רכישת תעודות סל

ya1ya1

New member
רכישת תעודות סל

שלום רב, אני מושקע בקרנות נאמנות בעיקר בשווקים מתעוררים,ברצוני לרכוש תעודות סל על שווקים אלו במקום קרנות נאמנות. בעקבות כך התעוררו מספר שאלות: לפעמים אני מבצע מכירה מהירה של קרן הנאמנות,אומנם המכירה מתבצעת לאחר יום המסחר ואילו בתעודת סל יתכן מצב שלא יהיה ביקוש ,האם אני מדייק בדברי? שאלה נוספת,האם נפח המסחר בתעודת סל מהווה יתרון ועל כן כדאי לרכוש תעודות סל ארה"ב? וכיצד ניתן למצוא רשימה של כל תעודות הסל בארצות הברית כפי שמופיע בביזפורטל? בתודה יוסי

תעודות סל

תעודת סל היא נייר ערך הנסחר באופן רציף בבורסה לני"ע בת"א בדומה למניות רגילות . לשאלתך בדבר הביקוש בתעודה , מנהלי תעודות הסל משמשים כעושי שוק בתעודה. הכוונה היא שעם תחילת המסחר הרציף הם מצוטטים בספר הפקודות של התעודה מחירים לקניה ומחירים למכירה בכל תעודה , כאשר המטרה היא לוודא שמחיר התעודה מתאים למדד אחריו היא עוקבת, וכן שהביקוש או ההיצע לתעודה לא יושפע מלחץ של מוכרים או קונים . נפח המסחר בתעודת הסל מהווה יתרון , בכך שתורם למחירים טובים יותר . העדפה של השקעה בתעודות סל בחו"ל , לעומת תעודות סל בארץ , צריכה להיבחן ע"פ מספר פרמטרים ובינהם : עלויות פתיחת חשבון מט"ח , עמלת המרת מטבע וכו' .

למעלה