רכישת iPad Pro או iPad Mini?

kacher

New member
רכישת iPad Pro או iPad Mini?

לחברי הפורום שלום,
אני חניך טיס פרטי על ססנה 152/172.
אני מתלבט לגבי רכישת iPad שישמש אותי בטיסות בארץ ובעתיד גם בחו״ל (GPS, מפות נווט ותוכנות).
כרגע נמכרים המודלים הבאים-
iPad-9.7-inch.
iPad Pro-10.5-inch, מודל חזק יותר ומשופר מבחינת המסך והחומרה, ללא הבדל משמעותי בגודל (הקטינו את השוליים ב- 40%).
קיים גם מודל מיני-
iPad Mini 4.0- 7.9-inch, מיושן יותר.
כל אלה בגרסת ה- Wi-Fi, וה- Wi-Fi+cellular, כאשר להבנתי רק בגרסה השנייה קיים GPS מובנה.
האם מישהו יכול להמליץ לגבי מי מהמודלים מתאים ונוח יותר לשימוש?
תודה רבה,
יעקב.

dayanjak

New member
אייפד

ראשית לקחת עם סלולר מכיון שרק בדגם זה יש רכיב גיפיאס
הגדול - 10.5 בוודאות גדול מידיי לקוקפיט של ססנה.
הקטן - 9.7 רק אם יש לך מתקן לתלייה על השמשה הקדמית וגם אז - מעט גדול מידיי.
אני משתמש בו בסנקה עדיין , לקראת נחתיה משתדל להוריד אותו לצורך הרחבת ראייה .
אידיאלי - המיני . אני חושב שלצורך השימוש הקיים בתעופה , המיני מספק נכון שהוא מיושן יותר. הבעיה העיקרית - הבנתי שאפל מפסיקים לפתח את גרסת המיני . בהתחשב בכך הייתי הולך על ה 9.7

kacher

New member
אייפד

תודה רבה!
האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מתקן תלייה על השמשה?
כזה שלא נופל ברעידות?...
יעקב

rafibo

New member
טאבלט כמכשיר ניווט בטיסה

גם אני חושב שהגודל האידיאלי הוא הגודל של המיני. רוב הטייסים שאני מכיר, טסים עם מיני. טאבלט בגודל מלא יכול להיות מתאים לשמירת חומר כתוב (דפיות, AIP וכ"ו) אבל כמכשיר נייוט, שצריך להיות זמין כל זמן הטיסה בגובה העיניים, הגודל העדיף הוא המיני.
באמת הכי נוח להצמיד אותו לחופה הקדמית או הצידית באמצעות מתקן הצמדה, שניתן להשיג ב- Ebay ב- Amazon או באתרים דומים. יש גם מתקנים איכותיים יותר של Ram Mount.

אבל, לדעתי השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא באיזה תוכנה תרצה להשתמש, לפני שתחליט על מכשיר. התוכנות שאני מכיר הן Air Nav Pro (שגרסת ה- Ios שלה התייצבה כבר, אבל גרסת ה- Aandroid עוד לא בשלה) ו-SkyDemon (תוכנה ברמה גבוהה יותר, אבל יקרה יותר ודורשת דמי שימוש שנתיים). יש גם את Garmin Pilot (שאותה אני פחות מכיר) הנתמכת גם ב-ios וגם ב- Android. אם במקרה יצא לך לטוס במטוס עם Glass cockpit של Garmin, ה- Garmin Pilot מחליף נתונים עם המטוס באופן אלחוטי, דבר שמשדרג מאד את חווית הטיסה. נראה לי שנכון יהיה להחליט איזה מכשיר לקנות רק לאחר שתחליט עם איזה תוכנה אתה רוצה לעבוד. בהחלט יכול להיות שבסופו של דבר תחליט לרכוש טאבלט Android ולא ipad.

רפי

dayanjak

New member
מתקן לאייפד

ראשית , מסכים עם רפי . אכן נכון לבחור את התוכנה שמעדיף להשתמש ואחכ להחליט על המכשיר .
אני משתמש בכזה : מוצר שנרכש בספורטי

kacher

New member
אייפד

תודה רבה!
נראה לי שאאלץ להתפשר בעניין הגודל ואלך על גרסת ה- iPad Pro 10.5-Inch מהסיבות הבאות:
א. באופן כללי אני מעדיף iPad על Android, יש לי מוצרים נוספים של Apple, (כולל iPad 2 למעלה מ-5 שנים) ואני מוצא שהם אמינים ויציבים יותר לאורך זמן. במחשבה לטווח הארוך ובהתייחס לשינויים המהירים, בגרסה זו מערכת הפעלה iOS 11 מאמין שתתן לי מענה רחב יותר לגבי היכולת להשתמש במגוון התוכנות.
ב. מבחינת הגודל הפיזי כמעט ואין הבדל בין גרסת הפרו- 9.7" לבין ה- 10.5", מאחר והגדילו את המסך על חשבון השוליים (הקטנת השוליים ב- 40%). אני מאמין שמחזיק איכותי על ה- Yoke, ייתן פתרון סביר לבעיית הגודל.
ג. בגרסת ה- Pro ישנה פונקצייה של פיצול מסך, שלא קיימת בגרסת המיני. לא בדקתי את זה, אבל נראה לי שזה אחלה. בנוסף, בגרסה זו ניתן לחבר לאייפד עיפרון אלקטרוני, מה שמאפשר לכתוב על גבי האייפד בשליפה מהירה.
תודה.
יעקב.

rafibo

New member
iOS ואנדרואיד

יעקב,
הדיון לגבי iSO או אנדרואיד הוא דיון דתי, שאני לא אכנס אליו כרגע

ברור שיש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהמערכות הללו, וכל אחד וטעמו האישי. אוסיף רק כמה הדגשים:
1) מבחינת הגודל, ניתן להשיג גם מכשירי iOS וגם מכשירי אנדרואיד בגדלים שונים, כך שהגודל לא צריך להיות שיקול בבחירת מערכת ההפעלה. אלו שתי החלטות בלתי תלויות (כמעט).
2) נכון שאין כמעט הבדל בין גודל של 9.7 לגודל של 10.5, אבל הגודל של ה- Ipad mini שדיברתי עליו הוא 7.9. ההבדל הזה כבר משמעותי.
3) הבעיה בגודל היא לא ההחזקה של המכשיר, אלא עד כמה הוא מסתיר את לוח השעונים (אם אתה מתקין אותו לפני הלוח) או את הראות החוצה (אם אתה מתקין אותו על החלון). לפני שאתה מחליט על גודל כדאי שתנסה לשלב אותו בקוקפיט (ולצורך זה תספיק גם חתיכת קרטון חתוכה בגודל הנכון) ותראה כמה ומה הוא מסתיר, והאם הגודל נוח לך.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

רפי

kacher

New member
iOs באייפד מיני

רפי תודה,
הרעיון עם הקרטון נשמע טוב,
אני אבדוק את זה מחר בהרצליה...
שכחתי לציין לגבי אייפד פרו 10.5" שהוא מגיע עם מעבד A10X, מתקדם ומהיר משמעותית מהמיני שמגיע עם מעבד A8.
בכך התכוונתי שכנראה אצטרך להתפשר על הגודל לטובת ביצועים.
יעקב.

למעלה