רכישת רשיון לווינדוס

aclinova

New member
רכישת רשיון לווינדוס

בעקבות פירמוט של המחשב, הותקן אצלי ווינדוס 10 כנראה לא חוקי (קופצת הודעה שפג תוקף הרשיון).
אני מודה שלא בא לי לשלם 700 שקל על הרשיון באתר של מיקרוסופט אז בדקתי בזאפ. אשמח לדעת מה ההבדל בין Microsoft Windows 10 Home Retail ל- Microsoft Windows 10 Home OEM.
תודה.

arseny92

Well-known member
מנהל
רישיון הניתן להעברה ורישיון שלא ניתן

בהתאם למה שהיה הותקן לך קודם, הכנסי להגדרות המערכת, אבטחה ועדכונים, הפעלה, ובדקי אם אין באפשרותך להעביר את הרישיון הקודם של אותו המחשב בביצוע אשף "פתרון בעיות הפעלה", וזאת לאחר שנכנסת לחשבון המיקרוסופט שלך

aclinova

New member
תודה על המענה המהיר

אבל אם הרשיון הקיים הוא לא חוקי אז מה זה עוזר לי לחפש בהגדרות המערכת...?

אפשר גם להמשיך כך, ללא אקטיבציה

אפשר להמשיך ליהנות מהחלונות 10, גם ללא אקטיבציה, וזה חוקי.
עד כמה שידוע לי לפחות, כשמדובר בחלונות 10, אין שום מניעה חוקית מעשית לעבוד עם גרסה שלא עברה אקטיבציה, וללא הגבלת זמן.

HelpSupport

Active member
המשפט לא מדוייק ...

המשפט הנכון - אין שום מניעה מעשית לעבוד עם גרסה שלא עברה אקטיבציה, וללא הגבלת זמן - חוקי זה לא - קרא את ההסכם בו אתה מאשר את ההתקנה.

גילוי נאות - אינני עובד מיקרוסופט ואינני עובד עבורה או בשמה.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה נראה לך הגיוני שמיקרוסופט יתנו אפשרות כזאת

ורק יגבילו בסעיף ברשיון שהם כבר יודעים שלקוחות פרטיים בכלל לא מתיחסים אליו?
&nbsp
ועוד במערכת ההפעלה הכי אחרונה שלהם, כשבקודמות הם כן הגבילו את השימוש למי שלא עשה אקטיבציה. זה לא הגיוני שחברה תיתן בכלל אפשרות כזאת. אלא אם כן השימוש הזה בכל זאת נותן להם משהו שהם מעדיפים שהלקוחות יקבלו, מאשר יחסמו, כמו שהיה במערכות הקודמות.
&nbsp
&nbsp

עזוב...

זה לא צריך להפריע לי ולא לך שאנשים רוצים לשלם על חלונות 10, או לציית לתנאי הרישיון ככתבו וכלשונו.
אנשים כאן אפילו לא מגיבים לתשובות הכי מושקעות.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
תנאי רישיון זה חשוב. אבל צריך שיהיה בהם היגיון

אי אפשר לייצר מוצר שדורש אקטיבציה, אבל מאפשר גם שימוש ללא אקטיבציה. ואז לכתוב ברישיון שאי אפשר להשתמש במוצר אם לא עושים אקטיבציה. זה הזוי ולא הגיוני.

ומיקרוסופט לא עשו את זה כי הם טמבלים. הם עשו את זה כי יש להם אינטרס שגם מי שלא שילם להם, ישתמש במוצר שלהם.

אגב, מיקרוסופט כן מגבילים את המערכת למי שלא עשה אקטיבציה. אבל לא במגבלות שמונעות את השימוש בה. ושוב, כי זה האינטרס שלהם שגם מי שלא עשה אקטיבציה ישתמש במערכת שלהם.

רוב הזמן נח

Well-known member
בסרטון שנתן HelpSupport היה הסבר מעניין למה לא חייבים

אקטיבציה בחלונות 10.
(מלבד העניין הידוע שמיקרוסופט מרוויחה בצורה עקיפה מכל מי שמשתמש בחלונות 10)

הם רוצים שכולם יתרגלו לחלונות 10 ואז שיגיעו למספר משתמשים שיראה להם מספיק, הם ישחררו עידכון שישנה את המצב ויכריח את המשתמשים שלא עשו אקטיבציה לשלם ולקנות את המערכת, אחרת לא יוכלו להשתמש בה. בדומה לאיך שהיה עם XP

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, כמה זמן חלונות 8.1 יפעל ללא אקטיבציה?

התקנתי חלונות 8.1 על מחשב נוסף בשביל לעשות פעולות מסוימות שלא יכבידו על המחשב העיקרי שלי. הוא לא מחובר לאינטרנט. אני לא רואה שיש ספירה לאחור כמו בחלונות XP. המחשב בשימוש כבר כמעט חודש כשרוב הזמן הוא מכובה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני מכיר מ-XP שיש שלושים יום ואחריהם המערכת ננעלת וחייבים

אקטיבציה.
אבל לא ידעתי שגם בחלונות 8 זה כמו בחלונות 10. עד היום לא יצא לי לבדוק, כי החלונות 8 שיש לי עושה אקטיבציה אוטומטית ברגע שמתחברים לאינטרנט. ואני תמיד מחובר. אז המערכת שלי תמיד עם אקטיבציה.

רוב הזמן נח

Well-known member
איזה מצחיק זה הקטע שהם מסירים את הרקע שלך ושמים רקע שחור

כי אצלי אני תמיד בעצמי משנה לרקע שחור. ככה הסמלים בשולחן העבודה נראים הכי טוב ובכללי המסך פולט פחות אור. אז זה הכי נוח לי.

אני חושב ...

אני חושב שרק חלונות 10 מאפשרת שימוש ללא אקטיבציה וללא הגבלת זמן. מבחינה מעשית לפחות.
לא מחפש דיון מעמיק.
יתכן שללא אקטיבציה יש כמה אפשרויות מבוטלות, אבל זה לא קריטי.
השיקולים של מיקרוסופט לא ממש מעניינים.

רוב הזמן נח

Well-known member
באיזה שלב גם ב- XP התחילו להציק ושמו כוכב עם הודעה שהמערכת

לא חוקית. למי שבהתקנה הזין מפתח מוצר לא מקורי. בלי קשר לזה שעשו אקטיבציה מוצלחת והמערכת כבר הופעלה.

זה היה קשור לאחד העידכונים שבדק וגילה את זה. אני לא הורדתי עידכונים אז לא קיבלתי את זה. אגב, לא הייתי אמור לקבל את זה גם אם הייתי מוריד, כי היה לי מפתח מוצר מקורי. אבל פורסמו הודעות של אנשים שהיה להם מקורי ובגלל כל מיני סיבות קיבלו את זה.

ובאיזה שלב בשיא של XP מיקרוסופט החליטו לחסום לי את האקטיבציה דרך האינטרנט. אז כל פעם הייתי צריך להתקשר ולבצע אותה דרך הטלפון. וזה לקח המון זמן.

ופעם אחת אפילו בגלל באג לא ברור בהתקנה האקטיבציה בטלפון נכשלה והמספרים לא התאימו. הייתי צריך לפרמט ולהתקין מחדש בשביל שזה יפתר.

אז באיזה שלב מצאתי קובץ שמפעילים אותו והוא עושה אוטומטית תוך כמה שניות את האקטיבציה וזה פתר לי את הסיבוך הזה.

נדחף :) - אם אני רוצה להחליף את הדיסק קשיח שיש

לי כיום בSSD זה אפשרי לקחת את הסיריאל הישן ולהעביר אותו לחדש?
איך עושים את זה?
הוינדוז חוקי ונרכש עם המחשב

aclinova

New member
הי לכם, סליחה שלא הגבתי עד עכשיו

לא יצא לי להשתמש במחשב הביתי השבוע.
כדי לסכם את הדיון המעניין הזה - הכל טוב, ואני יכולה להמשיך בחיי גם ללא רשיון מופעל?
ההודעות ימשיכו לקפוץ מידי פעם ומעבר לזה הכל יהיה כרגיל?
&nbsp
אגב- כל עניין הפירמוט קרה בגלל לינוקס... אחרי שנים שתיכננתי להתקין לינוקס אבל חששתי, החלטתי באישזהו שלב ללכת על זה. היתה לי אפשרות להשתמש במערכת ההפעלה מהדיסק און קי שעליו התקנתי את הלינוקס או להוריד ישר למחשב, אבל מאחר שחיכיתי לזה כל כך הרבה זמן, החלטתי שלהוריד את המערכת למחשב זה רעיון טוב.
לצערי, מהר מאוד הבנתי שלינוקס זה לא בשבילי, ומיקרוסופט, עם כל הביקורת כלפיה, יצרה מוצר נוח ואסתטי, אז החלטתי לחזור אחורה.
ואז דפקתי את עצמי ומחקתי לעצמי את המחשב ��‍♀️.
&nbsp
אז לא להתרגש מההודעות של ווינדוס?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלא יבלבלו אותך

&nbsp
לפי החוק את חייבת לרכוש...ווינדוס יש לו רשיון ולא סתם. זה החוק! ואין בילתו ומאה אדיונים וקשקשת על זה לא ישנו את זה...
&nbsp
השאלה שלי האם יש לך רשיון מקורי? שקנית את המחשב לא שפרמטו והתקינו? אם כן את יכולה להשתמש בו...
לפי הווינדוס שהיה במקור לפחות.
אגב לא חייב לקנות במיקרוסופט...יותר זול בקיי אס פי למשל...
&nbsp
ואחרון אני לא יודע בן כמה המחשב שלך ומה המצב שלו..הכללי בתפקוד ( יש עייפות חומר יש התיישנות יש איטיות מחומרה ישנה וכו'..) אולי בכלל שוה לרכוש חדש ...גם...
&nbsp
זה לא רק שאלה של יעבוד או לא...זה גם איך עובד...ושוב לא חוקי ווינדוס ללא רשיון.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
החוק הוא רק ללקוח עיסקי

אם יש לך עסק ואתה משתמש בחלונות ללא רשיון, אז יכולים לעלות עליך ואתה תסתבך.

אין חוק כזה ללקוח פרטי ומעולם לא היה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, בקנאביס החוק הוא גם ללקוח פרטי בביתו

למרות שבהוראת השר ארדן ברפורמה החדשה זה לא אמור להיות ככה. היה בתוכנית הצינור.

למעלה