רמאות או זכייה עטופה במאמצי מכירה?

Fellowship

New member
רמאות או זכייה עטופה במאמצי מכירה?

היינו ביריד באיזור מגורינו לפני חודשיים, מילאנו טופס הגרלה, התקשרו ואמרו שזכינו ב"חבילת אורלנדו",
4 כרטיסי טיסה הלוך ושוב לאורלנדו + ארבעה ימים ושלושה לילות באיזור + 4 כרטיסי כניסה ליום אחד באחר מהפארקים (דיסני וכו'),
ניתן לממש את הזכייה בתוך 12 חודשים, אנחנו לא נדרשים לשלם דבר כעת, אין צורך להוסיף לילות נוספים בתשלום אם לא נרצהף
כאשר נרצה לממש אז עלינו להזמין את החבילה דרך סוכנות נסיעות שהם עובדים עמה, לשלם רק את מיסי מרילנד,
ולשלם גם 100$ פקדון בעת ההזמנה כדי לשריין אותה, שיוחזר לנו לאחר מימושה.

כדי לקבל את הזכייה עלינו להגיע למצגת וסיור של שעתיים בוירג'יניה:
Kings Creek Plantation (Off-Site) Preview Center
14067 Crown Court
Woodbridge, VA 22193
במסגרת המצגת יציגו לנו את החידושים והשכלולים במלון שלהם, את היתרונות של לרכוש Membership,
וכמובן שישדלו אותנו להיות חברי מועדון, לאחר השיחה שלחו את כל הפרטים גם במייל, ומודגש בו המשפט:
there is absolutely no cost or obligation to join or buy anything. You are guaranteed to leave with your Orlando Getaway package and the bonus gifts

חובה להגיע שני בני הזוג יחד, ללא ילדים (אני מניח כדי שלא יפריעו לנו להקשיב לניסים והנפלאות שיוצגו לנו),
חובה להגיע עם 2 רשיונות נהיגה וחובה גם להגיע עם כרטיס אשראי שהוא לא Debit/ATM.
שאלתי מדוע, אמרו שמכיוון שערך הפרס הוא גבוה, הם רוצים לוודא את השם שלנו על 2 תעודות שונות,
הצעתי להגיע גם עם דרכון, אמרו שחובה אשראי, אבל אין שום חובה להשתמש בו.
אני מניח שמטרתו היא שבמידה ומישהו ישתכנע לרכוש שם משהו, הוא יוכל להשתמש בכרטיס בו במקום.
לא מסרתי שום פרטים, היה להם רק את מה שמילאנו בטופס, כמובן לא פרטי אשראי או כל פרטי חסוי אחר.

שם החברה המטפלת היא JCS (או jcsescapeaway), בגיגול זריז מצאתי את זה:
https://www.flyertalk.com/forum/tra...rprise-scam-i-ve-won-4-roundtrip-tickets.html
מה שאני מבין הוא שזו לא הונאה במובן הסטנדרטי של המילה,
הם כנראה מארגנים מאמצים למכירות לחץ, זה ממש לא משהו שניפול בו.
כנראה שהתוספות של המיסים, בטח גם דלק, עלויות נסתרות נוספות, סביר להניח תאריכים מוגבלים וכו',
הופכים את ה"זכייה" הזו ללא אטרקטיבית.

כנראה שנוותר, אבל מצד שני, מדוע לא להגיע, לאסוף את ה"פרס", ללכת ובזמני החופשי לראות מה המגבלות והעלויות הנוספות של הפרס?
(זה אפשרי, לא חובה להשאר, הם מנסים לפתות השארות עם בונוסים משעשעים נוספים)

1. בכל מקרה תכננו טיול כזה בדיוק לאורלנדו, בחינם בטח לא זכינו, אבל אולי זה יצא זול יותר מחבילה רגילה(?)
2. אם נוותר, האם יש דרך חוקית לאלץ אותם לשלוח לנו את ה"פרס" גם מבלי שנגיע?

דעתכם ונסיונכם?

Fellowship

New member
הדגש הוא על שתי השאלות בסוף המור"ק שתיארתי

John the Savage

New member
אני חושב שהתשובות די ברורות

קודם כל, לא זכיתם. כל מי שמילא את הטופס "זכה". ולא, אין לכם דרך לקבל את ה"פרס" בלי להגיע למצגת המכירות, ולעמוד במכבש מכירות מאסיבי ומתיש שימשך כניראה יותר מרק שעתיים.

ושנית, צפו לקבל בתור פרס שובר לכרטיסי טיסה עם המון מגבלות, כמו לדוגמה blackout dates שניתן לממש רק בזמנים היותר זולים בשנה, וחדרים במלון זול שנמצא במרחק כמה מיילים מהפארק. לא בטוח שזו בדיוק החופשה שתכננתם.

Fellowship

New member
אחדד

ראשית, חשבתי שאולי יש חוק המחייב אותם לשלוח לי את ה"פרס" במידה ואדרוש זאת, אני מבין שהתשובה שלילית.
&nbsp
שנית, מכיוון שאנו מתכננים חופשה כזו בדיוק (4 כרטיסי טיסה, לינה וכו'),
מה החסרון בלאסוף את ה"פרס", אפילו בלי להשאר למצגת המכירות (זה אפשרי),
ובזמן תכנון החופשה, להשוות את החופשה שאבנה בעצמי, למה שאפשר לקבל דרך השוברים?
&nbsp
&nbsp

John the Savage

New member
אכן, אין חוק כזה

למה אתה מאמין שזה אפשרי לאסוף את ה"פרס" בלי להישאר למצגת? אין כאן ארוחות חינם. כמעט כל מי שמגיע ליום מכירות כזה אצליהם מגיע רק בשביל לקבל פרס חינם, מתוך הנחה שאין להם שום עניין לרכוש טיימשייר, ובכל זאת אחוז גבוה מספיק ממי שמגיע קונה. לפחות אחוז גבוה מספיק בשביל לממן את כל מערך השיווק המשומן שלהם. הם לא יתנו לאף אחד שום דבר לפני שינסו עליו את כל השטיקים והטריקים בכדי לשכנע אותו לקנות משהו שהוא לא רוצה ולא צריך. בשביל זה גם רוצים לוודא שיש עליכם כרטיס אשראי.

אם בא לכם לעבור את כל אלו בשביל לקבל שוברים שלא ברור אם בכלל תוכלו לנצל ואם זה יתאים לתאריכים שלכם, תרגיש חופשי.

Fellowship

New member
מכיוון שהוסבר שיש כזו אופציה ומכיוון שיש "בונוס" עבור

מי שישאר, הבונוס הוא Gift Card בשווי $50 למסעדות (בלינק שצירפתי כתבו שזה דווקא שמיש
) ועוד לינה של 2 לילות לשני מבוגרים במגוון מלונות (כנראה עם הרבה אותיות קטנות).
&nbsp
לא נראה לי שהבונוס שווה השארות, אבל אולי כדאי לאסוף את ה"פרס" בלי להשאר,
ומאוחר יותר לראות אם הוא שווה משהו, עבור חופשה כזו שאנו בכל מקרה מתכננים.

לפני הרבה יותר מדי שנים טיילתי בהודו,

בשלב שבו עוד מטיילים ישראלים ואירופים היו קונים שם אבני חן, תכשיטים, ובדים כדי למכור לאחר ששבו למולדתם תמורת רווח.
תמיד היה מפליא אותי לראות איך אותם תיירים בטוחים שהם בטוחים שהם outsmart את המוכרים בשוק שמהם הם קנו את הסחורה, למרות שאותם מוכרים היו סוחרים מנוסים שעסקו בנושא למחייתם על בסיס יומיומי ולאורך שנים.

אני לא פספסתי,

אז קשה לדעת מה ואיך הם מחביאים בכל מיני אותיות קטנות. מעולם לא ניסיתי לבחון אם אני יכול to outsmart את הנוכלים המנוסים ברשות החוק האלה. מספיק להציץ קצת בביקורת ברשת על הדספטיב פראקטיסז שלהם כדי להבין שאולי הם קצת יותר מנוסים ממני בדיבורים חלקלקים ואותיות קטנות.

Boston Guy

New member
את מה שבוקובזה מנסה להסביר לך

שהחברים הללו עובדים בשיטות הללו כבר לפחות 30 שנה.
ושאתה הקורבן האידאלי לשיטה שלהם... בדיוק על חוכמולוג שבטוח שהוא חכם יותר מכולם הם בונים.

כן - הם יעשקו גם זקנים תשושים בדעתם, אבל בזה הרי אין סיפוק... זה קל מדי, ואפילו להם יש מצפון שמתייסר אחרי שהם דופקים עוד אחד כזה. הם רק לא יכולים להרשות לעצמם רחמים... כי צריך להביא אוכל לגוזלים בבית, וכל טרף כשר לזה.
אבל אחד כמוך... אתה מה שמביא להם ברק בעיניים. כשאתה נכנס, FULL OF YOURSELF ובטוח לחלוטין שאתה הכי חכם - להם מתחיל לרדת רוק מהפה.

התעשייה הזו השקיעה במחקר ופיתוח שיטות העבודה שלהם הרבה מאות מליוני דולארים, ואלפים רבים של שנות אדם. כל מה שהם עושים מבוסס על שנות מחקר של פסיכולוגים ופסיכופאטים. כל מילה בחומר הכתוב שלהם נכתבה ונבדקה על ידי צבא של עוכרי דין והם "משוריינים" מכל כיוון אפשרי.
זו הפרנסה שלהם. זה המודל העיסקי שלהם. זה קשור ישירות ל BOTTOM LINE שלהם. זה לא משחק עבורם.
המחשבה שכחובבן שאתמול נחת בארה"ב,
אין לו השכלה משפטית אמריקאית
ואינו מכיר את קודקס החוקים המקומי -
אתה תנצח אותם במגרש הביתי שלהם... היא מחשבת עיוועים.

בחצי השנייה הראשונה של האינטראקצייה איתך הם עושים לך איבחון, קולטים את הפרופיל הפסיכולוגי שלך ומפעילים עליך את הדף המתאים מה PLAYBOOK שלהם. קפטן ג'ורג, החוקר המיתולוגי של מוסטפה דיראני במרתפי העינויים של השב"כ, יכול היה ללמוד הרבה מהם. עם השיטות שלהם - דיראני היה בטוח עד עצם היום הזה שהוא זה שביקש ורצה שהחוקר יבעל אותו.

Fellowship

New member
אין שום סיכוי שאשלוף אשראי או אחתום על עסקה כזו או אחרת

ברור לי שזו מכונה משומנת ותעשייה שמגלגלת הרבה מאוד כסף,
שמדובר שם על אנשים מומחים בתחומם, שמכירים (אם לא המציאו בעצמם) את כל הטריקים שיש בספר,
שיודעים לזהות מי עומד מולם ואילו מניפולציות יש להפעיל עליו.
אין שום אופציה אחרת, מכיוון שאחרת לעסק הזה לא היה זכות קיום.
&nbsp
בדיוק בגלל זה, ומכיוון שאני מכיר את עצמי ויודע באילו מצבים הייתי,
הסיכוי שאשתכנע ואשלוף אשראי או אחתום על משהו, הוא אפסי,
ואני אומר שואף לאפס ולא אפס רק מכיוון שתאורטית הכל יכול לקרות בחיים.
&nbsp
גם אם יציגו בפני את עסקת החלומות, אני אבקש לקחת את החומר לעיון מעמיק בבית ואחזיר להם תשובה וכבר היתי במצבים כאלו (אם כי לא בסדר גודל אמריקאי).
אם זו עסקה חד פעמית של Take it or leave it בו במקום, זו רק הוכחה שהפעולה הנדרשת היא Leave it.

John the Savage

New member
אז כשירות לציבור

מכיוון שניראה שאתה שוקל ברצינות ללכת לשם, בכל זאת אתן לך פיסת מידע אחת שיכולה לעזור לך לשמור על הארנק:
אם נניח איש המכירות הראשון שאתם מדברים איתו מציע לכם חברות/טיימשייר ב-20 אלף דולר ואתה אומר שוב ושוב לא תודה אני לא מעוניין, ואח"כ מגיע ה"מנהל" שמוריד את המחיר ל-10 אלפים דולר ואתה ממשיך לומר לא, ובסופו של דבר מורידים לכם את המחיר ל-6000 דולר (כי אתה מאד טוב במיקוח, כמובן ...) וזו הזדמנות אחרונה בהחלט שאתה עלול לפספס, תזכור שכניראה שהעלות האמתית של החבילה היא בערך 2000 דולר או פחות, ואם יום אחד תגיעו למסקנה שאתם מעוניינים באיזשהו טיימשייר/חברות/מועדון נופש, תמיד תוכלו לקנות כזה באיביי בשבריר של המחיר ההכי נמוך שיציעו לכם.

Fellowship

New member
תודה. אם יום אחד, משום מה, אשקול לרכוש מוצר שכזה

אז כמובן שראשית אגיע להתייעץ כאן בפורום

ולאחר מכן, מן הסתם, אפצח בחיפוש מידע, קריאת ביקורות והשוואת מחירים,
מכיוון שמה שעושים עבור רכישת מדפסת או מסך טלויזיה, כדאי לבצע גם עבור מוצרים שעולים בסדר גודל יותר

John the Savage

New member
קבל תיקון. בדקתי למקום הספציפי הזה

ומוכרים אותו באתרים של אנשים שמנסים להפטר מהטיימשייר שלהם בעלות של 750 עד 1000 דולר (לא כולל 680 דולר לשנה דמי אחזקה).

Boston Guy

New member
אני לא אומר שאתה תקנה. לא תקנה מסיבה פשוטה - אין לך את הכסף.

העלות של יחידות TIMESHARE בפרוייקטים כאלו היא די הרבה עשרות אלפי דולארים - ולפעמים מאות אלפי דולארים...
גם אם היית רוצה לקנות - זה לא במעטפת היכולות הפיננסיות שלך כרגע.
אין לך מסגרת אשראי מספיק גדולה כדי לשים כזה סכום על הקרדיט קארד שלך,
ואין לך את הקרדיט היסטורי הנדרש כדי לקחת את ההלוואות בריבית שהם כנראה יציעו כדי לממן את העיסקה לאלו שאין להם CASH.

אז הדיון הוא לא על "האם הם יצליחו למכור לך".
הדיון היא האם אתה תצליח לצאת משם עם ה"פרס" ובלי לעבור את כל מסלול העינויים של מכירת הלחץ.

אחרי עוד בירור קטן שעשיתי כרגע - מה שמסתמן לי הוא שאתה באמת תצליח לדלג על מכירת הלחץ. אך ברם אולם - הם גם ידלגו על לתת לך את הפרס...

מסתבר, מתלונות בכל מני "אתרי דיווח על רמאות", שלפני שאתה בכלל נכנס לאולם המכירה הם מבקשים ממך למלא הצהרה על ההכנסה שלכם... ובהנחה ותצהירו אמת (מה שנהוג בארה"ב) - הם יגידו לכם שאתם לא עומדים בתנאים של השתתפות בתצוגת המכירות - ולא בתנאים של קבלת ה"פרס".
מה ש"תרוויח" זו נהיגה של כמה שעות.

Fellowship

New member
מאיפה אתה יודע שאין לי את הכסף? ומדוע שעות של נסיעה?

אין לי מושג מהיכן הנחרצות שאני צריך מימון.
לא שאני שוקל בכלל לרכוש דבר מטופש שכזה, אבל הנחרצות שלך קצת משעשעת לפעמים
(יחד עם כל הידע הרב, בתחומים רבים ומגוונים כמובן)
&nbsp
ומבחינת נסיעה, זה 40 דקות נסיעה לכל כיוון.

Boston Guy

New member
אם היה הכסף - היית נוסע לפלורידה כמו מלך...

לא היית שוקל בכלל להתפתל כנחש
ולבזבז יום מהחיים על נסיעה למצגת מכירות של משהו שאתה לא רוצה ולא צריך - כדי לקבל חבילת נופש נחותה.
אתה בעצמך כותב שאתה מעריך שיהיו מגבלות בטיסות, מלון סוג ב' וכיוצ"ב...

לו היה לך הכסף היית קונה לך חבילת נופש סוג א', עם מלונות בתוך הפארקים ועם בלונדינית שתעשה לך נעים בגב בזמן שהילדים בבריכה ואישתך בספא.

Fellowship

New member
אין קשר.

אם אני יכול או לא יכול לרכוש יחידת נופש, לא קשור בכלל לבדיקה של הנושא,
את הטיול לפלורידה אנחנו בדיוק מתכננים, ובאותו הזמן קיבלנו הודעה ש"זכינו" בטיול כזה, לכן היה מעניין לבדוק אם זה יכול להוזיל לי את הטיול.
&nbsp
גם עדיין לא הבנתי כיצד חישבת שזה "יום מהחיים", כאשר מדובר על 40 דקות נסיעה לכל כיוון, ועל כך שאני יכול לקבל את ה"פרס" גם בלי לבזבז שעתיים על מצגת,
אבל גם במקרה הכי גרוע, מדובר על 3 שעות או אפילו 4, זה עדיין לא יום מהחיים

&nbsp
&nbsp

Midriff

New member
אנחנו עשינו את זה

ואפילו כמה פעמים, פעם במקסיקו בתור מוצ'לרוס עניים (וקיבלנו ארוחת מלכים, אירוח בריזורט ואוטו שכור לכל אותו היום), ופעם או פעמיים עם המשפחה בתמורה למלון בחינם לכמה ימים. במקרה שלך נשמע שההרצאה היא בנפרד מהחופש, אבל אצלנו זה היה תוך כדי. הם קבעו את זה בטיימינג הכי מחורבן שיכול להיות ככה שהרסו לנו יום. הבטיחו לנו גם שעתיים או שלוש ואחרי שהזמן הזה עבר קמנו ללכת הם ניסו לעשות לנו כל מיני תרגילים אבל הצלחנו בסוף לצאת (עם השובר החתום, כי הקטע שעד שהם לא מחליטים שמספיק הם לא נותנים לך את זה). אז אמנם קיבלנו מלון שווה מאוד עם פארק מים מלא בתוכו כלול, אבל החלטנו שהסיוט הזה לא שווה את המתנה.
בתור זוג, יכול להיות שהייתי מחליטה כן לעשות את זה ושזה שווה את הכמה שעות האלה. אבל תזכור שגם אם הם מציעים לך הצעה שנראית הכי כלכלית בעולם. היא לא!

למעלה