רכשתי זה עתה מחשב נייד חדש של לנובו ויש לי שתי בעיות

shoki222

New member
רכשתי זה עתה מחשב נייד חדש של לנובו ויש לי שתי בעיות

1. המחשב מגיע עם חלוקת הדיסק לשתי מחיצות C ו- D. מחיצה C היא ענקית 885 גיגה ועליה התקנת הווינדוס 10 ומחיצה D קטנה של 25 גיגה ועליה דרייברים.
אני רוצה שמחיצה C תהיה מינימלית ועליה רק התקנת הווידוס והתוכנות ושאר הנתונים האישיים שלי- תמונות מכתבים וכו... יהיו בדיסק D למקרה ויהיו בעיות עם מערכת ההפעלה שידרשו התקנה נקיה. אם כל הנתונים האישיים ב- D בהתקנת מערכת הפעלה רק נתוני C ימחקו.
חשבתי פשוט לשנות את גודלי המחיצות עם נהול הדיסק. הבנתי שהדבר לא אפשרי בגלל שיש ללנובו כפתור one key recovery המחזיר להגדרות יצרן. שינוי המחיצות יגרום לשיבוש תכונה זו.
אני רוצה ליצור דיסק recovery ממערכת ההפעלה, ואז לשנות את המחיצות בעזרת ניהול הדיסק ובעת צרה להשתמש בדיסק שהכנתי.אפשרות נוספת, היא ליצור image של דיסק C שבו הותקנה מערכת ההפעלה (זה ייתן לי ווינדוס 10 אבל לא "חדש מהמפעל" אלה תמונה נכונה להיום)

2. במחשב הקיים, אני שומר תמונות בספריות בכונן הקשיח והללו משוייכות בגיבוי אוטומטי ל- google photos. עתה שאני עובר למחשב החדש בכוונתי להעתיק את התמונות אליו ולהשתמש במחשב החדש גם בגיבוי האוטומטי של google photos. כלומר, אותן תמונות נמצאות עתה בשני מחשבים הישן והחדש, ושני המחשבים פעילים לגיבוי אוטומטי לגוגל. האם תהיה כפילות בתמונות בענן של גוגל? כיצד לפתור זאת במידה וכן?

תודה לעונים

Y. Welis

New member
אפשר ליצור דיסק שיחזור מתוך המערכת, אבל הוא רק לתיקון

ולא להתקנה-מחדש כמו במצב היצרן (כשהופעל בפעם הראשונה).
&nbsp
להתקנה מחדש מלאה - צריך תמיכה בתוכנה של לנובו, אם יש. לא תמיד יש.
&nbsp
מעבר לכך אין צורך בזה - עם חלונות 10 כיום ניתן תמיד להוריד דיסק התקנה ולהתקין (אם כי לנייד יש רשיון OEM ואילו מה שמורידים איננו כזה - בעיה).
&nbsp
לשינוי המחיצות - תוכנה חינמית כמו PARTITION WIZARD.
&nbsp
בעניין התמונות - סביר שלא יהיו כפילויות - יש להם יכולת לדעת מה העלית.
&nbsp
אני אגב לא הייתי שומר עותק על הנייד אלא בדיסק חיצוני (DOK או אחר). ממילא יש לך גישה תמיד לתמונות מכל מקום עם חיבור אינטרנט. יש היום DOK-ים קטנים שניתן להשאיר בנייד והם בקושי יבלטו החוצה. כמו זה - http://ksp.co.il/?uin=24359
&nbsp
יש אחד כזה של 128 ג'יגה ב'אמאזון' ב-34 דולר. נשלח לארץ. מגיע תוך שבוע. 140 ש"ח.

shoki222

New member
תודה!! אני רוצה לחדד, כשאני מייצר לי בווינדוס 10

usb recovery drive, האם הוא יוכל לשמש להתקנה לצורותיה השונות (התקנה נקייה, איפוס וכו...) של ווינדוס 10? אין לי חשיבות לשחזור המחשב בעת צרה דווקא לתצורת היצרן. העיקר שיהיה מחשב עובד עם ווינדוס 10.
&nbsp
האם גישתי הבסיסית שבא אני רוצה דיסק C קטן יותר ובו רק מערכת הפעלה והתקנות תוכנה ודיסק D גדול ככול הניתן בו יהיו הנתונים שלי כגון תמונות מכתבים מוסיקה וכו....היא גישה נכונה? אני שואף לזה בגלל שבמצב כזה כל פעולה הקשורה למערכת ההפעלה אפילו התקנה נקייה חדשה וכו... משפיעה רק על מחיצה C שבה מערכת ההפעלה ולא על מחיצה D שבה הנתונים האישיים. זה נכון?
&nbsp
בנתיים מצאתי שבווינדוס 10 יש תכונה שבא אוטומטית על פי הגדרותיך כל פרק זמן שאתה קובע מתבצע גיבוי של קבציך האישיים לכונן איכסון לבחירתך ברשת הבייתית למשל או בדיסק חיצוני וכו...זוהי תכונת ה- file history

Y. Welis

New member
הריקאברי רק מתקן התקנה קיימת. לא מחליף אותה

האיפוס אמור להיעשות מתוך ה-10... הפרדוקס הוא כמובן שלעיתים לא ניתן לתקן מתוך 10 כי היא לא עולה.
&nbsp
לכן כדאי להכין מדיה עם גירסה מלאה מהרשת. דרך הקישור הזה - https://www.microsoft.com/he-il/software-download/windows10
&nbsp
אני מקוה שהגירסה שתרד (כלי השידרוג הנ"ל יוצר אותה), תהיה מותאמת לרשיון ה-OEM של הנייד. סיכוי טוב שכן.
&nbsp
הגישה נכונה מאוד ועשויה להציל מקריסה. הלוואי שהמערכת היתה בנויה כך מההתחלה.
&nbsp
'היסטוריית הקבצים' הוא כלי הגיבוי של 10 (וגם 8). מאוד נוח ויעיל. כדאי להוסיף כונן חיצוני לגבות עליו.

shoki222

New member
מתשובתך אני לומד, שבעזרת דיסק הריקברי

לא ניתן להתקין ווינדוס 10 על דיסק חדש מחנות שיחליף את הדיסק הנוכחי במחשב שלי.
&nbsp
מה עושים במקרה כזה, שרוצים להחליף דיסק נוכחי לחדש, למשל במקרה שרוצים לשדרג נפח וכו...כיצד אז מתקינים ווינדוס 10 על הדיסק החדש?
&nbsp
תודה לתשובותיך,
יוסי

Y. Welis

New member
במקרה של החלפת דיסק יש תוכנות העתקה ישירה

שמעתיקות אחד-לאחד. מה שנקרא IMAGE COPY.
&nbsp
יש כאלה חינמיות ויש בתשלום. ההבדלים מועטים. ניתן לעשות מתוך הנייד, כשהדיסק החדש בקופסה עם חיבור USB, או דרך מחשב חיצוני, כאשר כל דיסק מוכנס לקופסה כזו בתורו.
&nbsp

למעלה