רכישת סימולציות פסיכומטרי

yuval1252

New member
רכישת סימולציות פסיכומטרי

איפה אפשר לרכוש סימולציות פסיכומטרי של המהדורה החדשה?(מלבד אלו של המרכז הארצי).

jaromor

New member
סימולציות

לדעתי, אם את/ה עושה קורס, בהחלט מומלץ לפתור את הסימולציות של המכון שבו את/ה לומד/ת (כחלק מהקורס). עם זאת, אם את/ה לומד/ת לבד, חבל לבזבז כסף על סימולציות כי יש המון חומרים טובים באינטרנט בחינם:

* סימולציות חדשות של המרכז הארצי - 10 סימולציות בעברית במתכונת החדשה + שתי בחינות משולבות במתכונת החדשה.

* סימולציות של המרכז הארצי במתכונת הישנה- כ-15 בחינות שאפשר להתאים למתכונת החדשה ע"י הורדת חלק מהשאלות (בעיקר בפרק המילולי).

* בנוסף, אפשר למצוא בחינם באתרי המכונים השונים עוד כ-10-15 בחינות - כמעט כל מכון מציע היום סימולציה בחינם ולעיתים גם כמה סימולציות: יואל גבע, הייקיו, סמארט, ניב רווח, סטודנט, אחד על אחד (ואולי עוד מכונים ששכחתי). חלק מהסימולציות משקפות יותר וחלק פחות, אבל כולן טובות לתרגול.

לדעתי, מומלץ להדפיס כל אחת מהבחינות בבית דפוס (או בחנות מתמחה) בעלות נמוכה יחסית.

yuval1252

New member
שאלה

תודה על התגובה. איך עושים התאמה למתכונת החדשה?

jaromor

New member
התאמת פרקים ישנים למתכונת החדשה

פרקי אנגלית- שתי חלופות:
א. לפתור את כל הפרק ב-25 דקות.
ב. להשאיר 8 שאלות S.C (האחרונות), 4 שאלות RES (האחרונות) ואת כל 10 השאלות של הבנת הנקרא, ואז לפתור אותו ב-20 דק' - כך קיבלת פרק זהה למתכונת החדשה.
(אגב, בפרקי האנגלית במתכונת הישנה יש בחלק מהמבחנים 27 שאלות רגילות, ובחלק אחר של הפרקים יש 29 שאלות מעט קלות יותר)

פרקי כמותי - שתי חלופות:
א. לפתור את כל הפרק בלי שאלות ההשוואה הכמותית (אם שאלות ההשוואה הכמותית נמצאות בסוף הפרק, יתקבל פרק יותר קל שלא משקף את הרמה הפסיכומטרית, אבל הוא עדיין טוב לתרגול).
ב. לפתור את כל הפרק (כולל ההשוואה הכמותית)- חבר'ה מהפורום הזה גילו שלעיתים המרכז הארצי לוקח שאלות השוואה כמותית ישנות והופך אותן לשאלות "רגילות" (מילוליות ולא בצורה של טבלה). לכן, בהחלט אפשר לומר ששאלות ההשוואה הכמותית רלוונטיות (ובכל מקרה החומר הוא אותו חומר).

פרקי מילולי:
יש להוריד את שאלות "מילים וביטויים" (שאלות 1-4) ואת שאלות "החלפת אותיות" (לרוב שאלות 11-14).
נשארנו עם 22 שאלות: 6 אנלוגיות, 5 השמ"ש, 5-6 הגיון ו-5-6 הבנ"'ק (אם את/ה פותר/ת על זמנים, יש להקדיש לכך 19 דקות).
יש לציין ששאלות האנלוגיות, השמ"ש והבנ"ק במתכונת הישנה זהות לחלוטין למתכונת החדשה. עם זאת, שאלות ההגיון במתכונת הישנה טכניות יותר לעומת המתכונת החדשה (אבל עדיין טובות לתרגול).

בהצלחה!

israelmiv

New member
רק הבהרה קטנה

שאלות ההגיון במתכונת הישנה הן הרבה יותר טכניות מהמתכונת החדשה, עד כדי כך שהייתי אומר שזה סוג אחר לחלוטין של שאלות.

yuval1252

New member
תודה על התגובה!

היית אומר שבפרק המילולי, ההתאמה הופכת את המבחן לקשה יותר? הרי מילים וביטויים + פ.ט.ל לוקח מעט זמן ביחס לשאר.

israelmiv

New member
השאלה מיועדת ל jaromor

אני משער. שאלה קטנה מני: למה כל כך חשוב לך שרמת הקושי תהיה דומה לרמה של מבחן אמיתי? אתה הרי לא צריך לבדוק כמה אתה עומד לקבל כל שלשה ימים. אתה צריך לתרגל, אז תתרגל שאלות שמתאימות למבחן.

jaromor

New member
היי לכם

בבחינות החדשות בחלק המילולי יש סוג של שאלות שלא הופיע במתכונת הישנה- שאלות פסקה (מבין סוגי השאלות בפרק המילולי במתכונת החדשה, זה סוג השאלות הנפוץ ביותר).
עם זאת, זה לא נכון לומר שהשאלות מהמתכונת הישנה הפכו ללא רלוונטיות- כל השאלות של חיזוק והחלשה, משלים, סידורים וכללים שהופיעו במתכונת הישנה בהחלט רלוונטיות גם למתכונת החדשה (ולכן כתבתי קודם שלפתור מבחנים ישנים זה תרגול טוב, אבל המבחנים החדשים טובים יותר כי יש בהם גם שאלות פסקה).

ולגבי השאלה שלך יובל- "קשה" ו"קל" הם מושגים אינדיבידואליים (הפרק המילולי במתכונת החדשה הפך מפרק טכני בעיקרו לפרק שמבוסס יותר על הבנה).
מכיוון שאופי חלק מהשאלות השתנה, משך הזמן שניתן "פר שאלה" גדל במעט- בעבר ניתנו 25 דקות ל-30 שאלות, כיום ניתנות 20 דקות ל-23 שאלות.
בכל מקרה מומלץ להתמקד במה שיש היום ולא במה שהיה פעם :)

בהצלחה!

israelmiv

New member
לצערי אני לא בטוח

בקשר לשמות, אבל אני חושב שזה נקרא "לוגיקה פורמלית", השאלות של "אם שירה שמחה חנה לא שמחה, אם חנה לא שמחה יניב שמח" שאוהבים כל כך לפתור עם מעגלים. השאלות הללו היו בשפע במתכונת הישנה, והן כמעט נעדרות בחדשה (כשיהיה לי זמן אני אבדוק כמה מבחנים ואחזור עם נתונים מדויקים)

לדעתי החשיבה שנדרשת לשאלות הללו היא מאוד ייחודית, וכמו שאמרת מאוד טכנית ופחות מבוססת הבנה.

jaromor

New member
תראה

"לוגיקה פורמלית" הוא נושא קטן יחסית מתוך שאלות ה"כללים" בפרקי המילולי במתכונת החדשה, אבל הוא לא נעלם לגמרי.
ממליץ לך לעבור על המבחן האחרון שפורסם נכון לרגע זה (אפריל 14), פרק מילולי שני, שאלה 10.

לדעתי, לא יהיה נכון לתת המלצה להזניח לגמרי נושא שעדיין שואלים עליו, אבל אני בהחלט מסכים איתך שכדאי לתת לו פחות דגש מבעבר.

למעלה