי שלא כל נגיעה קטנה במשהו תגרום להפעלת המקש. באופן כללי אין הבדל בין נגנים מאותה סדרה אך בעלי קיבולות שונות - סה"כ מחליפים את צ'יפ הזיכרון (האיפוד טאצ' החדש הוא יוצא מן הכלל ולא נתייחס אליו עכשיו). בעיקרון כל נגן שיש לו מסך מגע או מקשי מגע יחייב שימוש במקש HOLD. לגבי הפיוז - אפשר להשתמש בו ללא מקש HOLD. איכות השמע טובה לדעתי (יש לי את שניהם, פיוז ו-7). זמן הסוללה שלו הוא כשליש מזה של האיאודיו 7. לגבי נרתיקים - לאיאודיו 7 אילתרתי נרתיק של נגן מדבקה (אלו השחורים הארוכים), הוא נכנס בדיוק בתוכו. אבל אי אפשר לתפעל אותו כשהוא בתוך הנרתיק. צריך להוציא אותו החוצה. באופן כללי אני לא מחובבי הנרתיקים לנגנים.

Marooned86

New member
גם אני לא מחובבי הנרתיקים,

אבל בגלל העניין של לחצן ה-HOLD וכל נגיעה קלה גורמת לפעולה שאיני מעוניינת בה... גורם לי קצת לשקול את הנושא. נושא הסוללה ב-i7 הוא בהחלט מעודד, אבל אם באמת אני לא אהיה על Hold... זה באמת כל כך גרוע? האמת שהוא גם בכלל לא יקר, וכ-50 שעות סוללה זה באמת מחוץ לליגה שהחשבתי אותה להיות בה. (הם התחייבו ל-60 שעות, בפועל, ממה שאני מבינה כ-47-48 שעות?) ממה אתה יותר מרוצה, מה-i7 או הפיוז?

יאיר B

New member
אני אוהב יותר את ה-I7 ולו רק בגלל העובדה

שניתן להגדיר לו להשתמש במקשי הקול גם כאשר הוא נמצא במצב HOLD. אז אני בונה רשימת השמעה, שם על HOLD ואם צריך להגביר או להנמיך, אפשר לבצע את זה בלי בעיה. לפיוז יש מסך יותר גדול וברור מאשר ל-I7 וגם אפשר לראות עליו סרטונים (דורש המרה). הבעיה אצלי היא שאני די מפוזר, שוכח לטעון את הנגן ולכן זמן סוללה הזה הדבר החשוב ביותר עבורי בבחירה של נגן (יחד עם חיבור סטנדרטי שאין בפיוז, אבל אני לא חושב שלך זה חשוב).

Marooned86

New member
או, זה מגניב! שאפשר לשחק עם הווליום במצב HOLD

איזה חיבור יש לפיוז? סרטונים לא ממש מעניין אותי, במיוחד לא במסכים קטנים שכאלו, וההמרה הזאת סתם מסורבלת. יש לך עוד איזשהם יתרונות ל-i7 שאתה חושב שחשוב לציין, או שמא חסרונות? תודה בכל אופן על התשובות

or121210

New member
תגובה

יש לפיוז כבל ייחודי שמתאים רק לו ואאל"ט ל-View. יכול להיות קצת בעייתי להשיג אותו במידה ומאבדים אותו...(את הכבל) ה-iAudio 7 קטן, שזה יכול להיות יתרון וחיסרון, ה-JetEffect של cowon : http://www.cowonamerica.com/news/details_181.html (לא JetEffect 3.0, אלא אחד יותר ישן, שזה אחד החסרונות של ה-I7, שהוא ישן וכבר לא יוצאים לא הרבה עדכוני קושחה) ד"א, אם זה כמו ב-D2, אז במצב Lock אפשר להגדיר לנגן להעביר שירים קדימה/אחורה במקום מקשי הווליום.

Marooned86

New member
מישהו יודע אם באמת לפיוז יש כבל ייחודי?

לא כל כך הבנתי מה היתרון\חסרון של ה-JetEffect? אם לא הכבל הייחודי של הפיוז, היית ממליץ לי עליו, לנסיעה ארוכה בדרום אמריקה? (נוסף לנגן הזה, יש לי נגן של קריאייטיב על סוללות רגילות.)

כן.

יש לו כבל USB לכניסה יחידות של סנסא(דרך מעולה להרוויח עוד כמה פרוטות). אין צורך להשתמש בג'ט אפקט אלא אם כן אתה רוצה לשים תמונות/וידאו, פשוט משתמשים באקספלורר של וינדוס. לנסיעה ארוכה אולי שווה ללכת יותר לכיוון של I7 בגלל הסוללה.

Marooned86

New member
אולי יש עוד איזה נגן שאתה ממליץ עליו?

הלכתי לבאג לבדוק איך הנגן נראה, ה-i7, לא כל כך התלהבתי; הוא נורא קטן והמקשים לא ממש נוחים. ייתכן ואקנה אותו בסוף רק בגלל הסוללה. אבל מה שכן, המוכר גם אמר לי שהערכה מגיעה בלי מטען, רק הטענה דרך המחשב, ואפשר לקנות את זה בנפרד. אז - 1. איפה קונים מטען ל-i7? 2. איך אני אדע אם הוא מתאים לשקעים של דרום אמריקה?

יאיר B

New member
מרבית הנגנים מגיעים בלי ספק באריזה.

צריך לקנות בנפרד. יש הרבה כאלה, ברמות מחיר שונות. מציע לא לקנות משהו זול מדי. לגבי שקעים בדרום אמריקה - אני לא יודע אם הם דומים למה שיש בישראל, מציע לקנות מראש בישראל ערכת מתאמים לשקעים בינלאומית (סיפור של בערך 35 שקל). ציוד שנמכר בישראל מגיע עם שקע שמתאים לישראל (הספקים הללו לא מגיעים עם סט מתאמים).

Marooned86

New member
אז מה טווח המחירים של הספקים השונים?

מה כן כדאי לקנות, מהו לדעתך, הוא ממוצע וטוב והרוב באים על סיפוקם?

למעלה