רכישת שטח

ישראל1002

New member
שלום רב ותודה מראש על התשובות.

אני עתיד לרכוש שטח לבנייה בעלות של מיליון שח, כאשר בבעלותי 500 אלף שח נזיל.

אני מעוניין במשכנתא של 500 אלף.

אחת המטרות הינה להחזיק את השטח כשנתיים שלוש ולמכור.

במידה ואני מעוניין לשלם רק ריבית לאורך התקופה, האם מומלץ שאקח הלוואת גישור, או עדיף לקחת משכנתא שבשלוש שנים הראשונות אשלם רק את הריבית ואז במידה ואמכור אוכל לסגור את המשכנתה.

מה היא הריבית המקובלת עבור הלוואת גישור לשלוש שנים לעומת משכנתא לטווח קצר שבה משלמים רק את הריבית בשנים הראשונות?

*בבעלותי דירה על שמי

תודה

נערך לאחרונה ב:

82little

Active member
לא בטוח שהבנתי מה אתה מתכוון. האם ההתלבטות היא בין הלוואת גישור כלומר משכנתא שההתחייבות היא לפרוע אותה בתום נניח 3 שנים לעומת משכנתא רגילה אבל עם תקופת גרייס של נניח שלוש שנים שבה משלמים רק את הריבית ואחרי השלוש שנים מתחילים לשלם קרן פלוס הריבית?
המצב השני יותר בטוח פיננסית כי במידה ולא תמכור את המגרש אתה לא מחוייב להחזיר לבנק את כל הכסף אלא רק להתחיל לשלם גם על חשבון הקרן וגם על חשבון הריבית.
בכללי לא חושב יש הבדל בין המצבים הללו מבחינת גובה הריבית. ההבדל יהיה בין ריביות במשכנתא על דירה קיימת שתוגדר כמשכנתא לכל מטרה והריביות בה יהיו גבוהות יותר בהשוואה לריביות במשכנתא לרכישת דירה או מגרש.
אבל עשוי גם להיות הבדל בין ריבית לרכישת דירה או בית לבין ריבית לרכישת מגרש, כאשר בענין רכישת מגרש מלבד שזה חייב להיות כבר מופשר לבניה זה גם אמור להיות אחרי הערכת שמאי והבנקים לא ככ אוהבים, אני חושב, את העסקאות הללו. במיוחד במקרה שלך שאין כוונה לבנות ולקחת משכנתא גם לצורך הבניה. זה רק למגרש. בכל אופן, זה דבר שכדאי לברר עם הבנק. אני משער שהריבית תהיה גבוהה יותר ממשכנתא רגילה אבל לא יודע. וכדאי אחרי בירור לשתף כאן כדי שכולנו נלמד... בהצלחה.

ישראל1002

New member
בוקר טוב,
תודה רבה על התגובה, עשית לי סדר בדברים.
אכן ההתלבטות הינה בין הלוואת גישור לבין משכנתא עם גרייס שבעת הפרעון שלה אולי אצטרך לשלם קנס מסויים.

82little

Active member
אכן בהחזר מוקדם של משכנתא עם גרייס שתהיה בתמהיל שכולל קלצ או צמודה ולטווח ארוך יחסית עלולה לגרור עמלת היוון, עמלת פרעון מוקדם במסלולים כאלה וזאת במידה והריביות יהיו נמוכות יותר בממוצע מהריביות שבה ניטלה המשכנתא. אם הריבית תרד הרבה ויש עוד הרבה שנים עד הפרעון זה עלול להיות משמעותי. בבחינה זו במשתנה כל 5 או בהלוואות קלצ או צמודות קצרות יחסית העמלה גם אם תהיה לא תהיה גבוהה מדי... אלו לא דברים שניתן לחשב במדויק אבל כן שווה לעשות סימולציה במחשבון ופחות או יותר לדעת מה הסיטואציות האפשריות...
מבחינה זו יש יתרון נוסף להלוואה גישור מלבד ענין העמלת הפרעון המוקדם והוא שבגישור ניתן לעיתים לקבל את כל ההלוואה בפריים ולא רק שליש מההלוואה...

למעלה