רכסי הכורכר - עזרה

רכסי הכורכר - עזרה

שלום גשום לכולם
מבקשת עזרה - אני מחפשת ( ותאמינו לי שחיפשתי המון ) מפה סכמתית( או כל דבר אחר ) של רכסי הכורכר באזור התפר בין השרון וחוף הכרמל. מצאתי דגם סכמתי של הרכסים בשרון, אבל אני צריכה של אזור שפך נחל תנינים שהדגם שם משתנה. כל המוצא יקבל -

שלא תחשבי שהתעלמתי../images/Emo6.gif

חיפשתי וחיפשתי ועוד פעם חיפשתי ולצערי חזרתי אלייך בידיים ריקות. אולי תשאלי ברשת הג"ג?

בוקסה

New member
לי יש

מפה גיאולוגית 1:50k גיליון חדרה מגיע עד 4 ק"מ מצפון לשפך נחל תנינים. אם תרצי יותר צפונה אפשר לבדוק במחקרים שכללו מיפוי של הכורכר באזור. יש לי את זה על נייר או דיגיטלי (שוקל 8.5k). וכמובן, התמונה היומית. היא כבר בת 5.5 שבועות

בוקסה

New member
יש לי GIS

בבית, אני יכול לגזור קטעים מהמפה או לעשות דיגיטציה לפוליגונים של הכוכר.

בוקסה

למה לקלל? ועוד בפני הבובולינה המדהימה הזו?
קודם כל תודה לשניכם. אני צריכה משהו ממש פשוט ובסיסי, אם מה שאתה מציע זה פשוט ולא מסובך לך, אז יהיה נחמד, אני פשוט לא בדיוק יודעת למה אתה מתכוון. אני אתן דוגמה למה שיש לי של השרון... מחפשת משהו כזה רק יותר צפוני . נדמה לי שאת זה הוצאתי ממטח, אבל מרוב חיפושים כבר יש לי כאב ראש

בוקסה

New member
לא התכוונתי להפחיד

מה שיש לך זה חתך תלת מימדי לי יש מפה כמו זאת כורכר מסומן באותיות Qk

רכסי כורכר בשפך נחל תנינים

מפה המעודכנת ביותר שאינה סכמטית מצוייה במחקר חדש(תיזת דוקטורט) שהסתיים בתחילת 2006. שם המחקר:"הפליאוגאוגרפיה של מישור חוף הכרמל הדרומי" והוא בוצע על ידי ד"ר רונית...(לא זוכר את שם המשפחה). את יכולה למצוא אותו בספריית אוניברסיטת חיפה. שפך נחל תנינים הנוכחי הוא חדש והתהווה רק במאה העשרים. השפך ההיסטורי נמצא יותר צפונה. יש 3 רכסי כורכר: המערבי-אזור האיים בתוך הים המרכזי-זה שמעגן מיכאל וג'סר יושבות עליו וכביש החוף עובר לאורכו המזרחי-נשתמרו קטעים ממנו כמו באזור תל מבורך ליד בית חנניה.

בוקסה, שאלה..

תודה לכולם בינתיים. בוקסה, אתה יכול לכתוב לי בבקשה את שם הפה במדוייק בשביל ביבליוגרפיה ? תודה.

בוקסה

New member
REF

"משרד התשתיות הלאומיות, המכון הגיאולוגי, מפה גיאולוגית של ישראל, 1:50,000, גיליון חדרה, 1996." בנוסף צירפתי את המיקרה כדי שתוכלי לפרט מה משמעות האותיות במפה כעיקרון האות הראשונה, הגדולה מתיחסת לגיל הסלע: Q זה quarter שזה בעיברית רביעון או עוד יותר בעברית 150 אלף השנים האחרונות, והאות השנייה זה סוג הסלע כמו k לכורכר. חוץ מזה, קבלי מסר.

המון תודה

ולא לשכוח שאני קצת יודעת לקרוא מפות כאלו, הרי עשיתי איזה תואר וחתי בגיאוגרפיה ועוד היד נטויה
תודה ונשיקה לבובולינה המקסימה

למעלה