רכישת נכס להשקעה - שאלות למבינים!!

ofirmat1

New member
רכישת נכס להשקעה - שאלות למבינים!!

יש לי הון עצמי של 120,000 , באפשרותי לקנות דירת קרקע עם פוטנציאל לבניה ב-160000 שח + השקעה של200000 שח שתכניס הכנסה של בערך 3000 שח בחודש. בבירור עם לאומי למשכנתאות נותנים 50% על הנכס בלבד ל-10 שנים ב-3.85% (אני חוזר רק על הנכס). שאלותיי הם:: כמה אחוז משכנתא לקחת לאיזה תקופה ומהם הריביות המקובלות בשוק.??? לפי איזה חישוב לעשות את עלויות הבנייה??? ומה העלויות הנוספות בבנק מעבר לריביות??(אני מתכוון פתיחת תיק, ביול, וכו??. תודה לכולכם...

yubi1

New member
רכישה

אוליי תסביר שוב מסודר כמה כסף יש לך בש"ח? כמה עולה הדירה סה"כ בלי השיפוץ? וכמה עולה השיפוץ? עלות בניה מחשבים לפי 1000$ למ"ר וזה בטוח מכסה את ההוצאה. פתיחת תיק משתנה בין הבנקים אך באופן כללי 0.25 פרומיל מההלוואה, כלומר אם לדוגמא לקחת 100000 ש"ח אזי פתיחת התיק תהיה 250 ש"ח. ביול אין, זה התבטל בינואר 2005 לשמחת העם. אך יש הוצאות מסביב וזה תלוי האם הבית הוא בטאבו או במינהל?תחשב עוד 700 ש"ח. בקשר למה שכתבת על בנק לאומי ,אם הכסף הוא לרכישה אז אתה יכול עד 90% ולעיתים גם 95% ואם זה לשיפוצים אז אכןעד 50%מערך הנכס.

תשובה

הריבית שקיבלת בלאומי די אטרקטיבית. השאלה אם נותנים לך את כל הסכום בריבית קבוע או רק חלק ובעצם הרווחיות של הבנק גבוהה היותר בחלק השני של ההלוואה. תבדוק את זה היטב לפני לקיחת המשכנתא.

למעלה