רכישת פסנתר חשמלי

רכישת פסנתר חשמלי

שלום לכולם,
אני מתלבט לגבי רכישת פסנתר חשמלי ורציתי לבקש עזרה בשמיעת חוות דעת.
התקציב הוא די נמוך- סביבות 2000 ש"ח. האפליקציות שהכי חשובות לי הן שהצליל יהיה כמה שיותר קרוב לפסנתר אקוסטי ושהקלידים יהיו כמה שיותר קרובים בתחושה לקלידים של פסנתר אקוסטי.
אפליקציות של מגוון צלילים, הקלטה, חיבור למחשב ממש לא חשוב לי.

מהקצת שראיתי נראה לי שהפסנתר שהכי עונה על הצרכים שלי (במסגרת התקציב) הוא Casio Privia PX-150.
אם למישהו יש המלצה אחרת על סמך ניסיון אני אשמח לשמוע.
כמו כן אם יש המלצה להוסיף עוד כסף על מנת לקבל פסנתר הרבה יותר איכותי זה גם אופציה שאני שוקל.

תודה מראש לכל העוזרים!!

רכישת פסנתר חשמלי

טוב אז לאחר שניגנתי על כמה דגמים של קסיו וימאהה במחירים של עד 3000 ש"ח הבנתי שכדי לרכוש פסנתר חשמלי שייתן לי את התחושה בקלידים ואת הצליל של פסנתר אקוסטי אני אצטרך להשקיע יותר כסף.
לכן עכשיו השאלה שלי היא החל מאיזה סכום, או דגם ספציפי אפשר לקנות פסנתר חשמלי שבתחושה שלו ממש מתקרב לפסנתר אקוסטי? (מצד שני אני גם לא צריך שהוא יהיה מקצועי שכן אני רק רוצה לנגן בבית בכל שעות היום ואין לי צורך באפליקציות רבות- רק צליל של פסנתר).
אשמח לשמוע מניסיון של אנשים על כלי שרכשו...

יכולה לומר רק על ימאהה

נראה לי שהחל מאיזור ה5000 ש"ח.
דגם שאהבתי בזמנו (לפני שנה, כשבדקתי) זה הYDP 142.
באופן אישי, כל הקסיו שניסיתי (פסנתרים ניידים) לא התקרבו בכלל.
כדאי לנסות חברות נוספות. הבנתי שגם לקורג ולרולנד יש מה להציע.
דיאז בראשל"צ מייבאים דגמים של חברות רבות.
חשוב לזכור שבסופו של דבר זה עניין של טעם אישי.
בהצלחה!

koper8

New member
אישית אני מנגן על רולנד

FP4F עלה לי די הרבה כסף יחסית לסכומים שעלו פה. הצליל באמת טוב (עדיף לחבר רמקול כמובן) המגע קצת קשה יותר בפסנתר אצל המורה וזה נותן סוג של עזרה מבחינתי בהתחלה (שנתיים ראשונות) שאני נמצא בהם. הדבר היחיד שאני פחות אוהב זה הפדל שם לא שומעים את ההד שאתה מחזיק אותו הרבה זמן כמו בפסנתר אקוסטי, אפשר כמובן לשחק ולעלות את הרגישות של הפדל אם תרצה.

לא ניגנתי על הרבה אחרים זאת המלצה שקיבלתי בתור מתחיל לפני שנה וקצת. בקרוב שוקל לקנות אקוסטי כי נראה שזה עולם אחר. יש הרבה פסנתרים חשמליים יד שניה. אם תמצא מישהו שיודע לבדוק חשמליים (לא יצא לי) לך איתו לראות את זה, הם בדרך כלל בחצי מחיר מאנשים שקנו התלהבו והפסיקו לנגן. רובם גם לא מצליח למכור את זה לדעתי.

אם יש לך ניסיון קצת בפסנתר או בשמיעת צלילים יותר איכותית הייתי הולך לחנות ומתחיל לבדוק

בהצלחה

chendegabli

New member
מצטרפת לשאלה

אני מחפשת פסנתר חשמלי לבתי שהתחילה ללמוד ומתקדמת מאוד יפה (וגם בשבילי כשיש זמן...). אנחנו מחפשים מגע אותנטי כמה שניתן, לא משנה הצלילים, אך חשובה פונקציית ההקלטה, כיוון שכיום היא משתמשת בה רבות (יש לנו אורגנית שקיבלנו בירושה...).
התקציב שלנו הוא עד 2500 ש"ח ובחנויות אמרו לי שאפשר לרכוש במחירים כאלה מוצרים לא רעים בכלל (במיוחד אם זה בשביל ילדה שהתחילה ללמוד).

אודה על תשובתכם!

המשך

ניגנתי על המון דגמים של ימאהה ומאוד אהבתי את ה-YDP-162. ניסיתי גם לנגן על KORG LP-380 וגם אהבתי את הצליל והמגע. הבעיה שאני לא יודע איפה אני יכול לנגן על שניהם באותו זמן כדי להרגיש את ההבדל. גם הבנתי שפסנתרים של KAWAI שווים בדיקה...

למעלה