רכישת תוספי מזון בעת פרזנטיה

usafun

New member
רכישת תוספי מזון בעת פרזנטיה

מה מהבא נכון:
1. מוצר שנמכר בעסקת רוכלות בעת פרזנטציה והוא בר החזרה תוך 14 יום.
2. המוצר הוא סוג של תוספי מזון בבקבוקונים (לא נפתחו ולא נעשה בהם שימוש) ולכן לא ניתן להחזירם.

usafun

New member
לא, ממש לא!

הוריי שהו במלון במסגרת הבראה לניצולי שואה.
באחד הימים נערכה הרצאה של גב' שמציגה עצמה כ - "מרצה, נטורופתית מוסמכת N.D". אבי רכש מהנ"ל מוצרים כלשהם שהיא טוענת שהינם תוספי בריאות.
כשההורים שבו לביתם הברר כי אין להם כל שימוש במוצרים הללו והם מבקשים להחזירם.
משכך, פניתי לנטורופתית אך היא מסרבת לקבל בחזרה המוצרים ואף טוענת שאסור לה, כי דין תוספי תזונה הוא כמו תרופות - נושא "ביטול עסקה" לא חל עליהם.

בדקתי את החוק ואז עלה נושא הרוכלות, ולדעתי אופן המכירה שהיא ביצעה עומד בקריטריון של רוכלות. ומכיוון שמוצרים שנרכשו בעסקת רוכלות הם כן ברי החזרה, איני יודע - מה גובר על מה?
אם אני צודק, מן הסתם יש לי עילה לתבוע ממנה הכספים.
פניתי אליה שוב אך היא בשלה - אינה מוכנה לקבל המוצרים הללו בחזרה.
אני כבר לא מדבר על המחיר המופקע שלקחה על 4 בקבוקונים קטנים (450 ש"ח), על כך שבחבילה הזו יש גם "תרחיץ לשטיפת פירות וירקות" (שלחלוטין אינו תוסף תזונה..), על כך שרבים מאלו שנכחו בהרצאה הינם אנשים מבוגרים שנוטלים תרופות, ולא בוצע שום תחקיר מינימלי ע"י המציגה מה התרופות הנלקחות ע"י הוריי והאם החומרים שנרכשו עלולים לגרום לסתירה כלשהי בפעילות התרופות שהם נוטלים -
כל הנ"ל הן עילות נוספות במקרה של תביעה, אבל שאלת השאלות היא האם בכלל יש עילה? וכאן אני חוזר לשאלה הראשונה..

בשאלה מה גובר על מה, אין אף פעם תשובה ברורה.

כמה כללי אצבע:

1. חוק מאוחר גובר על חוק מוקדם (במקרה הזה תקנות ביטול עסקה גוברות).

2. חוק גובר על תקנות (במקרה הזה - חוק הגנת הצרכן גובר).

3. חוק ספציפי גובר על חוק כללי (תקנות ביטול עסקה מנצחות).

4. שיקולי צדק כלליים - במקרה שלכם לדעתי מאפשרים את ביטול העסקה, בשל עושק, ניצול וכפייה (לפי חוק החוזים).

תגישו תביעה ותאתגרו את ביהמ"ש. נראה מה יחליט.

למעלה