רמדיה צמחית ללא B1 - קשר לאוטיזם ?

אוולין3

New member
רמדיה צמחית ללא B1 - קשר לאוטיזם ?

בני בן השנתיים אובחן לפני כשבוע כאוטיסט. צרך רק רמדיה צמחית (נטולת ויטמין B1 )מלידה ועד גיל 4 חודשים, כשפרשת רמדיה התפרסמה. באותה עת לא הבחנו בשום בעיה התפתחותית, הוא נראה תינוק בריא לחלוטין. האם יתכן קשר בין אוטיזם למחסור בויטמין B1 ? האם ידועים מיקרים נוספים של תינוקות שצרכו רמדיה צמחית נטולת ויטמין B1 (עד לפני כשנה ו 8 חודשים) ולאחרונה אובחנו עם בעיית אוטיזם ? ניתן להגיב גם ל EMAIL, כתובתי: [email protected]

razgalili

New member
לא ידוע לי על מחקר שמראה קשר

בין השניים, מה שלא אומר הרבה. מספר הורים בפורום בעבר סיפרו שנתנו לילד רמדיה. בהחלט יתכן קשר בין אוטיזם למחסור בB1. מחסור בB1 גורם לנזק נוירולוגי.

Bambily

New member
סימילאק צמחי - איזומיל וגם קנדידה

שלום לכולם! בני בן שנתיים PDD כבר שבוע על דיאטה ללא סוכרים בשל הקנדידה הגבוהה שמצאו לו במעבדה בחיפה, כעת הוא חולה עם חום גבוה, האם יש קשר אולי< שאלתי השנייה היא לגבי בתי בת שלושה חודשים, העברתי אותה לתחליף חלב צמחי - איזומיל של סימילאק, האם יותר טוב איזומיל מתחליף חלב עם לקטוז, אנו מאוד מבולבלים. היה לה שילשול אחרי כל ארוחה עם מטרנה חלבי, עברנו לסימילאק חלבי ואז היתה לה יציאה רכה אחת פעם ביום אך עדיין עם ריח לא טוב, וכעת עם הסימילאק הצמחי אין ריח אך יש יציאה אחת קשה ביום, ועדיין היא מתעוותת וסובלת מהגזים חשבתי שאולי זה יעזור לעבור לצמחי, מה לעשות? מה יותר טוב?

razgalili

New member
לבמבילי

לא מאמין שיש קשר בין הדיאטה לחום, בכל מקרה של חום גבוה יש לפנות מידית לרופא ולא להתמהמה. לא ציינת מה הילד אוכל עכשיו לעומת מה הוא אכל קודם, כך שקשה לי להביע דעה, אבל גם דיאטה דלת סוכרים ופחמימות חריפה לא תביא לתגובה משמעותית של die off. מיקרובים לא מתים מרעב כל כך מהר, וגם כשהם מתים הם לא מתפרקים כל כך מהר - מה שלא נכון במקרה שתוקפים אותם עם תרופות או אנזימים.אם לא הוספתם לילד איזושהיא התערבות חדשה מעבר לזה מירב הסכויים שהחום הגבוהה מקורו בזיהום חדש. לגבי בתך - אני לא יודע איזה תחליף יותר טוב לילדה, אנשים אחרים בפורום יוכלו אולי לתת יותר מידע ממני. אני חושב שכדאי לנסות לגוון ולתת יותר ממזון אחד גם לילד צעיר, ראה ערך רמדיה. אם יש לכם אנזימים את יכולה להוסיף אנזימים לפורמולה של הילדה ויש סכוי טוב שזה יקל על העצירויות שלה. כמו כן יכול להיות שהיא זקוקה לחידקים פרוביוטיים. בראש הפורום יש מדריך לשמוש באנזימים. אין לנו מדריך לשימוש בפרוביוטיקה, והיה כדאי שיהיה.

כדאי לשאול את דר' גבעוני=גסטרו ילדי

היי במבילי, אם תיכנס לכתובת של פורום 536 בתפוז (פשוט למחוק למעלה בכתובת האתר את המספר 1248 ולהקליד במקומו 536 ואז להקליק) תמצא שם את דר' גבעוני, רופא גסטרו ילדים בכיר מאד, בעל נסיון גם ברגישויות של ילדינו. כדאי לשאול אותו ישירות וגם לציין שמדובר בילד עם לקות תקשורת ורגישויות רבות. אגב, ייתכן שהדיאטה גרמה לתופעה של מוות של קנדידה- מה שמקפיץ את רמת הרעלים ויכול לגרום לתגובתיות יתר. שווה לקבל ממנו מידע, כי הוא באמת איש המקצוע בתחום. מקווה שעזרתי, תלמה.

mali s

New member
היי תלמה- האם יש לך את מס' הטלפון

של דר' גיבעוני? אני זקוקה לו נואשות. בני כבר מס' חודשים, אוכל ביס וחצי והבטן מתנפחת לו . דקה אחרי כל ארוחה הוא מבקש לשירותים. חיוור כמו סיד, מנוזל כרוני. אולי נמצא אצלו פתרון. תודה.

שלחי לו מסר או השאירי הודעה בפורום

שלו מלי, אני בטוחה שהוא יתייחס לנושא ברצינות המאפיינת אותו. לי נראה שהוא אוכל דברים שלא מתאימים עבורו... עוד מקרה של רגישויות מזון, לא? כדאי לך לשאול אותו בפורום שלו אבל אני ממש לא המומחית, ולך גם יש אפשרות להגיע אליו פיזית, כי איכילוב קרוב מאד אלייך. אם תצטרכי לעשות בדיקות של רגישות לגלוטן וכאלו, במילא תצטרכי להגיע אליו, אז שווה לך לנסות. ואגב, אני דווקא מעדיפה את האפשרות של בדיקות ביקום, על האפשרויות האחרות. רז, אני יודעת שאתה ותמי לא כ"כ בעניני רפואת תדרים, אבל אצלנו זה עובד מעולה, למרות שלא מחליף דיאטה, מסתבר...

למעלה