רכישת ספרים בקינדל אל מול רכושנות פיזית

elings

New member
רכישת ספרים בקינדל אל מול רכושנות פיזית

אני מניח שאני לא היחידי שמתמודד עם הבעיה הזאת :)

מצד אחד, אני מת על חווית הקריאה בקינדל (יש מילון!),
מצד שני, יש ספרים שאני פשוט חייב שיהיה לי עותק פיזי שלהם, כדי לדעת שהם פה לנצח, כדי שאני אוכל להשאיל לחברים, ואולי סתם כי אני דפוק?

מה אתם עושים? רוכשים ספר פיזי ומורידים ebook לא חוקי?
מתאפקים ורוכשים רק ebook?

ואם כבר, כשאתם רוכשים ספר, יש מקרים בהם אתם מעדיפים כריכה קשה אל מול רכה?

pix37

New member
הפוך - מורידים פירטי ואם הספר טוב קונים פיזי

האמת היא שדי נמאס לי מספרים קשיחים ונוח לי עם הדיגיטילי - אבל מאחר ואין לי כח להתמודד עם סוגיות זכויות היוצרים והחלוקות המטופשות לאזורים של אמזון ואודיו בוק - אם אני מאוד אוהב ספר שהורדתי פירטי אני קונה גרסה כלשהי שלו קשיחה.

g l o r y

New member
זה טיפה מסובך....

לי אין ולא יהיה קינדל (ככל הנראה) מכמה סיבות.
הראשונה טכנית: אני דתיה, ואי אפשר קינדל בשבת. אני קוראת המון בשבתות וחגים, כי זה הזמן הכי פנוי שלי. אז עד שיהיה היתר או משהו להשתמש בטכנולוגיה הזו בשבת, אני אסתדר בלעדיה.
אבל גם לו הייתי יכולה, אני לא חושבת שהייתי עוברת לקינדל, בגלל הסיבה השניה: אני אוהבת ספרים. אני אוהבת א המגע של הנייר, את הריח, את התחושה. את החוויה של שוטטות בחנויות ספרים, ישיבה בשיכול רגליים מול המדפים הנמוכים וחיפוש אחר הספר שיתפוס לי את העין. אני אוהבת להציץ באמצע, לקרוא את הכריכה, ליהנות מהעטיפות... קשה לי לוותר על זה. בספריה המשפחתית יש חדר של מלא ספרים מרצפה לתקרה, בכל מיני ז'אנרים ונושאים. הקנייה הייתה ועודנה חוויה משפחתית. יש לי זכרונות מאושרים של הסבתות קוראות לי ספרים על גבי ספרים, של הקומבינציה של מיטה, פוך, כוס תה ועוגיות שוקולד עם ספר טוב וגשם בחוץ, הפירורים על הדפים, שאחר כך היו מביאים את אמא שלי לכדי תסכול לפני פסח.... אלה זכרונות שיקרים לי. אלה זכרונות שאני רוצה שיהיו גם לילדים שלי. אני לא רוצה להחליף אותם.
הסיבה השלישית היא, אפשר להגיד, בריאותית: אני יושבת מול מסכים רוב היום, עובדת על מחשבים למיניהם, בין היתר הנייד שלי שכמעט מחובר אלי לוריד. אם אני יכולה לתת לעיניים שלי לנוח מהמסך ולנוח על דף סיבי עץ פשוט לכמה שעות בערב, אני מעדיפה את זה כך.

Arthur Dent

New member
אתה לא בפורום הנכון, ואתה צריך ללמוד על גיבוי

הפתרון של הבעיה שלך לא נמצא בתחום של פורום מדע בדיוני, כי כנראה שלא הפנמת את המסר של עידן הידע.

התשובה לשאלה שלך נמצאת, בדיוק כמו שכתבת, במקום שבו מדברים על התמכרויות, על רכושניות, הפחד מאובדן, וכו'.

אם אתה חושש לאבד את הספרים שלך, ההפתרון המקובל בחמישים שנה האחרונות הוא לעשות גיבוי.

שים לב!

בעמוד של ויקיפדיה על גיבוי כתוב על המון שיטות גיבוי, אבל לא כתוב בשום מקום שמישהו עושה גיבוי של קובץ דיגיטלי על גבי ספרים.

אתה יכול להציע את האפשרות הזאת (לגבות קובץ מחשב על גבי ספר) ולראות תוך כמה זמן מוחקים אותה, עם או בלי הסבר.

אם אתה עדיין מתעקש להחזיק גיבוי על גבי ספר מנייר, אז שים לב לעובדות הבאות שישנו את חייך:

המוציאות לאור המובילות ישמחו להדפיס כל ספר לפי דרישה תמורת 80-100₪. כלומר, כמעט אין משמעות היום לעובדה שספר מסויים הוא "נדיר" או שיש למישהו עותק שלו, כי אפשר לייצר עותקים באופן מיידי על ידי מכונה שמדפיסה וכורכת, ולא צריך להוציא "מהדורות" ולסדר אותיות
מעופרת יצוקה על גבי תבניות מעץ.

האובססיה להחזיק עותק מנייר פוגעת בטבע

גם בגלל חומרי הגלם של ההנייר,
גם בגלל תהליך עיבוד הנייר שדורש כימיקלים וצבעים,
גם בגלל הדפוס עצמו,
גם בגלל הבזבוז הנוראי של משאבים, דלק, משכורות, וכו' כדי להעביר את הספר ממקום למקום,
גם בגלל שבמקום גינה נחמדה צריך מחסן וחנות ספרים כדי לאחסן באופן בלתי יעיל את כל הספרים האלה.

אז לפחות תביא בחשבון את המערכת האקולוגית

(גילוי נאות: גם ייצור מחשבים פוגע באקולוגיה. אבל אם כבר יש לך קורא אלקטרוני, מעכשיו אין צורך גם לצרוך ספרים)

אכמו

New member
איזו תגובה מגעילה

לא מבינה מאיפה הארסיות הזאת נשפכת. אז כן, זאת היתה הודעת מטא על פורמטים של ספרים, אבל גם כמישהי שעברה לגמרי לספרים דיגיטליים, נראה לי שאחרי אינספור הדיונים הטכניים שעשינו כאן על קוראים דיגיטליים, שלא היה להם אפילו שמץ קשר לנושא הפורום, אני חושבת שה"חטא" של לדבר על אהבה לספר המודפס הוא נסלח. ההודעה גזלה לך חצי דקה מהחיים, זאת הבעיה?

ועניינית, לא כל הוצאות הספרים מספקות הדפסה על פי דרישה, וגם אלה שכן מציעות אופציה כזאת היא ממש לא על כל הספרים. עד שהאופציה הזאת תהיה אוניברסלית, אם תהיה (כי לא בטוח שכל ההוצאות יטרחו לעשות את עבודת הסריקה אחורה שזה מצריך), אפשר לגמרי להבין את החשש של ספר ש"ייעלם".

אני מניחה שפורמט הנייר לא יתפוגג לגמרי בזמן הקרוב, אבל אולי הצד האסתטי שלו ייעשה דומיננטי יותר - מה שיודפס זה מהדורות מעוצבות (כמו של ה-Folio Society), שמאפשרות להפיק הנאה אסתטית מהצורה של הספר ולא רק התוכן שלו (באופן ששונה מההנאה האסתטית שאפשר למצוא גם בספרים דיגטאליים, למרות שזה כמעט לא פותח בינתיים).

אני אוהבת ספרים רגילים, עם נייר והכל

אני חושבת שזה פשוט קטע של זקנים. כמו סבתות שלא מסתדרות עם פלאפונים וכאלה. אני ממש לא טכנופובית, אבל אני תוהה לעצמי אם אולי זה פשוט בגלל שהיה לי מחשב בבית מגיל 5, פלאפון מגיל 10, אבל ספרים...*התרגלתי* שהם ככה. התרגלתי שיש להם ריח של ספר חדש וכריכה יפה ושהדבר האחרון שאני רואה לפני שאני נרדמת הוא איך הם מסודרים יפה על המדף שלי (בסדר, וגם פרצוף ענקי של חתול שיושב על הבטן שלי. אבל זה פחות רלוונטי לכאן).
התרגלתי שמלפטופ וטאבלט קוראים רק סיכומים מהלימודים.
אני יודעת. זה ממש נורא.

למעלה